Тренировка за Гърди – Митове и Факти

Тренировка за гърдиГърдите заемат важна част от завършената фитнес визия и при мъжете, и при жените.
Тук обаче мъжете са по привилегировани, защото могат да направят чудеса без да се налага да ходят на пластичен хирург.

Докато вероятността една жена с нисък процент на подкожните мазнини да има големи гърди е малка, то това правило изобщо не важи при мъжете.
Естествено, че имам предвид т. нар. бюст при жените и подходът ми е шеговит.
Добре развитите гръдни мускули пасват много добре на разкопчаната риза през лятото, както и на всяка една дама до вас.

Да си направят обаче красиви гръдни мускули е нелека задача, защото митовете са много.
Митовете всъщност са толкова много, че са способни да прекрасно да ви заблудят.

НА ЛОВ ЗА ПРОГРАМИ ЗА ГЪРДИ В ПРОСТРАНСТВОТО

Ако тръгнете да си търсите перфектната програма за растеж на гърдите ви по най-бързия начин, то съществува и не малка опасност да си докарате гинекомастия.
Не се доверявайте на програми с куп забранени стимуланти обещаващи ви бързо повишаване на мускулната маса, освен ако не искате да си докарате т. нар. „женски цици“, което е много опасно.

За да повишите чистата мускулна маса и мускулите ви да изглеждат красиви са необходими много упорити часове прекарани във фитнес залата.

ПРОДЪЛЖАВАМ С МИТОВЕТЕ

Колкото по голяма е тежестта, толкова по добре!
– Може би, да! А, може бе, не! Ако се огледате във фитнес залата, ще видите, че малцина са онези, които изпълняват пълен клек за разлика от „легаджиите“.
Обикновено легаджиите са онез „шоумени“ в залата, които слагат някоя „огромна“ тежест на стойките. След това стъпват с краката си върху лежанката и правят огромен мост. Следва спускане на лоста до върха на зърната, използвайки техника приложима при щангистите, но която би следвало да бъде напълно забранена при културистите.

Запомнете, че тук целта е не да вдигнем тежестта(нямам предвид описания шоу менски начин), а да натоварим-развием мускула. Тук целта е да натоварим главно червените мускулни влакна от където ще дойде и растежът след време.

НАЧИН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДВИЖЕНИЕТО „ВДИГАНЕ ОТ ЛЕГ“

Отново напомням, че тежестта не е от значение, а правилното изпълнение на движението.
Ако желаете да повишите мускулната маса на гръдните мускули – правете работни серии с по 8 повторения с тренировъчен партньор, който да ви помогне за последните 2-3 повторения.

Голяма грешка е да спускате лоста до средата на цялото движение или пък до зърната на гърдите. Определено, когато лостът се спусне в тази част на гърдите, може да изпълните движението с много по-голяма тежест и това е начин на изпълнение, който използват състезателите по вдигане от лег или силовите трибойци.

По този начин не смятате ли, че се доближаваме до движението вдигане на щанга от лег с тесен хват за трицепси.
При това движение лостът се спуска малко под гърдите.
А, какво ли ще прави една дама, която е посетила пластичен хирург или пък просто генетично е по надарена в тази област.
Ха-ха.., ами ще прави половин серии! Така, че този начин на изпълнение е мит!

Със сигурност ще се намерят доста, които да поспорят по темата, както преди дни засякох в нет пространството, че според най-новите статистики базовите упражнения вече не били най-добрите за изграждане на тялото! Уау!!!

ФАКТ – СПУСКАЙТЕ ЛОСТА В ОБЛАСТТА НА КЛЮЧИЦИТЕ

Това е и правилният отговор за правилното изпълнение на най-доброто упражнение за изграждане на мускулната маса.
След като извадите щангата от стойките на лежанката, задръжте за секунда и започнете плавно спускане на лоста до ключиците вдишвайки, а в момента в който ги докоснете, то започнете плавно движението нагоре – издишвайки.

Ако до сега не сте правили движението по описания начин, то предлагам ви да си направите експеримент за да се уверите сами, че по този начин гърдите се натоварва много повече за разлика от масово изпълнявания начин по фитнес залите.
Естествено, че работната тежест малко ще падне, но както казах целта тук е мускулна маса, а не колко вдигаме от лег за едно повторение, където отново има един куп правила!

Фитнес инструктор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *