Горно Луково село велопреход

Мисия: [BIKE] – Ден 10. Грабни велосипеда и хайде към село Горно Луково!

Ако сте решили да отскочите с велосипед някъде, където няма автомобили и има само двама човека. Ако сте решили да се потопите в дивия и призрачен свят на Източните Родопи! То грабнете велосипеда си и направо към село Горно Луково.

Велопреход с велосипед „Sprint Apolon 29“ от град Ивайловград до село Горно Луково!

Село Горно Луково е разположено в планински район в най-източната част на Родопите. Селото е почти „безлюдно“.

Всъщност, срещнахме по пътя си към някогашната застава(малко след селото) възрастна жена, която пасеше стадо овце. В днешния ден 10 не съм сам! Тръгнах с моя приятел от далечното минало – Кирил(горе на снимката) , който е почти професионален велосипедист!

Каменни къщи
Къщите в селото са каменни

Маршрутът до селото е супер приятен, особено когато времето е топло. Минава се покрай село Мандрица. Следва село Долно Луково, където има старинна църква, която е „вградена в земята“. Историята за тази църква гласи(според моя приятел Кирчо) , че когато е била строена, условието било да не бъде по висока от „турчин на кон“.

Пловдивска фирма за велосипеди
Моето превозно средство „Sprint Apolon 29“

Такива са били някогашните закони! Не успяхме да посетим църквата от вътрешната й страна, защото беше заключена. Но пък влезнахме в църквата в село Горно Луков(вижте повече във видео материала по долу) !

Протеин манго
В Горно Луково направихме и първата си почивка и изпихме по чаша протеинов шейк с вкус на манго и маракуя!

След това се отправихме към село Горно Луково, и името му подсказва, защо е такова. На отиване пътят е само нагорнище в порядъка на 2-2,5 километра, а това си е поредната яка тренировка за бедра! 🙂 .
На връщане се отбихме и за по чаша кафе с палачинка в комплекс „Букор Щепи“ в село Мандрица.

Видео от велопрехода до село Горно Луково

Спретнах и кратко видео от велопрехода ни, който наистина много ми хареса! Препоръчвам ви да грабнете велосипеда си и да отскочите и вие. Разстоянието от град Ивайловград до село Горно Луково е около 33-35 километра.

След като се прибрахме в гр. Ивайловград заваля проливен дъжд.
Изпих поредната си порция протеинов шейк и след час се отправих за силовата си тренировка за рамене!

Цена велосипеди
Между другото! Моделът SPRINT Apolon 29″ само сега е на промоционална цена от 580 лв. и може да го намерите в търговската мрежа в цяла България и веломагазини Maxbike.

Днешният ден беше уникален. Започнах с 5 километра крос в 6.40 часа сутринта, последван от велопреход до село Горно Луково и силова тренировка! Определено разходът на калории беше стабилен, а мазнинките по корема започват да изчезват с всеки ден от „На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: [BIKE] .

На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: [BIKE] – Ден 10 се провежда с любезното партньорство на най-големия български производител за велосипеди „MaxEurope“ .

ПолуПрофесионален планински велосипед Велосипед планински цена добър


Виж още от блога

[mp_row_inner] [mp_span_inner col=“12″] [mp_posts_grid query_type=“ids“ custom_tax_field=“slug“ posts_per_page=“1″ posts_order=“DESC“ ids=“1129, 1122″ columns=“2″ posts_gap=“30″ show_featured_image=“true“ image_size=“large“ title_tag=“h2″ show_date_comments=“true“ show_content=“short“ short_content_length=“200″ read_more_text=“Виж Повече“ display_style=“show_all“ load_more_text=“Load More“ filter=“none“ filter_tax_1=“category“ filter_tax_2=“post_tag“ filter_btn_color=“motopress-btn-color-silver“ filter_btn_divider=“/“ filter_cats_text=“Категории:“ filter_tags_text=“Етикети:“ filter_all_text=“Всички“] [/mp_span_inner] [/mp_row_inner]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *