Силата на Протеиновите Концентрати

ПротеинАко сте начинаещ и за първи път се сблъсквате с, хм, може и дори години наред да го правите и пак да не разбирате нищо.
Случвало ли ви се е да се запътите с бодра крачка към магазина за добавки?

За вас не знам, но когато през февруари 1999 година се запътих към магазина за хранителни добавки, бързах толкова много, все едно някой ме гонеше. Крачех с големи крачки в комбинация с широко разперени ръце, защото тепърва ми предстоеше да си закупя кутия протеин с която да натрупам ейййй такива големи мускули!
Сега ми е смешно, но тогава беше страшно.

И така влезнах в магазинът за хранителни добавки, който се намираше в един безистен.
Месецът беше февруари, а вътре странно ме изгледаха някакви големи твари.

КАК ДА СИ ИЗБЕРЕМ ХУБАВ ПРОТЕИН

Под големи твари имам предвид две огромни момчета, които нещо си говореха.
Аз замръзнах, въпреки, че в магазина беше горещо и загубих ума и дума.
Имате ли протеин – попитах аз, и естествено получих бърз отговор. Да – ето ги там.

Загледах се в кутиите, а те бяха толкова много, и толкова различни, че незнаех, какво да избера. Гледах единия, другия, и само си ги гледах.
В крайна сметка си взех един протеин с една огромна мускулеста твар на етикета, който обаче след време разбрах, че е гейнър(т.е. богат на въглехидрати, а не на белтъчини).
С тази тема искам да ви предпазя от неправилния подход при избора на протеин.

Суроватъчен протеинПърво не се подвеждайте по изключителната лъскава реклама на съответния продукт, а прегледайте колко грама белтъчини съдържа на 100 грама продукт.
За предпочитане е да не са по малко от 75-80 %.
Не се подлъгвайте по големите опаковки от по 4-5 килограма за по 80-90 лева, защото количеството белтъчини съдържащо се в тях е много ниско, а останалото са въглехидрати.
Запомнете, че мускулните микроразкъсвания по време на тренировка зарастват, а след време стават по-големи и по силни, благодарение на белтъчините.
Ако желаете да повишите мускулната си маса и сила приемайте около 3-3,3 грама белтъчини на килограм телесно тегло за 24 часа разделен на равни приеми през 3 часа.

И ако целта ви е покачване на мускулната маса и сила, то бих ви препоръчал нещо много просто и, което наистина работи много яко! Креатин и протеинов концентрат.
Вижте повече по темата на уеб адрес: www.FitnessInstructor.biz

One thought on “Силата на Протеиновите Концентрати

  1. evgeni says:

    Marto da ne si vlqzal v magazina na Aanas Djanananov. I az sam hodil tam oshte 98god nqkude i az reagirah po podoben nachin tolkova kutii na edno mqsto napravo da se chudish kakvo da vzemesh

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *