Блог

Три Грешки, Които Жените Допускат в Отслабването

Английската компания Битката с мазнините е битка, която в един момент, колкото и добър метаболизъм да има човек! То неизбежно започва да води битка с един от най-големите врагове на атлетичната и секси визия – мазнините.

И не са застраховани нито мъжете, нито жените, колкото и добър да е генът им.
Това е така, защото с покачването на възрастта, метаболизма се забавя. И ако на 25 години сме поддържали чудесни форми без фитнес(особено жените). То след 30-та годишнина мазнините около коремната област и седалищните части, започват да се увеличават с всеки изминал ден.

И все пак, опитът ми като фитнес инструктор показва, че най-незапознати с извайването на формите обикновено са жените! Въпреки, че полагат много повече усилия за външния си вид, отколкото мъжете.

ЖЕНСКИ ФОР(У)МИ, ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ПРОЧЕЕ

Това е първата голяма грешка на която обикновено жените попадат без и грам да осъзнават. Че! Попадат в капан в който тепърва навлизат и в не малка част от случаите не излизат.

Днес форумите посветени на жените не са един и два, и в тях една от най-обсъжданите теми е отслабването!
Трябва ми супер диета и специална тренировка за „бразилско дупе“. И хоп гугъл или приятелка ни завежда във форума посветен на мама или пък на друга дама.
А във форума е пълно с хубави, по хубави и още по хубави диети за отслабване. Постове на супер доволни хора, които и грам не познавате между, които има и „мениджъри“ промотиращи продукт! Който дори не знаят как изглежда реално, но пък твърдят на 100% за вълшебния му ефект!

Японска диета за отслабване
Диета от Япония, диета от Китай и започвате я от началото на май и така до следващия… а мазнините си стоят, а теглото се стопява за сметка на мускулната маса. Е това вече води към здравословни проблеми!

„СУПЕР“ ФЕТ БЪРНЪР

Грешка номер 2 е изборът на фет бърнър.
Обикновено това, което ми казват незапознатите е „Дай ми някакви хапчета за отслабване“.
Не са малко случаите в които се посяга към опасни „хапчета“, т.е. лекарства като ефедрин, кленбутерол и тироидни хормони, което след време може да доведе до сериозни здравословни последици.

Mасово се взимат фет бърнъри без да се знае, какво всъщност съдържа този продукт.
„Важен“ обаче е бързия ефект, който обикновено се базира на гладуване и/или диуретичен ефект(обезводняване), което отново може да ви доведе сериозни проблеми със здравето, включително и смърт!

ТРЕНИРОВКА ИЛИ ПОСТАНОВКА

Представям ви и грешка номер 3 в която става дума за тренировката.
Ако сте сред хората, които имат дълъг професионален стаж във фитнес залата, то със сигурност тренировката на повечето около вас ви прилича по скоро на постановка, отколкото на тренировка.

DSC03251
Тук също здравословните проблеми и липсата на резултати дебнат, защото липсата на правилно разгряване преди работните серии, неправилното изпълнение на упражненията, както и липсата на необходимия брой работни серии, обикновено водят до липса на задоволителни резултати, демотивация и не на последно място здравословни проблеми.

DSC03256_dieta
За задоволителни резултати в случая можем да говорим само, когато тренировката се изпълнява с необходимата интензивност, което ще рече, че задължително по време на силова тренировка, трябва да присъства и т.нар. тренировъчен партньор, който може да бъде или ваш приятел, който разбира от работата си или професионален фитнес инструктор, който да ви помогне за последните 3-4 повторения от работните серии.

otslabvane_programa
Също така да не забравяме за почивките между сериите, които са различни в зависимост от целта – отслабване, повишаване на мускулната маса или взривна сила!

фитнес инструктор в град София

Вземи книгата за тренировки у дома. Кликни тук!

фитнес инструктор в град София

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов / Автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.