Най-Добрите Упражнения за Секси Талия

Упражнения за коремни плочкиНеведнъж ми се е случвало да се разхождам по плажа и да виждам! Как шарят женските погледи, както и да чувам как си шушукат „Видя ли, каква преса има този или онзи”.
Ами нека да дадем старт към целта.

Първо искам да ви поясня, че правенето на упражнения за коремните мускули не означава, че! Сваляте подкожни мазнини само в тази област, а просто натоварваме и оформяме мускулите на корема.
Естествено, че горим мазнини и в тази част на тялото. Но като цяло те горят по равно от всички части на тялото ни.
Също така, трябва да им отделим и време.

За да натоварим най-добре коремните мускули. Трябва да си отделим един ден в който да тренираме само и единствено тях, така както тренираме и другите мускулни групи.

ДЕН ЗА МОЛИТВА В ХРАМА НА СИЛАТА

Може да го кръстите „Молитва във фитнес залата”.

Ами да молитва с която ще „опростим” мастните си натрупвания и ще си изваяме готина преса. Започваме. Старт!

Първо задължително загрейте на велоергометъра, кростренажора или бягащата пътека.
Добре разгрятата мускулатура е по гъвкава и вероятността от травми е значително по малка.

Следва:

Започваме с първото упражнение за горната част на корема.

КОРЕМНИ ПРЕСИ:

В зависимост от това, колко сте напред с материала(стажа във фитнес залата). Можем да ги правим на пейка за коремни преси без наклон, с по-малък или с по-голям наклон.
Тук направете пет работни серии.

Изпълнение:

След като заемете изходно положение на пейката за коремни преси. Се стремете през цялото време да поддържате стойка тип „Котешки гръб” т.е. през цялото време да сте изгърбен, като по този начин се държите изцяло на коремната мускулатура.

Упражнения за корем

Сгъвайте тялото си до крайно горно положение и разгъвайте до точката! В която тялото ви започва да се изправя(да изтърва стойката „котешки гръб”). Т.е. в тази точка трябва да поемете отново обратно. Вдишвайте в най-лесната част на движението(когато се спускате надолу). И издишвайте в най-трудната(когато тръгвате нагоре).

Второто упражнение е малко по лесно от първото(но с не по-ниско качество). И може би малцина знаят за него, но е много добро.
Лично на мен това е любимото ми упражнение за корем.

МОЛИТВА ЗА КОРЕМНИ ПРЕСИ

Застанете на колене по скрипец позволяващ изпълнението на това упражнение. Като поставите под коленете си мека постелка, която да ги предпази от нараняване.
Стойката, която трябва да поддържате при изпълнението на движението! Е максимално прегърбена според вашите възможности или казано по друг начин тип котешки гръб.
Относно дишането по време на изпълнението запомнете, че се вдишва в най-лесната част на упражнението, т.е. като се изправяте нагоре, но без да ползвате инерция.

Упражнения за талия

Издишването се извършва по време на движението ви надолу към пода, като добавям още, че цялото упражнение се прави с плавно темпо и с тежест в зависимост от целта и стажа. Пет работни серии като за начало са добре(бел. автора. аз правя по 10)

КЪМ ДОЛНАТА ЧАСТ НА КОРЕМА

Целта ни е да подчертаем мускулатурата още по добре и да можем да ходим със смъкнати дънки и да излъчваме сексапил на макс!
Няма да забравя как една дама, която е в крак с модните тенденции ми направи следната забележка преди време. „При положение, че имаш такава преса, защо си се запасал така… я си смъкни дънките надолу… без коментар”.

Коремни плочки

Застанете на уред за тренировка на долна част на корема, а ако няма такъв може да изпълните упражнението и като легнете по гръб на земята.
Краката, трябва да са съвсем леко сгънати в коленете.

Начално положение – краката са в най-долна позиция.
Поемете въздух и започнете да ги вдигате като издишвате по малко да най-горна позиция(ако сте легнали по гръб вдигайте краката до точката в която мускула не си почива). Спускайте краката малко преди точката в която коремната мускулатура не си почива. 10 серии са доста добър вариант.

След като приключите с тренировката за корем направете крос от 3-5 км като по този начин ще съдействаме и за натоварване на косите коремни мускули.
Естествено, че има и упражнения за тях като например въртене на тялото в кръста с лост зад врат, но и кросът върши чудесна работа, защото се получава въртене на тялото в кръста цели 3-5 км.

Опс и още нещо… за да подчертаете още по добре сексапилната си талия не забравяйте да си направите бронзов загар!

Внимание: Ако желаете просто загатващо очертана коремна преса правете упражненията за корем с тежест или без(в зависимост от стажа ви) с 15-18 повторения и почивка между сериите 30 секунди.
Ако целта Ви е по груба коремна преса(изскочили напред плочки на корема) – то правете работни серии с допълнителна тежест за не повече от 8-10 повторения и почивка между сериите 1,5 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *