Историята за нашата Драконовска сватба по време на Covid-19! Любовта ще спаси Света!
Блог, Любов и връзки

Историята за нашата Драконовска сватба по време на Covid-19! Любовта ще спаси Света!

Ние вече сме семейство! На 08 април 2020-та година беше нашата сватба в стил „Дракон„. Същата се състоя само от четирима човека (аз, моята съпруга, кумът, кумата и шаферката, която е куче +1 фотограф), поради всезнайния и не толкова опасен според мен, колкото се говори грип – титулован коронавирус (Covid-19).

Та нека ви разкажа, уважаеми приятели и читатели за нашето безценно приказно запознанство в текст, снимки и видео. За да разберете, че любовта е най-великото и безценно нещо в света и още повече – любовта между мъжа и жената! Защото любовта, която може да даде един истински мъж на една истинска жена, и една истинска жена на един истински мъж! Никой друг не може да я даде!

Как се запознах с моята съпруга? Започнахме от фейсбук!

Наталия Обидченко Гергова

Оказа се, че с Натали сме си писали преди три години във фейсбук. Просто… здравей, благодаря за приятелството и точка! Но само около седмица преди 14 февруари 2020-та година се случи нещо, което ще остане завинаги в сърцето ми.

Тя се появи отново. Видях нейна снимка или пост във фейсбук. Не мога да си спомня. Но видях и нещо много странно, имайки предвид красотата й. Пишеше, че е необвързана. А аз също бях необвързан. И разбира се търсех своята перфектна половинка. А същата може да бъде срещната навсякъде – на улицата, в магазина, във фейсбук и т.н. Дори бях написал специално писмо, което дори съм пускал като платена реклама – виж тук!

P.S. Наталия е от Украйна. Тя се занимава активно с фитнес, като набляга на базовите упражнения, била е и модел. Но професията й е маникюрист. Уникален майстор маникюрист! Вижте видеото по долу с част от работата й.

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

И реших да й пиша! Написах й: Наталия, коя си ти?

И тя ми отговори на секундата. И така започнахме да си пишем, като й задавах въпроси на любовна тематика за да разбера, каква е вътрешната й красота. Защото аз търсех своята половинка. Само след минутки поисках телефонния й номер и тя ми го предостави. И писането ни прерасна в разговор. А точно по това време се оказа, че тя пътува за гр. Варна.

Заваля и сняг… и още не се бяхме видели. Но Любовта е чувство и трябва да се изразява на момента в който го усетиш. И когато е взаимно и чисто… идва и истинската любов!

Говорехме си на един език. Езикът на Любовта. Разговорът продължи по време на цялото пътуване и след това. Разказахме си неща от личния живот и още, и още. Сърчицата започнаха да изплуват в съобщенията ни. Изплуваха и онези милички думички – любов, бебе и т.н. А тя прекъсна отпуската си и се завърна по рано.

Първата ни среща беше на централна автогара в гр. София

Времето беше студено, валеше сняг, а аз очаквам своята любима… и тя мен разбира се. На секундата в която тя слезе от автобуса и вече се целувахме уста в уста. Уау! След това се качихме в автомобила ми и отидохме до нейния апартамент за да си остави багажа. А след това отидохме в моята квартира, където й бях направил специална изненада. Просто бях поканил 14 февруари 2020 (Международен ден на любовта) по рано у дома ми.

И причината беше Натали! Няма значение, че не се бяхме виждали. Просто исках да бъде нещо специално и изведнъж всичко се появи и го направих. Имаше дори и бутилка от рядко срещаното вино „Metanoa de la Rose„.

Ето няколко снимки от изненадата ми във видео материал, който спретнах след това за празника на любовта!

И след това още на следващия ден – заживяхме заедно!

Да, правилно прочетохте. Още на следващия ден аз започнах да събирам багажа си и се пренесох при нея. И това е правилното решение щом любовта е взаимна.

P.S. И запомнете! Не чакайте, защото любовта не обича да чака. Тя е също като времето и ако не й обърнеш внимание – отлита!

Седмица по късно отскочихме до северна Гърция, и запознах любимата си с моите родители. А тя ме запозна с нейното семейство – онлайн, защото живеят в Италия.

Лара Обидченко
Лара и Николай Обидченко

А в Гърция настъпи и предложението ми за брак, което се оказа взаимно. Но за него ще ви разкажа по надолу в публикацията.

И се пренесохме в „Света на Драконите“

Може би си задавате въпроса „Но, защо в света на драконите“. Навярно, ако не сте загубили детското в себе си, не сте загубили и вярата си в любовта. И навярно имате свой приказен герой в който виждате себе си. Моят е драконът, а същият се хареса и на любимата ми Натали.

Статуя "Влюбените дракони" в град Варна
Пред статуята „Влюбените дракони“ в град Варна.

P.S. Изказвам сърдечна благодарност на скулптора на статуята Дарин Лазров (Даро) с който се свързах (не беше лесна задача 🙂 ) и беше част от изненадата ми към моята любима. А това е сайтът с произведенията му: https://www.lavanda-art.com/daro

Дарин Лазаров – Даро е роден във Варна през 1960 г. През 1991 г. завършва класа по скулптура на Художествената академия в София. От 1992 г. живее и твори в Италия.Носител е на множество международни отличия и награди. Негови творби се намират в Европа, Азия и Северна Америка.Излагал е свои произведения в София и Варна, в Отава (Канада), Канагава (Япония), Кобленц (Германия), Дорстен и Аахен (Германия), Рим, Манфредония, Aндриа и Фоджа (Италия).

Драконът има голямо духовно значение и обикновено се схваща като символ на щастието, и носител на огромна мъдрост. Вярвало се, че бил в състояние да приготви еликсира на безсмъртието(бел. на авт. аз бих го нарекъл Любов) и че дарява живот.
Затова дъхът на дракона бил наричан „sheng chi „ или Божествена енергия. В китайската представа за света драконът е най-висшето същество, символ на императивната небесна мощ и на царската сила, олицетворение на кралските функции и ритмиката на живота, гарантиращи порядък и благополучие“.

След това попаднах на един парфюм за дракони „Le Baiser Du Dragon“ (Целувката на Дракона) на Cartier, докато търсех уникален подарък за 14 февруари. Беше изчерпан във всички магазини в България на които се обадих с изключение на един! Вижте и видео по долу, и от тази случка! А парфюмът се оказа унисекс! Така, че се пръскаме и двамата от него и се превърна в любимия ни парфюм.

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

И дойде времето в което се сбъдна още една моя мечта! Да си направя татуировка „Дракон“!

Отдавна исках да премахна от гърдата си един татус, който никак не ми харесваше. Ходих няколко пъти на лазерни процедури, но не ставаше. След това помислихме с един приятел, какъв татус би могъл да се нарисува отгоре и се спряхме на Че Гевара. Но уви. Татуистът сподели, че не му харесва как изглежда в момента на нанасянето на черновата. На мен също не ми харесваше. След това попаднах на един дракон с червен цвят, но нещо не беше моят!

И точно, когато отидохме на почивка в „Grand Hotel Bansko“ (бях спечелил ваучер за двама на Коледа). Точно вечерта в събота. Моята любима ме запита за татуса. И аз й споделих, че искам да си направя татус с Дракон, но все нещо не го намирам. И тя ми каза да напиша Дракон в Google търсачката. Аз се усмихнах и казах, че съм писал и търсел, но не съм намирал. Но тя отговори – напиши го пак. И татусът, който ни грабна и двамата се появи за секунди!

Татуировка дракон

Уау! Супер. Тя се обади на нейния татуист от гр. Варна. Той ни даде контакти на негов колега в гр. София и резервирахме час за след около 10 дни. Но вечерта към 22 часа преди следващия ден в който си запазихме час за татуировчика! Пандемията с корона вируса настъпи и влезе забрана за работа на салоните и за татуировки. И момчето се обади за да откаже часът. О, не! Никак даже не обичам някой да ми отказва в името на доброто поради страха си!

Прозвънях на момента един куп други татуировчици. И накрая попаднах на най-добрия татуировчик в град София за мен. Той ми каза така:

„Брат, много е детайлна татуировката, а и искаш да бъде и от днес за утре. Което не означава, че не е възможно. Добре, ако трябва през нощта ще я правим, но ще ти я направя“.

И на следващия ден вече заповедта за работа на салоните беше отменена. А човекът, ми предложи цена с 50% по ниска от тази на предишния татуировчик. И отгоре на всичко реши да ми направи още 30 лева отстъпка, защото съм бил рядък случай! Разбира се аз му се отблагодарих, защото безценните хора не са много и трябва да се ценят!

Ако имате желание да си направите татуировка при него – звъннете ми на тел. 0893889768 и ще ви дам телефона му! Студиото му се намира в ж.к. Студентски град, гр. София!

Как предложих на любимата ми да се омъжи за мен?

Както всеки от вас знае, предложението за брак е с пръстен. Но много важно е да го почувстваш дълбоко в себе си. И така аз реших да потърся специален пръстен. И когато ги открих – халките (по долу на снимката). Оказа се, че вече не ги правят. Свалиха ги дори и от магазинът им в интернет.

И това малко ме натъжи. И започнах да търся т.нар. годежен пръстен. И когато намерих подобен ме попитаха за размер на пръстчето й. Но аз не знаех, какъв е размерът. Нямаше и пръстени, а не вървеше да кажа „Любов може ли да ти измеря пръстчето с конец или шублер. Просто ей така, нали! :)“

Халки с дракони
http://photoaxis.com (Интернет магазин за ръчно изработени подаръци)

Но моментът на истината настъпи късно вечерта в Северна Гърция. Тогава се разплакахме и двамата и се оказа, че и двамата сме си го мислили. И отново се обадих на телефона в сайта в който предлагаха пръстените на които се спрях. Жената с която разговарях се съгласи да говори с изработчика, но същия беше заминал за чужбина на обучение.

А да не забравяме факта, че вече беше настъпила при това доста добре и пандемията. Въпреки всичко той се върна и се съгласи! 🙂 А хората зад този сайт – http://photoaxis.com се оказаха толкова човечни. Уау! Приказно човечни. Та те дори ни направиха и подарък специална кутийка.

Кутийка за брачни халки
http://photoaxis.com

Дори казаха, че ако не харесаме пръстените – ще ни върнат парите.

И още препятствия имаше по пътя ни, но ги преодолявахме от раз! Все пак сме дракони! 🙂

Още в началото на запознанството ни отидохме до Украинското посолство за да издирят важен документ на Натали, който от години беше потънал в дън земя и все не го откриваха. Но точно в този ден документът беше намерен! И така взехме и документ, който беше необходим за брака ни.

След това затвориха границата с Гърция и нямаше как да получа изтичащата два дни преди сключването на брака ни застраховка на автомобила ми, който е с гръцка регистрация! Но ми отпуснаха служебен автомобил и стана още по яко :). И специална торта си поръчахме и още, и още… забавни моменти. 🙂 , като не можах всички да заснема, но остават в нас. Излъчвахме всичко на живо във фейсбук профилите ни. Вижте повече във видеото (избрани кадри)!

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

И запомнете, че Любовта иска всичко или нищо. Тя е най-безценното нещо в света. Истинската Любов е моногамна! И само, който ви обича истински – той може да ви дава. Прочетете още статии на тема любов – кликни тук!Мартин Гергов, автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.