Най-добрият спорт за правилно развитие на децата

Най-добър спорт за деца е фитнес , професионален фитнес треньорНа какъв спорт да запишете детето си е въпрос, чийто отговор не е много лесен. Изборът на спортове наложен от времето на БКП в училищата все още е почти същия, като изключим частните училища.

Повечето родители записват децата си на бойни спортове, като идеята на едни от тях е да може детето да се защитава, ако го нападнат или просто, защото и неговия приятел е записан в същата група.
Всички спортове са с професионална насоченост. И нито един от тях не е толкова полезен за бъдещото израстване на детето с изключение на фитнеса.

Фитнесът и още по точно казано тренировките със свободни тежести върви ръка за ръка с правилното хранене. А това създава една стабилна здравословна основа за в бъдеще.

И ВСЕ ПАК ЗАЩО ФИТНЕС?

По време на фитнес тренировките всяка една тежест може да бъде точно дозирана, а инструкторът е този, който следи за правилното изпълнение на упражненията. Според не малко хора, вдигането на тежести ще ни докара травми.

Всъщност обаче това са отговори на хора, които са травмирали примерно гръбначния си стълб при вдигане на тежки предмети в ежедневието си. Именно защото никога не са се занимавали сериозно с фитнес, нито пък са се хранили правилно. Фитнесът е спортът, който ще развие всяка една мускулна група и ще научи детето ви как да се предпазва от травми. Които може да получи в ежедневието си(например преместване на тежък предмет) чрез правилно изпълнение на силови упражнения.

НА КАКВА ВЪЗРАСТ Е ПОДХОДЯЩО ДЕТЕТО ДА ТРЕНИРА С ТЕЖЕСТИ?

Голямата заблуда, че тренировките с тежести ще спрат растежа на детето, обърква много родители, които не са запознати с голата истина!

 

Нео(момчето на снимката) за първи път опита протеин на прах на 6 годишна възраст. В момента предпочита протеиновите барчета пред шоколада! А това е супер!
Нео за първи път опита протеинов шейк на 6 годишна възраст. В момента предпочита протеиновите барчета пред шоколада! И знае, че от шоколада ще качи мазнини, а от протеиновите барчета – мускули!

По време на тренировки с тежести се стимулират жлезите с вътрешна секреция. Като в това число и хипофизата, която е отговорна за растежа на детето. Това, че щангистите са ниски, не значи че са станали такива от вдигането на тежести. Просто те са избрали да се състезават в този спорт, защото генетично за добри за него(нисък ръст) . А и всеки треньор би избрал за отбора си по вдигане на тежести, човек с по нисък ръст. Предполагам, че не сте виждали и нисък баскетболист, нали!

Естествено обаче, че не трябва да се прекалява с тежестите особено, когато децата са малки. Тогава, костите може да бъдат все още по меки и натоварването с огромни тежести може да доведе до изкривяване на костите. И все пак здравите и силни мускули изградени благодарение на тренировките със свободни тежести в съчетание с правилното хранене ще ви предпазят от не малко травми и здравословни проблеми!
За да предпазите обаче детето си от травми и да се научи да тренира правилно! Не го оставяйте да тренира само във фитнес залата или с гирите вкъщи. Поверете на професионален фитнес треньор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *