Нокти и лак за мъже

Над 20 Световноизвестни мъже, които са с цветно лакирани нокти и на обществени места

Да си мъж и да имаш красиво поддържани, и лакирани с цветен лак нокти… днес е голяма работа. Това е нещо като да имаш мускулесто тяло и кожа, добра дикция, да си умен, красив и т.н. Красивите нокти, както при жените, така и при мъжете придават един пълен завършек на визията. И поглеждайки в далечното минало ще видим, че и тогава мъжете са отделяли време да поддържат ноктите си.

Всъщност по това време модерните мъже са се откроявали и със своя специален маникюр на малкия пръст. Същият е бил използван, както за внасяне на фешън привкус, така и като помощ в ежедневието. Подобен маникюр са имали и някои царски особи, които са го използвали за почукване по врата (бел. авт. смятало се е, че нормалното потропване по вратата е присъщо само на бедните).

Какво е маникюр?

Днес е рядкост да срещнеш мъж с добре поддържан мъжки маникюр. Още по голяма рядкост е да срещнеш и мъж с поддържан маникюр на малкия пръст. А най-голяма рядкост е пък да видиш мъж с „Fashion Manicure“ на безименния пръст, какъвто е моят поддържан от над две години. Като същият отскочи и до „Рекордите на Гинес“.

Нокти с фешън маникюр

Маникюрът е козметична грижа за ноктите, от която предимно се възползват най-вече жените и държащите на външния си вид мъже. Тя включва използването на нормален и гел лак за нокти, лосиони, механична или електрическа пила за нокти и други козметични продукти за грижа за ноктите. Да не си поддържаш ноктите е като да не си поддържаш веждите, брадата, косата, тялото и като цяло здравето.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ! ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ!

Маникюрът може да се направи на всякакъв вид нокти, включително акрилни нокти, естествени нокти или изкуствени нокти. Поддръжката на маникюра при жените е много по трудоемък, отколкото при повечето мъже. Именно поради тази причина, жените посещават професионален маникюрист в София или на друго място удобно за тях.

Аксесоари за мъжки нокти и маникюр

Аксесоарите за поддръжка на красиви нокти при мъжете обикновено включват – нокторезачка, малка ножица с извити краища, пила за нокти, заздравител и лак за нокти. Лакът за нокти за мъже е сравнително нов и на пръв поглед нестандартен продукт. Уверените в себе си мъже са по-отворени да експериментират с външния си вид, а лакът за нокти е начин да изразят себе си още по-по-най.

Цветовете на лаковете за мъже не са толкова разнообразни, колкото тези за жените, но все пак има много опции, които могат да паснат на стила на всеки мъж.

Кафяв лак за нокти и идеи

Основните аксесоари и инструменти, които ще ви бъдат от полза за да направите собствените си нокти с добър външен вид са:

  • Лакочистител (без ацетон);
  • Пила за нокти;
  • Нокторезачка;
  • Масло или крем за кожички;
  • Специална ножичка за маникюр;
  • Четка за маникюр или памучен тампон;
  • Полиращ блок или тампон;
  • Безцветен и/или цветен лак.

P.S. Най-добрият вариант на база опита ми е да се доверите на професионален маникюрист, защото ноктите са част от тялото ни и не бива да рискуваме експериментирайки си.

Мъжки маникюр UPDATE: Световноизвестни мъже, които са напълно съгласни да бъдат с лакирани нокти и на обществени места

Много модни тенденции са станали унисекс през годините. Точно като жените, мъжете също обичат да се отдават на различни козметични процедури, включително маникюр и… лакирани нокти. От Bright Side са подбрали 20 световноизвестни мъже, които предпочитат да носят цветен лак за нокти пред неутрални тонове.

Джейсън Момоа

Джейсън Момоа е американски актьор, режисьор, сценарист, продуцент и модел, номиниран за награда „Гилдията на киноактьорите“. Участвал е в редица американски филми, като за първи път разбрах за него от филма „Аквамен“. Видимо актьорът е привърженик на белия лак, който може би е избран за да бъде в синхрон с облеклото му! Яко!!!

Известни личности мъже с маникюр
© Kevin Winter / Staff / Getty Images Entertainment / Getty Images

Киану Рийвс

Киану Рийвс е канадско-американски актьор, включен в „Топ 10 на най-любимите и най-богатите звезди на Америка“. През януари 2005 получава своята звезда на Холивудската алея на славата. Тук Киану е заложил на лак за нокти с цвят „Пепел от Рози“.

Киану Рийвс Маникюр
© Keanu Reeves / Amazon

3 съвета за здрави нокти, които всеки мъж трябва да знае

Ноктите са важна част от човешкото тяло. Те са съставени от здрав протеин, наречен кератин. Грижата за ноктите е важна както за мъжете, така и за жените. Здравите нокти ще изглеждат по-добре и ще издържат по-дълго. В крайна сметка за да имате добре поддържан мъжки маникюр не изисква много. Но пък е голяма работа! 🙂

Съвет 1: Поддържайте стабилна хидратация за да имате по-здрави нокти

Пиенето на вода е от съществено значение за нашето здраве, важно и за нашия мозък. Пиенето на достатъчно вода е важно и за нашите нокти. Благодарение на стабилната хидратация ще ги предпазим от чупливост и ред други неприятни неща. Уверете се, че пиете много вода през целия ден. Това ще ви помогне да останете фокусирани и креативни.

man manicure idea nails

Съвет 2: Хранете се правилно и за здрави нокти

Здравето на вашите нокти е пряко повлияно от храната, която ядете. Ключът към здрави нокти е хранителен режим, богат най-вече на протеини, последвани от сложни въглехидрати и такива богати на Омега-3. Омега 3 се съдържа в мазни риби като сьомга и риба тон, както и орехи и ленени семена.

Правилно хранене за здрави нокти

Омега-3 са основни мастни киселини, които са полезни за сърцето, мозъка и кожата. Според някои експерти, те също помагат за укрепване на нокътното легло и намаляват беленето или цепенето.

Съвет 3: Ограничете излагането на ръцете си в пряк контакт с почистващи продукти, продължителна полска работа или друга, която ще увреди ноктите!

Носете подходящи ръкавици, когато използвате почистващи препарати, работите полска работа или пък ремонтирате колата си. Благодарение на ръкавиците ще предпазите кожата на ръцете и ноктите си от неблагоприятното влияние на работата върху тях.

В крайна сметка всеки сам решава дали просто да поддържа ноктите си в здравословен вид. Или пък и да им добави нещо по така! Със сигурност здравословният вид на ноктите ви ще окажат влияние в доста ситуации, а добавката на „Fashion Manicure“ ще ви отличи още повече. На фешън маникюра си можете да добавите логото си или пък да го превърнете в рекламна площ. Също така не забравяйте, че има и еротичен привкус. Слагам точка, че пак се разприказвах… 😉