пародонтит паста за зъби

Избрах два вида паста за зъби при пародонтит! Вижте кои са те и коя ми хареса повече!

Пародонтит паста за зъби, паста за зъби пародонтит, паста за зъби при пародонтит. Както и подходяща паста за зъби при пародонтит са едни от най-популярните търсения в Google на потребители сблъскали се с пародонтита. Пародонтитът е възпалително заболяване на венците и тъканите, които ги поддържат. Причинява се от бактерии в плаката, която се разпространява към венците.

Според зъболекарите има два вида пародонтит: хроничен и остър. Хроничният тип може да бъде предотвратен посредством миене със специална „Пародонтит паста за зъби“ и четка, конец и редовни зъболекарски прегледи. Острият пародонтит е по-сериозен и трябва да се лекува своевременно, тъй като може да доведе до загуба на зъби или други усложнения.

Пародонтит паста за зъби мнения

Най-честите симптоми на пародонтит включват:

  • Зачервяване или подуване в една или повече области около зъба;
  • Разхлабени зъби;
  • Гной, идващ от линията на венците;
  • Лош дъх.

Пасти за зъби при пародонтит

Както споделих по горе, съществуват много начини за предотвратяване на пародонтит, като миене на зъбите, конец и редовни стоматологични прегледи. Въпреки това, има и някои продукти за грижа за устната кухина, които могат да помогнат за предотвратяване на пародонтит. Един пример за тези продукти е специална паста за зъби при пародонтит. Този тип паста за зъби съдържа активни съставки, които се борят с бактериите и плаката, които причиняват пародонтит.

Третирането се извършва чрез нанасяне на подходяща паста за зъби при пародонтит върху венците с четка за зъби. Процедурата е позната като миене на зъби. Във видеото по долу коментирам, каква паста за зъби при пародонтит ползвам сутрин и вечер. Откъде съм я избрал и какви съвети ми е дал, относно миенето на зъбите личния ми зъболекар.

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

ВИЖ ЦЕНАТА НА WELEDA - КЛИКНИ ТУК

Както предполагам разбрахте, ако сте изгледали видеото до край съм избрал два вида паста за зъби против пародонтит. Сутрин и в следобедните часове поддържам устната си хигиена, като мия зъбите и венците си със „Sensodyne Sensitivity & Gum“.

лечение с паста за зъби при пародонтит sensodyne sesitivity & gum

Марка Sensodyne е основана през 1961 година. Днес е сред лидерите в областта на грижата за чувствителните зъби. Това е първата марка, която предлага на пазара паста за зъби Sensodyne Original (обогатена със стронциев хлорид), която значително намалява чувствителността на зъбите. / Източник: Parfimo.bg

А вечер ползвам паста за зъби при пародонтит „Weleda Toothpaste Ratanhia“

Тази паста за зъби при пародонтит се нарежда сред любимите ми. Тя ме впечатли със съдържанието си на натурални стягащи екстракти от корени на дива ратания. Червеникавия цвят на тази паста за зъби при пародонтит се дължи на здравите и силни червени корени на ратанията. Те са богати на вещества, които защитават и подсилват раздразнените венци и имат естествени анти-бактериални свойства. Традиция е корените от ратания да се използват за почистване на зъбите от жителите в Перуанските Анди.

Компанията „Weleda“, използва тази мъдрост и я пресъздава в натурална грижа за здравето. В продукта е добавена и успокояваща смирна, както и освежаващи етерични масла от мента.

подходяща паста за зъби при пародонтит weleda

Weleda е основана през 1921 година като малка фармацевтична лаборатория и днес Weleda е най-големият световен фармацевтичен производител на природна медицина и чисти натурални органични козметични продукти. / Източник: Parfimo.bg

Според специалистите пародонтитът може да засегне хора от всички възрасти, но най-често се среща при възрастни над 30 години. Смята се, че е по-разпространен при мъжете, отколкото при жените. Тютюнопушенето, диабетът и фамилната анамнеза са някои от рисковите фактори за развитие на това състояние. Някои от симптомите включват зачервяване, подуване, кървене на венците, лош дъх или промяна в цвета или формата на зъбите. Ако не се лекува, може да доведе до загуба на зъби и сериозни здравословни проблеми като сърдечни заболявания и диабет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *