Кампания „Не на Мускулната Атрофия“, гр. Ивайловград

На 23 май 2015 година от 18.00-21.40 часа в гр. Ивайловград на Централния площад „Тракия“ се проведе здравна кампания „Не на мускулната атрофия”. Организацията бе подкрепена от кмета на града г-жа Диана Овчарова.

Мускулната атрофия представлява състояние при което мускулната тъкан започва да намаля. В нормалната си форма основната причина за загуба на мускулна тъкан е липсата на физическа активност и правилно хранене, което може да се дължи на травма, постоянна работа в седнало положение, незнание или просто мързел. Има обаче и болестно състояние.

Болестното състояние на мускулната атрофия се нарича спинална мускулна атрофия, като най-тежкото й състояние, може да се прояви в ранна детска възраст и тогава е необходима и лекарска намеса.

КАК ПРОТЕЧЕ КАМПАНИЯТА „НЕ НА МУСКУЛНАТА АТРОФИЯ В ГР. ИВАЙЛОВГРАД“

Кампанията е дело на фитнес инструктора Мартин Гергов(т.е. аз бях виновникът в ролята на Mr. 3Hours) и се осъществи със съдействието на:

 • Кмета на гр. Ивайловград – г-жа Диана Овчарова ;
 • Компания „Кока-Кола България“, www.coca-cola.bg ;
 • Магазин за хранителни добавки „Рефлекс Нутришън“, www.reflex-bulgaria.com ;
 • Българско Национално Радио „Ст. Загора“, www.bnr.bg/starazagora ;
 • Комплекс „Луксор“, www.luxor-complex.com ;
 • Фирма „Зехтенджиеви“ ООД, www.trakiahotel.com ;
 • Кафе аператив „Елада“;
 • Фризьорски салон „Стил“,
 • Работилница за Тахан ЕТ „Кехайов“;
 • Певицата Султана Зилуди

Началото на кампанията започна с лекция на тема „Що е то мускулна атрофия и какви са превантивните мерки“. Имаше въпрос към публиката, като един от участниците трябваше да обясни, какво е мускулна атрофия.

fitness_dimarhos1

Точен отговор на въпроса даде Янко Карабаков, който е собственик на първата зала за фитнес в гр. Ивайловград и един от първите ми треньори по фитнес.

fitness_dimarhos2

„Не на мускулната атрофия“ продължи с демонстрация на базовите упражнения използвани в битката с „Мускулната атрофия“, които все повече биват забравяни и изоставяни в някой „прашен ъгъл от фитнес залата.

fitness_dimarhos3

В демонстрацията на първото упражнение с включиха най-вече децата, и изпълнението беше неправилно, като преди това всички направихме загрявка под музикалния LIVE съпровод на певицата Султана Зилуди.

fitness_dimarhos4

В края на тази част бе проведено състезание с награди за най-голям брой клекове, като момчетата клякаха с по 2 стека от по 500 мл минерална вода „Банкя“, а момичетата с по 1 бутилка от 500 мл. Целта беше да се види, че може да се тренира дори и в домашни условия при липса на фитнес център.

fitness_dimarhos5

ВРЕМЕ ЗА ДИЕТА(ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ)

В тази част си говорихме за правилното хранене и какво са белтъчини, въглехидрати и мазнини. Имаше и състезание с награди, посветено на диетата(правилното хранене) , като целта беше да видим, какво време е нужно за да се хапнат 10 яйчни белтъка със салата от краставици за момчетата и по 5 яйчни белтъка със салата от краставици за момичетата.

 • Надпреварата за най-бързо правилно хранене при мъжете
fitness_dimarhos6
 • Надпреварата за най-бързо правилно хранене при жените
fitness_dimarhos7

ДА СПОДЕЛИМ НЕЩО ХУБАВО, КОЕТО НИ СЕ Е СЛУЧИЛО ДНЕС

Ако ви се е случило нещо хубаво, колкото и да е мъничко – споделете го. Така започна третата част от кампанията „Не на мускулната атрофия“, като тук говорихме за позитивните емоции. Те са тези емоции, които носят здраве и щастие.

fitness_dimarhos8

Двама участници от публиката получиха награди, защото се престрашиха да споделят, какво хубаво им се е случило днес.

ЛЮБОВ

Краят на кампанията завърши с Любов. Всички хубави неща се правят с Любов, както и тази кампания. Точно тук започна да звучи песента на певицата Шадиа Мансур с моя призив към всички:

„Обичайте се без значение от вашата националност и положение в обществото, и без значение от вашите религии… и никога не започвайте войни. До нови срещи!

ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ СЪБИТИЕТО

Гледайте и следния видео материал, който включва части от събитието „Не на мускулната атрофия“ заснет с телефон от участник в кампанията „Не на мускулната атрофия“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *