Самотраки или Samothraki е мистичен остров в Бяло море.

Мистичният остров Самотраки (Samothraki) е изборът ми за почивка през лято 2019

Остров Самотраки (Samothraki) е дестинацията ми за почивка това лято на която се спрях след нелесно обмисляне. Исках да бъде нещо различно, наблизо, на поносима за моя джоб цена, но все пак приятно за почивка. Също така да няма много хора, както и да има девствени места! Замислих се за Египет, след това за гр. Китен, град Александруполис, и все нещо не ме грабваше на макс.

А, какво ще кажеш за самотен остров? Уау! Звучи яко, но!
О, да сетих се. Възкликнах аз! Отивам на остров Самотраки в Гърция за който съм чувал готини мнения.

Самотраки (Samothraki) е остров за който малцина са чували!

Според легендите Самотраки е мистичен остров и се намира само на около 2 часа път по море от гръцкото градче Александруполис. Виждал съм този остров в далечината, когато съм бил на плаж в Макри (плаж до град Александруполис).

Видео материал. Виртуална обиколка на остров Самотраки!

ВИЖ ЛЮБИМИЯ МИ ХОТЕЛ В САМОТРАКИ - КЛИКНИ ТУК

Остров Смотраки се намира в Егейско море и е разположен на площ от 178 кв.км между островите Лимнос, Имврос и Тасос. Според поверията в древността е бил населен с Тракийски племена.

И ето ни в търсене на идеалния хотел на остров Самотраки на супер цена!

Когато си избирам хотел на морето, избирам да бъде възможно най-близо до морето. Да има красива гледка през балкона и голяма спалня, да не е шумно и да е на „самотен“ остров, като този в Самотраки.

Остров Самотраки и хотел, който избрах за почивка. Виж още снимки - кликни тук
„Niki Beach“ е 3-звезден хотел, разположен в град Камариотиса, точно срещу плажа и само на 500 метра от пристанището на остров Самотраки. Стаите разполагат с плазмен телевизор, сейф и хладилник.
ВИЖ ЦЕНИТЕ НА ХОТЕЛА И ОЩЕ СНИМКИ - КЛИКНИ ТУК

Т.е. търсех нещо луксозно, на спокойно място и на добра цена. И го намерихме! Признавам, че ни грабна от раз, а красотата му потвърждаваха и вече посетилите го гости! Това място за настаняване има едно от най-добре оценените местоположения в Камариотиса.

ВИЖ ЦЕНИТЕ НА ХОТЕЛА И ОЩЕ СНИМКИ - КЛИКНИ ТУК

До остров Самотраки се стига с ферибот от град Александруполис (на около 200 км от гр. Свиленград). Според информация от интенрет – фериботът се движи всеки ден, като първият е в 9.00 часа. Цената на човек е около 15 евро и 50 евро за лек автомобил.

Разбира се за да бъде най-точна информацията, препоръчвам да посетите официалния сайт на ферибота – www.saos.gr и да попитате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *