Отслабване и Обезводняване – Рискове и Факти

Водата е важна за здраветоС наближаването на пролетта, започваме все по често да се замисляме за формата си.
Започваме какви ли не диети, които определено не включват котлети.
А основно богати на протеини храни.

Сутрин преди или вечер след работа, колкото и да нямаме сили се насочваме към най-удобния фитнес център.
И всички тези усилия е необходимо да ги полагаме почти всекидневно. В името на красивите форми, самочувствие и здраве.
До тук добре звучи, но на думи. Но когато пристъпим към практика, ето че идват и първите проблеми, като умората например.

И ето, че в един момент започваме да губим сили. Издръжливостта ни напуска. А умората за която споменах преди малко се опитва да ни схруска с все сили.

ОБЕЗВОДНЯВАНЕТО – БРАТОВЧЕДЪТ НА УМОРАТА

Да, да, да и въпреки, че изглежда като на шега, то нещата са съвсем сериозни.
Водата е изключително важна за нашият организъм:

  • Предпазва ни от един куп болести, като изхвърля токсините.
  • Сърцето ни бие нормално.
  • Нямаме резки спадове на кръвната захар.
  • Водата няма калории, но гори калории.
  • Водата е „убиец“ на бръчките.
  • И още и още.

Вода и отслабване

Така, че приемът на необходимото количество вода за организма ни в рамките на деня е от изключително важно значение. И не го допускайте, ако не желаете да попаднете в неговите капани по пътя към симетричната фигура.

НО КАК ДА ПИЯ ТОЛКОВА МНОГО ВОДА

Проблемът с който обикновено се сблъскваме, когато трябва да пием повече вода(минимум 3000 мл/ден в зависимост от теглото, начина ни на живот и цели) – не е липсата на вода!

Просто забравяме за нея и се сещаме едва, когато ни се допие, а тогава вече „червената лампа“ светва. И това може да доведе до сериозни здравословни проблеми, ако обезводняването стане системно!

Тук веднага се сещам за това, когато някой ме наеме за личен фитнес треньор и ми зададе въпроса дали 10 индивидуални тренировки ще ни бъдат достатъчни?
Отговорът може да бъда и „да“ и „не“.
Не са обаче малко случаите в които клиентите ми знаят правилното изпълнение на упражненията си, но просто поемат ангажимент да тренираме отново заедно, защото по този начин те иска – не искат, трябва да отидат във фитнес залата, защото са платили за личен фитнес треньор, а отсъствието им ще ги направи несериозни!

ЕТО И ПОДОБНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМЪТ НА ВОДА

Естествено, че може да ангажирате фитнес треньорът си да ви подсеща по телефона да пиете вода(лично аз съм готвил на мои клиенти) , но това не е най-доброто решение.

Решението на което попаднах и веднага започнах да следвам, защото и аз като вас съм човек, а не машина се нарича „Water Your Body“.
Всъщност това решение е приложение за „Android“, което е преведено и на български език, и което може безплатно да изтеглите и инсталирате от „Google Play Магазин“ директно на вашия таблет и/или мобилен телефон.

Приложението ще ви подсеща по специална система в зависимост от теглото и целите ви да пиете вода, като води отчет на приема ви по дни.


Виж още от блога

[mp_row_inner] [mp_span_inner col=“12″] [mp_posts_grid query_type=“simple“ custom_tax_field=“slug“ posts_per_page=“4″ posts_order=“DESC“ columns=“2″ posts_gap=“30″ show_featured_image=“true“ image_size=“large“ title_tag=“h2″ show_date_comments=“true“ show_content=“short“ short_content_length=“200″ read_more_text=“Виж повече“ display_style=“show_all“ load_more_text=“Load More“ filter=“none“ filter_tax_1=“category“ filter_tax_2=“post_tag“ filter_btn_color=“motopress-btn-color-silver“ filter_btn_divider=“/“ filter_cats_text=“Категории:“ filter_tags_text=“Етикети:“ filter_all_text=“Всички“]

https://mgergov.com/toraefimerida/therma-cuts-otslabvane-12-kg/


[mp_posts_grid query_type=“ids“ custom_tax_field=“slug“ posts_per_page=“3″ posts_order=“DESC“ ids=“1129, 1122″ columns=“2″ posts_gap=“30″ show_featured_image=“true“ image_size=“large“ title_tag=“h2″ show_date_comments=“true“ show_content=“short“ short_content_length=“200″ read_more_text=“Виж Повече“ display_style=“show_all“ load_more_text=“Load More“ filter=“none“ filter_tax_1=“category“ filter_tax_2=“post_tag“ filter_btn_color=“motopress-btn-color-silver“ filter_btn_divider=“/“ filter_cats_text=“Категории:“ filter_tags_text=“Етикети:“ filter_all_text=“Всички“] [/mp_span_inner] [/mp_row_inner]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *