Блог

Самовнушение и постижения в спорта

В началото на двайсти век става популярен методът на самовнушението на Куе.
Емил Куе е френски терапевт (1857 – 1926), който доказва по научен път, че ако всеки ден човек си повтаря поне по няколко пъти положителна фраза, това ще доведе до промени в характера и отношението на човека към живота.

Куе се смята за бащата на положителната мисъл в научния свят, както и човек допринесъл за развитието на автогенния тренинг, визуализацията, НЛП (Невро Лингвистично Програмиране), плацебо ефекта, сугестологията и други. Прословутата фраза на Куе е: “Всеки ден, по всякакъв начин, ставам все по-добре”!
Силата на внушението се използва и в медицината – като например плацебо ефекта.

Методът на самовнушението може да се използва и по пътя на забогатяването, постигането на успех, както и на спортни резултати.
Това е работа с подсъзнанието, и като такава, всичко трябва да бъде емоционално обагрено, да се прави с чувство и да няма никакво вътрешно противоречие.

„Този метод лично аз съм го прилагал като състезател, а също така и сега по време на тренировка-особено при тежки упражнения като клек, вдигане от лег и мъртва тяга. Представял съм си, че съм голям дракон за който щанга от 200-250 кг е слаба работа.
Слагал съм по вече тежести като съм си внушавал, че са по малко т.е. тежест, която със сигурност съм я вдигал и съм си правил доста пъти рекорди.

Това обаче не е лесно! Изисква безброй тренировки и най-вече, трябва да го повярваш на момента в който ти е необходимо. Трябва да си изключително концентриран, ако ще останалите да те мислят за луд(тяхна си работа).
По време на състезание аз не виждам публиката. Нещото, което съм виждал е било щангата и главния съдия“. Ето и музиката, която определено ме прави изключително силен:

Ако желаем да постигнем нещо, трябва наистина да го искаме и да нямаме вътрешни разногласия по въпроса.

Препоръчани публикации

най-красивото дупе в света

Направи си най-красивото дупе в света само с една хард тренировка седмично! Готов ли си?

март 11th, 2020

Кое е най-красивото дупе в света е въпрос, чийто отговор е мечта за огромна част от хората. И признайте си, че бихте искали да е си имате красиво дупе, нали? Но мечтите се превръщат в реалност, когато...

Виж Повече

билки за потентност

Билковата „Epimedyumlu macun“ премахва умората и вдига яко потентността! Ефект след 30 минути! (+видео)

август 11th, 2019

Повишаване на потентността, премахване на умората и стреса, балансиране на кръвното налягане и още полезни неща предлага билковото сладко „Epimedyumlu Macun„. На този билков продукт, ко...

Виж Повече

Мартин Гергов - фитнес треньор

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.