Скритите Правила на Фитнес Центровете

Най-добър фитнес център в СофияФитнесът е начин на живот, а за някои от нас е като религия. Но не онази извратена религия, която наподобява политиката.
А нещо хубаво за нашето здраве, самочувствие и начин на живот.

И както в политиката, както и в религиите все повече фитнеси започват да се превръщат в „секти“. За които обаче започвате да разбирате постепенно, едва след като си закупите карта след поредната реклама в Холивудски стил.
И после се започва с проблемите. Или с други думи казано със скритите закони на фитнес залата за които нищо и не предполагахте.

Любезната усмивка на мениджърите! Фитнес инструкторите и останалата част от персонала се е оказала, просто фалшива. Но пък работлива, защото си купихте карта!

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ „СКРИТИТЕ ПРАВИЛА“ НА ФИТНЕСА

Започвам тази тема, защото съм се сблъскал с какви ли не „закони“ във фитнес залите. За които разбирате постепенно едва след като сте си закупил карта.

  • ЗАБРАНА НА ОПРЕДЕЛЕНИ УПРАЖНЕНИЯ

Да кажем сте от онези късметлии, които имат невероятната възможност да спортуват! Да! О-йе! В малкото фитнесче с 2 пътеки и половина в кооперацията в която живеете.
Йеп – днес е ден за гръб. Започвате нахъсано тренировка след тежка битка за лост от онези за домашно ползване. Защото са само 3 на брой и точно, когато тръгвате да правите мъртва тяга… йеп!

Идва инструктора и обяснява по „най-интелигентния“ начин, заучен по време на предишна работа „Охрана в кварталната дискотека“. Че е забранено да се прави мъртва тяга, защото пода е от скъъъъпи плочки!

Какво правим в тази ситуация ли?

– Поискайте си парите обратно и ако не ви ги върнат викнете проверяващ да разгледа случая с настилката във фитнес залата(може би бъркат фитнеса с кафе бар).

  • ВОДА И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ОТВЪН – ПЪЛЕН АБСУРД

И точно отпиваш глътка от енергийната си напитка, и йеп… мислиш си, че сънуваш, но всъщност е жестока реалност, защото не спите, а думите, които чухте току що са:

„Забранено е внасянето на вода и/или други напитки отвън“. Или с други думи казано, трябва да си купувате от 3 кратно завишените цени на хранителни добавки във фитнеса, защото той трябва да печели(йеп… това не важеше ли само за заведения за хранене, дори и там нямат толкова строги закони).

Какво правим в тази ситуация?

Обяснете на инструктора, че няма как да пиете от техните добавки първо защото се състезавате по даден вид спорт и ви налагат от отбора да пиете само тези добавки, защото ви правят допинг тест, и ако се случи нещо ще се наложи да съдят фирмата за добавки, а също така доложете, че имате и алергия към особен вид напитки и във всички напитки слагате специални прахчета, а също така и че сте изключително гнуслив и не се храните и не пиете в обществени заведения. И ако това не помогне – вземете си адвокат!

НЯМАШ ПРАВО ДА ПОЛЗВАШ ВЪНШЕН ФИТНЕС ИНСТРУКТОР

Навярно сте попадали във фитнес центрове в които си закупувате карта за вас и за личния ви фитнес инструктор с който тренирате години на ред и йеп, оказва се, че нямате право да тренирате с външен фитнес инструктор, защото:

Той не работи към съответния фитнес център, което ще рече, че не разбира от работата си(титлите тук нямат значение, ако ще да е Олимпийски шампион) и ако случайно ви причини травма, която евентуално е плод на неговите непрофесионални услуги, защото пак подчертавам той не е част от „квалифицирания персонал“ във въпросния фитнес център и какво правим тогава.
Ами да! Идват проверяващите лица и затварят фитнеса или налагат жестока глоба на фитнес центъра, защото са допуснали външен фитнес инструктор да провежда тренировка.

Всъщност обаче самата истина е, че фитнесът от все сърце желае да си докара допълнителни приходи от новия клиент, тренирайки с техен инструктор, а не с външен(защото 50% от приходите за индивидуални тренировки са за фитнес центровете, като някои фитнеси си имат и лимит за определен брой проведени фитнес тренировки от инструктор, защото в противен случай няма да получат и лев от обещаната заплата).

Какво правим в тази ситуация?

– Ами добре де… ние сме си приятели, гаджета и какво ли още не и искате да кажете, че нямаме право да си помагаме един на друг, а задължително трябва да ползваме ваш инструктор в случай на помощ. Хм… хубаво е човек да си има адвокат.
Опс, моя приятел не беше ли адвокат… хей… време е за серия… г-н… йеп… жалко за „скритите закони“ на фитнеса.

Това е една много малка част от скритите правила на фитнес центровете с които съм се сблъсквал не само у нас, но и във фитнес центрове на съседни държави.

В крайна сметка това, което могат да направят подобни „професионалисти“ във фитнес центровете с цел по големи печалби е просто по най-лесния и неприятен начин е да си загубят клиентите и да си навлекат лош имидж, защото нито един клиент, който е напуснал фитнеса поради някои от тези причини, няма да забрави да упомене и фактите поради които го е напуснал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *