Протеини или овесени ядки за отслабване

Може ли да се отслабне с „Protein Bar“ и с „Протеинови картофки“? Научи истината!

Протеини или овесени ядки за отслабване
Протеинов бар Vs Бар с Овесени ядки

Едно от нещата, които са ме „дразнели“ в някои от моите клиенти е нежеланието за информираност при покупка на хранителни добавки.
Те отиват в магазина за добавки, грабват нещо за отслабване, защото го видели в рекламата на еди кой си форум или пък просто, защото консултанта в магазина им го препоръчал.

Истината за протеиновите барове

Току що хапнах на бързо „протеинов“ бар на една американска фирма, който ми подариха. Естествено възнкна спор до колко е PROTEIN BAR, а в спора обикновено се ражда истината! Навярно сте забелязали онези PROTEIN барове, които грабват вниманието с огромния надпис PROTEIN!

Но нека се гмурнем в дълбочина и да обърнем опаковката от задната му страна. В описанието на ПРОТЕИН бара, който току що консумирах пише: Съдържание на: Белтъчини: 24,7гр.; Въглехидрати(от които захар 28,8гр.) : 40,5гр.; Мазнини: 17,7гр. и калории: 428 ккал/100гр. продукт.

Протеини за отслабване
„Протеиновият“ бар

От тук си задавам въпроса, защо този бар се нарича Протеин бар.
Не е ли редно да се казва Въглехидрат бар, защото въглехидратите са в най-големи количества и съдържа не малко захар.

Протеинови картофи
„Протеиновите“ картофки

По тази логика спокойно можем да наречем и пържените картофки – протеинови картофки, кренвиршите – протеинов кренвирши и т.н.
Относно съдържанието на калории няма смисъл да коментирам, защото всеки, който тича знае, колко километра крос са необходими за да се изгорят съдържащите калории в това „Протеиново“ барче.

Протеинов бар Vs Бар с овесени ядки, когато отслабваме

Определено в битката за отслабване „Протеиновия“ бар(който хапнах преди малко) Vs Бара с Овесени ядки, печели барът с овесени ядки.
Овесените ядки се разграждат трудно от организма и това е свързано с допълнителен разход на калории.
Естествено, че съдържат и много по малко калории и мазнини.
Да и белтъчините са по малко, но и калориите, а и не ни подвежда с огромния надпис „Protein“ бар.

Така, че следващия път, когато се запътите към щанда за протеинови барове… не грабвайте този, който Ви е привлякъл от раз с опаковката си, а вижте съдържанието му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *