Натрупай мускулна маса със суроватъчен протеин

Суроватъчен протеин е протеин, който се произвежда по време на процеса на сирене.
Той е известен като по-добър източник на протеин дори и от яйцата.
Това се дължи на биологичната му стойност (скоростта и ефективността на разграждане, съдържание и абсорбиране на проетина от организма) .

Яйцата са с биологична стойност 100, а суроватъчния протеин може да достигне около 170.
Друга причина, поради която суроватката е идеална за изграждане на мускулите ни е високото съдържание на аминокиселини, особено незаменими аминокиселини.
Тези съединения са необходими за изграждане и възстановяване на клетките.

За съжаление, тялото ти не е в състояние да произвежда тези аминокиселини, за което се изисква да ги получи от различни източници.
Суроватъчния протеин под формата на добавки може да постигне този аминокиселинен състав, което го прави един от най-добрите източници за изграждане на мускулна тъкан.

Има две форми на суроватъчен протеин

Има две форми на суроватъчен протеин: изолати и концентрати.
Изолатите ви дават най-доброто количество протеин на доза, и обикновено се консумират сутринта или преди тренировка, за да се попълни възможно най-бързо ниското ниво на протеин в тялото, което е резултат от „гладуване“, поради сън например. Концентрати са смесица от изолати и други видове протеини за изграждане на мускулите. Те са с по ниска цена и са за хора, които нямат нужда от бързо набавяне на протеини.
За по-добри резултати, те могат да се вземат, ако например решите да заместите някое от редовните си хранения, когато нямате възможност да се храните. Известно е, че за изграждането на мускулите ви са необходими най-вече протеини(белтъчини)

Може би си мислите, че за да получите най-доброто от суроватъчен протеин, трябва да претоварвате тялото си с него за да получите най-доброто. Тялото ни е оборудвано със система за филтриране и премахва прекалено големите количества протеин от диетата. Това обаче означава, че черният дроб и бъбреците, трябва да работят извънредно, за да се премахне излишното количество протеини от тялото ни. Въпреки, че ефектът няма да е бърз в крайна сметка може да доведе до увреждане на органите.

В избора си на количество и вид суроватъчен протеин и неговото използване се консултирайте с фитнес инструктор или диетолог.

Този материал е написан за www.mgergov.com от Том Нелсън, www.UltimateFitnessGear.com
Аз Мартин Гергов съм напълно съгласен с него и предоставям дословно превода му.

Търсиш Фитнес инструктор или личен треньор? Хранителен режим! Виж това...

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!

Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!