The best Personal fitness trainr Bulgaria

Най-популярното базово упражнение за бицепси с цел повишаване на мускулната маса или релеф

Тренировката за бицепси заема първите места, когато стане дума за най-популярните тренировки при мъжете. Бицепсите са малка, но атрактивна мускулна група и се тренират много по лесно, отколкото например бедрата и гърба. Те са сред най-популярните мускули в класацията при мъжете.
Бицепсите са разположени в предната част на горната част на всяка ръка, близо до раменната ви става. Тези мускулите, активно участват в сгъването или разгъването на ръката, както и работят с други мускули, за да осигурят стабилност на лакътната става.

Бицепсите имат две глави, по една от всяка страна на костта, и двете работят заедно за тези задачи. Големите бицепси внушават сила и мъжественост. Ако коремните ви плочки не са добре изразени, лесно може да ги прикриете с тениска или потник и да прехвърлите вниманието на бицепсите. А те се правят много по лесно от коремните плочки, особено ако сте с по бавен метаболизъм. С всички тези предимства не е чудно, че тази мускулна група получава толкова много внимание във фитнес залата от мъжката аудитория и все по малко от дамската!

Тренировка за бицепси с цел повишаване на мускулната маса или оформяне

Има редица упражнения за бицепс, които могат да се правят със свободни тежести, на фитнес уреди, топки за упражнения и дори с телесно тегло. В следващите редове ще споделя най-популярното упражнение за тренировки на бицепсите с цел повишаване на мускулната маса. И веднага започвам с най-известно упражнение за бицепси!

  • Сгъване за бицепси с щанга или гири от стоеж
Тренировка за бицепси
НАУЧИ ПОВЕЧЕ В КНИГАТА МИ - КЛИК ТУК

За изпълнението на това базово упражнение ви е необходима щанга или дъмбели. По лесно се изпълнява с щанга, но ако нямате под ръка не е причина за да го пропуснете. Просто вземете дъмбели или гири, или дори две бутилки с вода или каквото имате под ръка и би ви свършило работа.

Ако желаете повишаване на мускулната маса, правете по 7-8 работни повторения.
В случай, че не искате обем, тогава вдигнете бройката на повторенията на 15 броя. Работните серии са в зависимост от степента на тренираност и са вариращи. Ползвайте професионален фитнес треньор, ако имате колебания по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *