Най-важните минерали

Кой е най-важният минерал в Света и какви са ползите от приема му?

Когато стане дума за по добро възстановяване, както и за предпазване от настинки, то всеки започва да говори за така важните витамини(водно и мастно разтворими), които трябва да приемаме почти всеки ден.

Но как стоят нещата с минералите?

Това е въпрос с който запознатите, обикновено са по малко и разбират за тях едва, когато се схване мускул или пък започнат първите симптоми на постоянна психическа преумора. И за да не стигаме до там, то нека Ви запозная с краля на минералите, а това е Магнезият.

Какво представлява магнезият и за какво ни е необходим?

Магнезият е минералът за който се смята, че участва в най-много ензимни реакции. Това го прави един от най-важните минерали за поддържане на здравето и нормалното състояние на организма. Този минерал е много важен за правилните функции на тялото, като допринася за намаляне на умората, нормални функции на мускулите, костите и метаболизма.
Джанки
Магнезият се съдържа и в някои плодове, но е трудно да се набави само с тяхната консумация.
Много спортисти, както и хора, които са подложени на тежък физически труд са с дефицит на магнезий, който е важен за производството на енергия, ключов фактор в сътрудничество над 300 реакции в тялото.

И още за магнезий

Магнезият е важен макроелемент, който не може да се синтезира или съхранява в организма. Затова е важно да се приема редовно и в достатъчно количество.
Магнезият допринася за нормалното функциониране на мускулите, включително и сърцето. Сърцето е най-важният мускул в нашето тяло. Белтъчната синтеза също се подпомагат от приема на магнезий. Магнезият оказва положителен ефект върху дейността на нервната система и на производството на енергия чрез различни метаболитни процеси.

Приемайте магнезий за да се предпазите от крампи(схващания) и не само!

  • Магнезият – подпомага енергийния метаболизъм;
  • Магнезият – допринася за нормалната функция на нервната, мускулната и сърдечно-съдовата система;
  • Магнезият – предпазва от поява на мускулни схващания (крампи) ;
  • Магнезият – се бори със стреса, лесната уморяемост и раздразнителност;

Кой е най-добрият магнезий?

Днес на пазара има най-различни видове магнезий, и все пак аз бих се доверил на Английската компания „Reflex Nutrition“, защото не веднъж съм ползвал и ще ползвам продуктите й, и съм усещал ефекта им. Магнезиев бисглицинат е лесно усвоима форма на магнезий от Albion® Laboratories, Inc. За повече информация, посетете и www.albionminerals.com .

Търсиш Фитнес инструктор или личен треньор? Хранителен режим! Виж това...

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!

Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!