Блог

Силов трибой – Повелителят на абсолютната сила

силов трибойВсеки, който ходи на фитнес знае или поне е чувал за трите най-добри упражнения без които покачването на мускулна маса и сила е невъзможно.
Те са основата на пълноценната тренировка.

Движенията за които говоря са клек, вдигане от хоризонтален лег и мъртва тяга.
Благодарение на тези три движения се ражда силовият трибой или powerlifting(en)
Силовият трибой е спорт, който не е за лигльовци. Той е за хора, които не се страхуват от страха.

За хора, готови на всичко-само, и само да надскочат предела на силовите си възможности. С този спорт шега не бива. Всеки опит може да ти коства здравето.
Защото, как ви се струва да правиш само едно повторение, но с тежест с която може да изпълниш движението, но може и да не го изпълниш.
Тук главният герой си ти! Тук всичко зависи от теб самия!
Трябва да си силен не само физически, но и психически.
Ако едно от тези неща ти липсва-ти си обречен на провал!
На всяко едно движение имаш право на три опита, които се изпълняват по правилник.

Малко история:

Силовият трибой се ражда в България около 1996 година и постепенно започва да набира скорост. Понеже той е новост за България по това време в състезанията участват предимно щангисти. Те са силата в самото начало, но това не продължава дълго.
Известни състезатели(които аз познавам) по това време са З. Занев, И. Кемалов, И. Петров. Водещ отбор в началото е отборът на НСА с треньор М. Иванов. Малко по късно през 1999 година към отбора на НСА се присъединихме аз, К. Крумов, Л. Димов и други състезатели. Системата на тренировки по това време беше по скоро експериментална, но въпреки това много успешна. Някои състезатели тренираха по едно движение на ден. Например: понеделник-клек, вторник-вдигане от лег и т.н. Други като мен обаче тренираха и трите движения всеки ден. И това се оказа перфектната система на времето!

Олимпийска дисциплина-защо не?

Не мога да повярвам, че силовият трибой не е включен към Олимпийските дисциплини. Преди време се говореше, че ще го включат, но явно са били само приказки.
Някой ден-ще стане. Силовият трибой е един наистина достоен за Олимпиада спорт.
Спорт, достоен да бъде коронован като „Повелителят на абсолютната сила“.

добър фитнес инструктор

ЕЛА В YOUTUBE КАНАЛА МИ

youtube fitnes instruktor

ПРЕДЛОЖЕНО ОТ GOOGLE ADS

Мартин Гергов

Благодаря Ви, че посетихте личния ми сайт. Аз съм Четирикратен Национален шампион по пауърлифтинг в катeгория до 75 кг(клек: 250кг; вдигане от лег: 180кг; мъртва тяга: 280кг), фитнес инструктор и фитнес консултант. Четвърти в Света по мъртва тяга(265кг) за 2001 год. За връзка с мен се обадете на телефон 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.