Силов трибой

Тази 78-годишна жена може да кляка с повече килограми от вас. Тя тренира силов трибой!

Днес ще ви разкажа за историята на една 78-годишна жена, която е огромен пример за сила и енергия. И тази история започва така… Чувствам сила, когато тренирам силов трибой (powerlifting). Когато го тренирам, чувствам че мога да победя света! Просто искам да вдъхновя всички жени да се грижат за себе си. Нейното име е Нора Лангдън и е 78-годишна жена, която никога преди това не беше спортувала. И никога не беше чувала за спортът наречен силов трибой. Но днес тя е професионален състезател по силов трибой!

Денят й започва с протеинова напитка, витамини и минерали. Пие спортни напитки преди и след тренировка. Можа да вдигне 153 килограма и никой не може да бие този рекорд в моята възрастова група, споделя родената в Мичиган, Нора.

Със силов трибой (powerlifting) започва да се занимава през 2006-та година

Преди това се занимавах около 35 години с продажба на недвижими имоти. И един ден стигнах до средата на стълбите и не можех да дишам, споделя Лора. Казах си! О, не, това няма как да се случи! Казах си, че трябва да отслабна. Трябва да започна да правя упражнения. И така, Лора започва да тренира силов трибой (powerlifting) под наблюдението на личен треньор. И същевременно работи като доставчик с Uber за да си осигури средства за залата, хранителните добавки, екипировката за силов трибой и пътни, когато състезанията са извън страната. Научете повече за Лора във видеото по долу (ако не разбирате английски, включете субтитри).

ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Силовият трибой е спорт, който включва упражненията – клек с щанга, вдигане на щанга от лег и мъртва тяга. Това е силов спорт, който се състои само от тези три основни движения. Целта на пауърлифтинга е да се направи само едно повторение с най-голямото възможно тегло във всяко от трите движения – клек, вдигане от лег и мъртва тяга в три опита.

Ако желаете да научите повече за силовия трибой в България посетете сайта на Българска Федерация по силов трибой или се свържете с мен!