Зелено кафе за отслабване преди фитнес

Как зеленото кафе може да ни помогне в отслабването и кога да го пием!

Зелено кафе за отслабване преди фитнес
На път за фитнес залата с чаша зелено кафе.

Днес е първият ден в живота ми в който пих Био зелено кафе, и това се случи благодарение на магазин Spirala.bg.
До този момент, наистина никога не бях отпивал и глътка от него.
Е, нека ви разкажа повече за зеленото кафе на път за фитнес залата.

Що е то Био Зелено Кафе и какви са ползите от него?

Зеленото кафе, което пия е от сорта Арабика. Това, което го отличава от нормалното кафе, което познавате е, че не е преминало термична обработка. Естествено поради тази причина, вкусът и ароматът му нямат, ама нищо общо с тези на изпеченото кафе.

Вкусът на кафето според моите вкусови рецептори, може би се доближава до този на зеления чай или пък запарка от листа на коприва.

Кафе за отслабване добро
Ако сте на път – пригответе си дълбока чаша!

Според изследователите едно от основните предимства на зеленото кафе е високото съдържание на хлорогенна киселина. Тази киселина забързва метаболизма, регулира кръвната захар(като намалява отделянето на глюкоза в кръвта) и кръвното налягане. А това помага за по-бързото разграждане на мазнините в организма ни.

Зелено кафе на прах
Цветът на смляното зелено кафе е светло бежов!

Множество изследвания доказват, че хлоргенната киселина в комбинация с кофеина, не само, че редуцират количеството на мастна тъкан, но и възпрепятстват натрупването й в организма. Също така зеленото кафе е мощен антиоксидант, помага за пречистване и извеждане на излишните течности от организма, както и за регулиране на апетита.

Как да си приготвим зелено кафе и кога да го пием?

Зеленото кафе може да приготвите с машина за еспресо или шварц кафе, като използвате зеленото кафе вместо стандартно. Друг вариант е да направите запарка(в случая аз така съм направил) – 1 с.л. зелено кафе се запарва в 200 мл. вода за 10 минути, след което се прецежда.

Как се приготвя запарка за кафе
Аз не го прецеждам за да изсмуча още повече от него!

Пие се 2-3 пъти на ден преди хранене, а аз бих добавил и преди тренировка. Може да се добавя в смути, шейк или сурови десерти. А може да пробвате да заместите с него стандартното печено кафе и да споделите резултатите си след месец и прием всеки ден по 2-3 пъти на ден!

Откъде да си купим качествено Био Зелено кафе?

Зеленото кафе, което описах е с произход: Перу. Производител е: „EverTrust Ltd“, Великобритания. А негов вносител е био магазин „Spirala“.

Поръчка на зелено кафе София
За поръчка – кликни тук: www.Spirala.bg

Био магазин „Spirala“, който включва около 3000 артикула се намира в гр. София, на ъгъла на улиците Кишинев и Козяк, точно срещу входа на Южния парк в ж.к. Хладилника. Общата му търговска площ е около 100 кв. м.

Магазин Спирала адрес

Магазинът е основан през пролетта на 2014 от двамата предприемачи горе на снимката с опит в рекламната индустрия и силен интерес към здравословния и активен начин на живот.

2 thoughts on “Как зеленото кафе може да ни помогне в отслабването и кога да го пием!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *