Закуската Ражда Шампиона

Сутрешна закускаЗакуската е едно от храненията, което може да се определи като изключително важно и заемащо челни позиции.
Навярно сте чували поговорката „Закусвай като крал, обядвай като принц, а вечерята, не не я подарявайте на никой, моля ви“.

Тъй като се предполага, че цяла нощ не сте приемали храна и реално погледнато организмът Ви е бил подложен на доброволен глад, то червената му лампичка е светнала, което е от значение наистина.
В началото на работния си ден се нуждаете от качествена храна с която да заредите тялото си за очакващия ви работен ден.

Да, но какво да правим ако „програмата“ ни за апетит рано сутрин не функционира.
Не се безпокойте, защото решение на проблема има, особено пък днес, колкото искаш.

Пълноценната Сутрешна Закуска

Под качествена храна в никакъв случай не разбирайте баничка или кифличка с кафе, или нещо подобно, бедно на животински белтъчини хранене.
В първото си за деня хранене наблегнете на богата на протеин и сложни въглехидрати храна, омега 3 мастни киселини, фибри, витамини и минерали.

Една добра закуска може да представлява – омлет от 2 яйца и 5 белтъка, 100-150 грама от любимото ви мюсли с 300-400 мл прясно или кисело мляко, витамини и минерали.
Ако пък нямате никакъв апетит, то като за начало – поне докато свикнете, започнете с протеинови барчета, които са един наистина доста добър и пълноценен заместник в напегнатите и забързани работни дни! Да не забравяме и протеиновите шейкове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *