Легенди за консумацията на тази билка от мъже като афродизиак се носят от древни китайски времена

Епимедиум

Епимедиум маджун е мощна хранителна добавка за повишаване на либидото при мъжете. Но тя се използва и в някои класически пред тренировъчни стимулатори, поради „напомпващия“ й ефект. Именно и поради този си ефект, епимедиумът се среща и на щандовете в някои фитнес зали. Всъщност аз се запознах с епимедиум за първи път на бара на известен Столичен фитнес център.

Каквото и да е името на този продукт за който споделям, трябва да знаем че ключовата билка в него следва да бъде растението епимедиум. То представлява род цъфтящи растения, включващ над петдесет различни видове. Повечето от тези растения са многогодишни се срещат най-вече в далечен Китай и държави от Източна Азия. Но не всички видове от това растение съдържат активната съставка, на която именно се дължи либидо и другите ефекти на епимедиума. Всъщност само около 15 вида от това растение, които могат да се използват в тази насока.

В листата на епимедиум се намира на-ценната част от растението! Как действа?

Именно в тях се съдържа тайната либидо повишаваща съставка позната като икариин. Специалистите запознати с това растение споделят, че почти всички ползи от приема на епимедиум се дължат на икариина. А той работи в тялото по няколко начина. Ето как:

  1. Икариинът потиска действието на ензима наречен фосфодиестераза тип 5 (PDE5), който влияе върху цикличния гуанозин монофосфат (cGMP) в кръвоносните съдове, които снабдяват половият орган на мъжа с кръв.
  2. Икариин влияе и върху нивата на биоактивен азотен оксид, а някои учени споделят, че имитираа ефекта на тестотерон върху тялото.
  3. Икариинът има още и антиоксидантен и неврозащитен ефект, като повечето от тези ползи са потвърдени в ин витро среда, а не чрез директни изследвания върху пациенти.

Видео! За да го изгледаш кликни на видеото!

Усвояването на активната съставка е най-голямо при прием на празен стомах с повече течности. А т.нар. полуживот на икариина в организма при орален прием е между 9 и 12 часа. Което ще рече, че хранителната добавка съдържаща активната съставка, трябва да се приема два пъти дневно, през интервал от дванадесет часа.

Епимедиум в китайска медицина

Легендите за мощното действие на епимедиум като афродизиак се носят от древни китайски времена. Споделя се, че козари са забелязали рязка и повишената сексуална активност на козите по време на паша. Всъщност това се случило именно, когато са консумирали див епимедиум. Оттогава епимедиум се използва и като секс стимулатор.

Повишаване на потентността с епимедиум

Освен като секусуален стимулатор и в битката с ниско либидо при мъжете в Китайската традиционната медицина, епимедиум е бил ползван и като средство за подобряване функцията на бъбреците, намаляване на крампи в мускулите, често уриниране и други.

С какво да комбинираме епимедиума?

Добавките с епимедиум могат да се използват за различни цели. Както с цел бързо повишаване на либидото при мъжете и туширане на умора. Така и като пред тренировъчен бустер. Именно поради тези причини има и различни комбинации.

Трибулус

Когато хранителните добавки съдържащи епимедиум се използват с цел борба срещу ежедневния стрес и умората! Тогава комбинациите обикновено включват и билки като жен-шен. Такава е и комбинацията в Епимедиум маджун за който споделям във видео материала по горе в публикацията. Най-често обаче епимедиум съдържащите добавки се употребяват с цел повишаване на либидото при мъжете. Тогава добри съчетания в тази насока могат да се направят с трибулус терестрис и йохинбин.

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!

За връзка с мен

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт.

Въведете вашето име
Въведете вашия е-мейл
Въведете вашето съобщение
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни с "Условия за ползване".
Fitness trainer and Blogger

Името ми е Мартин Гергов и съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, фитнес треньор и блогър.

Биография

Тел. 0893 889 768

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

България
Град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *