необходими документи за пътуване до гърция

Нова година в „Червена Гърция“, размисли за ГКПП „Ивайловград-Кипринос“ и масовата KROMID-19 лудост

Тази годна решихме да посрещнем 2022 година в съседна Гърция, като използвам случая да се видя и с част от семейството ми, което живее там от близо 20 години. Разбира се пренебрегнах „абсурдните глупости на търкалета на жълти лалета“, крещящи от големи телевизии, ковид приятелски сайтове и прочее „мастии“ – препоръчваме ви да не пътувате в Гърция! И ура… отново сме отрицателни след бърз тест (този път за по 15.00 ле’а чуек… предния път беше по 30 лв), който направихме в София сити-то. Разбира се няма как да минеш и без другата простотия PLF (която я има вече на само на английски, но не и на български език). И калимера, калиспера, я’су ре малака… ей ни на на ГКПП „Свиленград-Орменио“.

На БГ митницата не ти сакат никви кромид-тестове… интересуват ги само документите на колата и личните карти. И хоп на границата с Гърция сме вече и започват Кромид-19 проверките човече! Нема значение, какви тестове имаш – прави ти се пак тест… бърз. Убаво, че нема хора и нещата се случват бързо. Ура!!! Вече сме в Гърция и пердашим по празните пътища слушайки гръцка музика.

Ядохме, пихме и се веселихме и айде на обратно към България!

На 31 декември решихме да излезем на кафе и да видим, аджеба, какви са мерките в „Червена Омикрон Гърция“. Седнахме в първото кафенце, което ни хареса и хоп идва сервитьорът с Кромид устройство в ръка и иска документи, че не сме Кромид положителни. Показваме БГ документите от бързия тест с бонус „Зелен сертификат“… сервиторо го сканира. Ама нанайциии! Гръцката система не го разпознава. Емииии, гледа от тук от там… еми добре! Остави ни да си изпием кафето.

На кафе в Гърция, Тихеро

След това отидохме до магазина за да видим и тама, к’ва е О-о-о-микрон ситуацията (братовчед на варианта „MЮ“), понеже от тв-то знаем, че требе да си не с една, а с две маски една върху друга от обикновените. Ходех с маска под носа… че очилата ми се изпУтяват… сичко е точно. Разхождаме се на открито без маски и не само ние де… сичко е точно.

Новата година посрещнахме в град Александруполи в приятелска компания. И на следващи ден излизаме на разходка и решаваме да отидем отново на кафе. Но БГ сертификато е изтекъл. Решаваме да отидем да си направим Рапид тест (бръз тест, чадо) в аптеката. Е да но голема опашка чадо се е извила, а други аптеки не работят, защото е почивен ден!

И утЮваме да пием кафе без сертификат!

И седнахме и иде сервиторо и сака сертификат. Показвам аз онзи с изтекъл срок на годност… но ДАТАТА се набива на очи и не СТААААА! Ставаме и решаваме да влезем в друго кафе да си поръчаме, но да не сядаме. Стоим, стоим… вътре до баро… докато дойде нашия ред… поръчваме, плащаме и излизаме. Епиди (защото) , а седнеш и… Омикрона и той идва на масата! Ти да видиш!

На кафе в Александруполи

След това отидохме да си вземем нещо за хапване… седехме вътре без сертификат (оти у по малките градчета нема и от де да го извадиш в почивен ден) докато направят манджата….

И стана време да се връщаме в България!

В деня на тръгване за България отиваме да си направим бърз тест (имаме късмет… работят до 12.00 часа извънредно) и им казваме, че ще пътуваме за България. Нема проблем… правят ни и ето ни след малко на митницата. Е да, но на БГ границата… докторо… речи! Оуууу…. ваййй…. ама това не е PCR ТЕСТ? Гърция е в червена зона! Няма как! Требе PCR! Отново е почивен ден! Ни в болница могат да ни направят (ходихме в една и се обадихме в друга… не стааа…. елате утре).

Както разбирате връщаме се обратно и на следващия ден рано сутринта (към 7.30) си правим PCR-тест по 60.00 евро бройката, който представлява… забележете!!! Бъркане само в едната ноздра! Подобряват се технологиите, чадо! Ура! След 6 часа е готов, като ни го изпратиха по мейла… за да си спестим време за път.

P.S. На БГ митницата PCR теста се поглежда като „уй в коприва“… нищо не се отбелязва… а само… аааа, да, да… туй не е Rapid тест… добре, добре…

И на път за България…. решихме да отскочим и до… малките гръцки селца в близост до ГКПП „Ивайловград“

Пътуване до Гърция

ГКПП „Ивайловград“ е затворено вече 2-ра година и никой нищо не знае по темата?! Едни казват, че не работи, защото нямало доктор, който да прави „сложните бързи тестове“. Други, че гръцкия бизнес нямал интерес, защото гърците отивали да си пазаруват в Ивайловград! А, когато попитах няколко човека в гръцки хранителен магазин в село Кипринос… знае ли се, кога ще се отвори митницата с Ивайловград. Няколко човека вдигнаха рамене, а един каза… 2024-та година!?

Лудостта е огромна уважаеми, читатели! Няма пари за некъв си доктор, който да правел „сложните тестове“, но пък има пари да си стоят на контролно пропусквателния пункт! Преди месец изпратих писмо по темата до президента на РБългария. Отговор няма! Преди няколко дни зададох въпроси, както и този на депутат… отговор… няма!

Наистина ли смятате, че на т.нар. управляващи (може и да има… не знам) не само в БГ, но и по Света им пука за вашето здраве! Наистина ли смятате, че ще градите здрава имунна система с ваксина на всеки три месеца?! А замислихте ли се, как се храните, спортувате ли… как живеете като цяло. Ядете ми по една баничка на ден и гола супа, и ви е грижа за здравето. Страх ви е да не умрете, а сте се превърнали в „живите мъртви“ и подкрепяте цялата тази лудост! Това е пълен абсурд! Това е РОБСТВО!!! Ако някой го е грижа за вас… той няма да ви остави да мизерувате и да умирате от глад, а ще намали цените на хранителните продукти (това е най-малкото) , а не да отпускат пари срещу ваксина и да принуждават хората да живеят с лекарства без да са им необходими!

Защо ваксините са безплатни, а PCR-тестовете са платени и то доста скъпи за масовия потребител! Защо?! Ако ОНЕЗ… толкова са загрижени за здравето на народа… е па да ги дават безплатно, а не да ми въртят бизнес с „вълшебни парцалки“ и глупости на търкалета. Това е ЛУДОСТ!!! НЕ ПОДКРЕПЯЙТЕ ТОВА!

Който желае да се ваксинира да се ваксинира! Който желае да носи маска… да си я носи. Който желае да си прави тестове… да си ги прави. Но не СИЛОМ!!! Аз съм готов на война да тръгна за да си възвърнем свободата! Но такива сме единици! Това не е живот! Това е робство!!! По Здрави, Mr. 3Hours

2 thoughts on “Нова година в „Червена Гърция“, размисли за ГКПП „Ивайловград-Кипринос“ и масовата KROMID-19 лудост

  1. Мартин Гергов says:

    Пропуснах да добавя и това! В случай, че нямате PCR на връщане към България… разбира се, че вратите са отворени за вас, но ще ви поставят под 10 дневна карантина, дори и да си направите PCR ТЕСТ в България. Просто според новата заповед на некъв разбирач… не важи вече. Да си си го правил в Гърция PCR Теста! Яко, а?! А това, че трябва да ходиш на работа… нема проблем копелле… Не чакай някаква помощ от държавата… от глад умри, но не и от измишльотината наречена Кромид-19. Трудно се живее сред прости и хитри хора! Абсурдно е!!!

  2. Мартин Гергов says:

    Слушайки интервюто на Костадин Костадинов от „Възраждане“ по Нова ТВ… в който водещата обяснява, че дори и да си направиш PCR тест и той е отрицателен, то същият може да се окаже положителен на 3-тия ден. Тогава, защо а’джеба… докато Гърция е в така измислената „червена зона“ и искаш да влезеш в България без да си си направил измишльотината наречена PCR тест в Гърция… тогава те слагат под задължителна карантина без право на отмяна, дори и да си направиш PCR тест в България и същият се окаже отрицателен. Тук обаче идва другата простотия… връщаш се обратно в Гърция… и си правиш PCR тест, както нашия случай… и тогава си влизаш спокойно в България… без карантина… няма значение, че на 3-тия ден, ако пак си направиш същия може да бъдел положителен! ПАТАКЛАМА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *