Епимедиум

Легенди за консумацията на тази билка от мъже като афродизиак се носят от древни китайски времена

Епимедиум маджун е мощна хранителна добавка за повишаване на либидото при мъжете. Но тя се използва и в някои класически пред тренировъчни стимулатори, поради „напомпващия“ й ефект. Именно и поради този си ефект, епимедиумът се среща и на щандовете в някои фитнес зали. Всъщност аз се запознах с епимедиум за първи път на бара на известен Столичен фитнес център.

Каквото и да е името на този продукт за който споделям, трябва да знаем че ключовата билка в него следва да бъде растението епимедиум. То представлява род цъфтящи растения, включващ над петдесет различни видове. Повечето от тези растения са многогодишни се срещат най-вече в далечен Китай и държави от Източна Азия. Но не всички видове от това растение съдържат активната съставка, на която именно се дължи либидо и другите ефекти на епимедиума. Всъщност само около 15 вида от това растение, които могат да се използват в тази насока.

В листата на епимедиум се намира на-ценната част от растението! Как действа?

Именно в тях се съдържа тайната либидо повишаваща съставка позната като икариин. Специалистите запознати с това растение споделят, че почти всички ползи от приема на епимедиум се дължат на икариина. А той работи в тялото по няколко начина.

Epimedium

Ето как:

 1. Икариинът потиска действието на ензима наречен фосфодиестераза тип 5 (PDE5), който влияе върху цикличния гуанозин монофосфат (cGMP) в кръвоносните съдове, които снабдяват половият орган на мъжа с кръв.
 2. Икариин влияе и върху нивата на биоактивен азотен оксид, а някои учени споделят, че имитираа ефекта на тестотерон върху тялото.
 3. Икариинът има още и антиоксидантен и неврозащитен ефект, като повечето от тези ползи са потвърдени в ин витро среда, а не чрез директни изследвания върху пациенти.

Видео мнения за епимедиум! Кликни на видеото!

Епимедиум мнения на база личен опит: Усвояването на активната съставка е най-голямо при прием на празен стомах с повече течности. А т.нар. полуживот на икариина в организма при орален прием е между 9 и 12 часа. Което ще рече, че хранителната добавка съдържаща активната съставка, трябва да се приема два пъти дневно, през интервал от дванадесет часа.

Епимедиум в китайска медицина

Легендите за мощното действие на епимедиум като афродизиак се носят от древни китайски времена. Споделя се, че козари са забелязали рязка и повишената сексуална активност на козите по време на паша. Всъщност това се случило именно, когато са консумирали див епимедиум. Оттогава епимедиум се използва и като секс стимулатор.

Освен като секусуален стимулатор и в битката с ниско либидо при мъжете в Китайската традиционната медицина, епимедиум е бил ползван и като средство за подобряване функцията на бъбреците, намаляване на крампи в мускулите, често уриниране и други.

С какво да комбинираме епимедиум маджун? Мнения по темата!

Има много мнения за епимедиум маджун. Добавките с епимедиум могат да се използват за различни цели. Както с цел бързо повишаване на либидото при мъжете и туширане на умора. Така и като пред тренировъчен бустер. Именно поради тези причини има и различни комбинации.

Трибулус

Когато хранителните добавки съдържащи епимедиум се използват с цел борба срещу ежедневния стрес и умората! Тогава комбинациите обикновено включват и билки като жен-шен. Такава е и комбинацията в Епимедиум маджун за който споделям във видео материала по горе в публикацията. Най-често обаче епимедиум съдържащите добавки се употребяват с цел повишаване на либидото при мъжете. Тогава добри съчетания в тази насока могат да се направят с трибулус терестрис и йохинбин.

Епимедиум маджун – мощна хранителна добавка за повишаване на либидото при мъжете!

Ако търсите начин да подобрите своята сексуална енергия и удовлетворение, епимедиум маджун може да бъде вашата тайна съставка. Тази невероятна хранителна добавка е известна със своите полезни свойства за стимулиране на либидото при мъжете.

Не само че, епимедиум маджун може да ви помогне да постигнете по-силни и продължителни ерекции, но също така може да подобри вашата сексуална издръжливост и удоволствие. Той работи като стимулира кръвообращението в областта на гениталиите, което води до по-добра сексуална функция.

Много доволни потребители споделят мнения за положителното влияние на епимедиум маджун върху техния либидо и сексуално задоволство. Тази хранителна добавка е натурален начин за повишаване на сексуалната енергия и увереност при мъжете. Ако се чувствате отпаднали късно вечерта – опитайте епимедиум маджун и се насладете на по-интензивни и задоволителни сексуални отношения!

Epimedium маджун е хранителна добавка, която се използва за повишаване на либидото при мъжете.

Тази растителна формула е известна със своите афродизиакални свойства и се ползва от векове в традиционната китайска медицина.

Мненията за епимедиум маджун са положителни и много потребители съобщават за подобрение на либидото и повишена сексуална желание след приемането й. Тази хранителна добавка действа като стимулатор на кръвообращението, което помага за постигането на по-добра ерекция и удовлетворяващ интимен опит.

повишаване на потентността с билкaта епимедиум турски маджун

Епимедиум маджун може да бъде полезен за мъже, които имат намалено либидо или преждевременно спадане на сексуалното желание. Важно е да отбележим, че всеки организъм реагира по различен начин на хранителните добавки, затова консултирането с лекар преди употребата е препоръчително.

Често задавани въпроси:

Как действа епимедиум маджун при повишаване на либидото?

Той съдържа активни съставки, които стимулират производството на хормоните отговорни за сексуалната функция. Тези вещества помагат на организма да подобри кръвоснабдяването и циркулацията към половите органи, което може да допринесе за усилена чувствителност и по-добри сексуални преживявания.

Епимедиум маджун има и афродизиячни свойства, които могат да помогнат при намаляващ либидо или липса на интерес към секса. Той може да повлияе положително върху настроението и емоционалното благополучие, което също може да подобри сексуалното желание.

Важно е да се отбележи, че епимедиум маджун не е магическо решение за всички проблеми в сексуалния живот. Той може да бъде полезен като допълнителна подкрепа, но трябва да се консултирате с лекар или специалист, преди да го използвате.

Има ли някакви странични ефекти при употребата на епимедиум маджун?

Епимедиум маджун е известна билка, която се използва от векове в традиционната китайска медицина за подобряване на сексуалната функция и повишаване на либидото. Но има ли някакви странични ефекти при неговата употреба? Добрата новина е, че при правилното дозиране и умерена употреба епимедиум маджун обикновено не предизвиква странични ефекти.

Винаги е добре да се консултирате със своя лекар или натуропат, преди да започнете приема на нов добавка. В заключение, епимедиум маджун може да бъде полезен за подобряване на сексуалната функция и повишаване на либидото, без сериозни странични ефекти. Винаги бъдете внимателни и консултирайте се с професионалист, за да гарантирате безопасността и ефективността на продукта.

Може ли да се използва епимедиум маджун от жени?

Това растение работи като афродизиак, като стимулира кръвоснабдяването и увеличава чувствителността в областта на гениталиите. Това не само допринася за по-добри оргазми, но и може да помогне на жените да постигнат по-голям удовлетворителен сексуален опит.

При избора на хранителна добавка като епимедиум маджун, е важно да се отдели време за изучаване на съставките и дозировката

Също така, трябва да се внимава при закупуването й, за да се уверите, че става дума за качествен продукт от надежден производител. Тук става дума за Епимедим маджун с червената капачка.

Времето след което започва да се усеща приема на Епимедиум е около 30 минути. Но ето, какво трябва да знаете за да действа максимално!

 1. Не приемайте епимедиум на пълен стомах

  Приемането на епимедиум след консумация на много храна, обикновено е не чак толкова ефективно. Постарайте се да го приемата на празен стомах или след приемане на малко храна.

 2. Разтворете добавката в хладка вода за по бърз ефект

  Ако желаете по-бързо усвояване на добавката позната още като турски маджун, тогава я разтворете в 250-300 мл хладка водя и я консумирайте веднага.

В заключение, епимедиум маджун може да бъде полезна хранителна добавка за повишаване на либидото при мъжете. Все пак, преди употребата й е препоръчително да се консултирате с лекар и да изследвате внимателно продукта и неговите съставки.

Турският маджун, известен също като епимедиум, е хранителна добавка, която се използва за повишаване на потентността и либидото при мъжете

Тази растителна добавка е позната от векове и е известна със своите полезни свойства за здравето на мъжката репродуктивна система. Турският маджун или епимедиум се използва за подобряване на потентността и увеличаване на либидото. Той може да помогне на мъжете да постигнат по-силни и продължителни ерекции, както и да увеличат сексуалното им желание.

Изследванията показват, че турският маджун има положителен ефект върху кръвообращението в организма, което може да подобри потентността при мъжете. Също така, този продукт може да помогне за балансирането на хормоните и повишаването на нивата на тестостерон. Важно е да отбележим, чe турският маджун е хранителна добавка и не трябва да се използва като заместител на медицинско лечение. Преди да започнете да го приемате, винаги се консултирайте със своя лекар или специалист за здравето, за да се уверите, че това е подходящият продукт за вас.

В заключение, турският маджун или епимедиум може да бъде полезна хранителна добавка за мъже, които желаят да подобрят потентността и либидото си. Все пак, важно е да се консултирате с професионалист преди да започнете приема на такива добавки.

Смята се, че епимедиум съдържа химикали, които могат да помогнат за увеличаване на притока на кръв и лечение на състояния като:

 • Еректилна дисфункция;
 • Ниско либидо;
 • Повишаване на нивата на тестостерон;
 • Умора;
 • Болки в ставите;
 • Остеопороза;
 • Атеросклероза;
 • Остеоартрит;

Китайска легенда разказва, че пастир на кози забелязал сексуалната активност на стадото му се увеличила след като те консумирали това растение. И така са открити първите ползи от растението за сексуално здраве. Спекулира се, че това е начинът по който растението е получило името си Horny Goat Weed. Това е едно от имената с което е известно.

Известно е и с други имена като говежда трева, буйна агнешка билка или Epimedium. Тази билка съдържа някои химически съединения наречени фитоестрогени, които са вещества на растителна основа. Те действа по начин, какъвто действа и естрогенът. В едно проучване сравняващо индивиди, които са консумирали фитоестрогенна добавка, извлечена от Епимедиум. И след около две години изглежда, че помага за предотвратяване на костна загуба. И това може да е причината да се предполага, че може да повлияе на хормоните и здравето на костите.

Два въпроса, които биват задавани са:
 1. Епимедиум наистина ли действа за повишаване на нивата на тестостерон?
 2. И действа ли при еректилна дисфункция?

За да разберем правилно това, първо трябва да обясним науката зад ерекцията. И след това как приемането на епимедиум влияе върху това. Когато индивидът е сексуално стимулиран – азотният оксид сигнализира за химикал, наречен CGMP, което кара гладката мускулатура да се отпусне. Това води до приток на кръв към три подобни на тръби цилиндъра в мъжкия репродуктивен орган, което след това води до ерекция.

Когато индивидът страда от еректилна дисфункция, ензимът наречен PDE5, пречи на азотния оксид и CGMP, които помагат за отпускане на гладката мускулатура в артериите. И поради това кръвта не може да се движи през артериите и да създаде ерекция. В едно проучване в епруветка е било установено, че икариинът, който е активната съставка в екстракта от епимедиум, е ефективен при инхибиране на човешкия PDE5. И според едно проучване върху животни е било установено, че плъховете, които са били третирани с пречистен екстракт от Епимедиум, показват подобрена еректилна функция.

За да се обърне внимание на нейните ефекти при повишаване на нивата на тестостерон, някои проучвания показват повишено ниво на тестостерон. След прилагане на растителния екстракт в други опити с гризачи се вижда намаляне на нивата на кортизол (хормонът на стреса), който може да потисне сексуланото влечение.

Има ли някакви странични ефекти от приема на екстракт от Епимедиум?

Според някои от специалисите занимаващи се с това проучване, приемането на нормални дози с екстракт от съставката Епимедиум е без странични ефекти за здравето. Но приемането на големи дози системно е възможно да бъдат токсични за бъбреците и черния дроб. Също така, ако имате здравословни проблеми с нарушение на кръвосъсирването, сърдечни проблеми е най-добре да се посъветвате с наблюдаващия ви лекар преди приема му.

Каква е правилната дозировка на епимедиум?

Има най-различни форми на епимедиум, които се предлагат в аптеки и магазини за хранителни добавки. Според специалистите обаче подходящата доза е 5 грама на ден. Източник: Epimedium | Best Foods For Men’s Reproductive Health

А според мен Мартин Гергов на база опита си споделям, че най-добре усещам ефектите от консумацията на Епимедиум Маджун (този който ползвам от около 3 години), когато го консумирам веднъж дневно.

2 thoughts on “Легенди за консумацията на тази билка от мъже като афродизиак се носят от древни китайски времена

 1. Иван Драгиев says:

  Колко време се приема добавката(дни,седмици,месеци)за макс.ефект?
  Прави ли се пауза след приема на едно бурканче примерно,или се продължава веднага с второто??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *