Фитнес треньор в град София и SEO блогър Мартин Гергов

Личен фитнес треньор и инструктор в София
Личен треньор и фитнес инструктор

Личен фитнес треньор и фитнес инструктор в София, професионален военен, държавен рекордьор по силов трибой. Блогър (SEO копирайтинг, WordPress, видео заснемане и монтаж и т.н.) са професии, които са ми дали и ми дават много. Но историите са дълги!

Името ми е Мартин Гергов и съм израснал в село Свирачи, Ивайловград, но живея в град София. Професионален военен (бивш старшина на рота), 4-тен Републикански шампион и Държавен рекордьор по силов трибой, 4-ти в света по мъртва тяга, личен треньор и блогър. Автор на повече от 1270 статии на тема – фитнес, диети, емоции, любов.

Търсиш фитнес инструктор или личен фитнес треньор в София?

Тренировките с личен фитнес треньор се провеждат с един човек (максимум двама в тренировка при желание от страна на 2-мата трениращи да бъдат заедно). Място на провеждане: Град София, West Gym Premium НДК (София център) и West Gym Nadejda в квартал Надежда.

ВИЖ ОЩЕ ЗА МЕН ВЪВ ВИДЕОТО!

И така реших да споделя, и част от моята история за да помогна с мотивация. Ще озаглавя историята си „От фитнес в мазето до титлата Държавен рекордьор по силов трибой“ или може би най-добре ще звучи така „Не мястото прави човека, а човека – мястото“, която постигнах на първото си Световно състезание. Прилагам и две снимки от това време…

Като ученик бях много слаб. Тежах само 45 кг на 16 годишна възраст при ръст 177 см. И така започнах тренировки във фитнес залата на хотел в моя град. Но! Там не получих мотивацията и съветите от които се нуждаех. И така започнах тренировки в мазе. В него имаше фитнес зала с подръчни материали.

През зимата беше студено, миришеше на мухъл… пейката за вдигане от лег представляваше дъска с балатум (горе на снимката) поставена върху две дървени кутии от патрони. А огледалото беше поставено върху празна тенекия от сирене. Но!

Не мястото прави човека, а човекът – мястото!

И там беше моят треньор мотиватор. И така започнах. След това стъпка по стъпка. Имах своя мотивация, която гласеше така „Винаги ще бъда една крачка пред тези, които не спортуват“. Тренирал съм и при други подобни условия… вижте другата снимка (по-горе) с касетките за зеленчуци в кошара за животни.

И така един ден ме приеха в Национална Спортна Академия. Приеха ме и в Националния отбор на България. Направих Държавен рекорд. Постигнах и четвърто място в Света по мъртва тяга още на първото си Световно първенство. След това работех като фитнес треньор. Създадох фитнес риалити „На война с мазнините без повиквателна“, което се класира на финалите на най-големия фестивал за трейлър в Лос Анджделис.

Мнения за тренировки с фитнес инструктор в София

Това е само малка част от историята ми. А след това… историята е много дълга… Но на кратко… след това работех като онлайн маркетинг специалист по покана на най-голямата верига фитнеси в България, която след години напуснах по собствено желание!

И така продължавам напред… Мотивацията е огромна сила. И всеки истински мотиватор е важен за света. Знаете ли… Аз мога да превърна дори една прашинка в звезда… благодарение на… Любовта разбира се! А благодарение на фитнеса (и най-вече с базовите упражнения със свободни тежести) можем да натоварим всеки един мускул така, както не може нито един друг спорт!

Научи повече за моята биография!

Учил съм във ВВОВУ „Васил Левски“, гр. Велико Търново и Национална Спортна Академия „Васил Левски“, град София. За малко бях и във Френския легион в Париж, Франция. Фитнес треньор съм със стаж над 20 години. Треньори са ми били Иван Абаджиев, Олимпийският шампион по вдигане на тежести Андон Николов, доцент Димчо Бъчваров (Бъч), Митко Иванов и други.

Как да си направим плочки на корема с тренировки във фитнес залата

През 2009г. по време на работата си като фитнес треньор в „World Class Health Academy“, продуцирах и заснех собствен риалити фитнес проект. Името му е „На война с мазнините без повиквателна“, като същият се класира на финалите на един от най-големите фестивали за трейлъри в Лос Анджелис. Малко по късно спечели и награда от „Звездите на метро„.

Финалист в Звездите на Метро

Работата ми не включва само фитнес инструктор и личен треньор! Накратко по темата…

Аз съм един от първите блогъри в България и SEO Копирайтър със стаж над 15 години. Блогът ми www.MGergov.com е на 18 години и в него НЕ публикувам материали, на които НЕ съм щастлив да поставя името си! Занимавам се със SEO Копирайтинг, WordPress, Видеозаснемане и монтаж, Google Ads, Google My Business и т.н. по темата онлайн (дигитален) маркетинг.

Рубриката ми „Сподели с Mr. 3Hours“

Рубрика Сподели с Mr. 3Hours
Фитнес видео рубрика

Провеждал съм фитнес консултации в издания и компании, като Vratovrazka.bg – лайфстайл списание. Вестник “Труд”, Генерична компания „Актавис България“, БН Телевизии, Списание „Mr. BIG“. Списание за бременност и майчинство „9 месеца“ , „Puls.bg“, Framar.bg и други. Автор съм на кампанията „Не на мускулната атрофия“, която проведох две поредни години с МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, гр. Кърджали.

Публикации в печатни издания

Публикации в списание за бременност и майчинство „9 Месеца“

Публикации в печатното издание на вестник „Труд“ и др.

Публикации в печатното издание на вестник „Трета Възраст“

ОТЛИЧИЯ

Запознайте се с част от сертификатите и други отличия като фитнес треньор и фитнес инструктор в София, които съм получил след успешно завършени обучения и участия в състезания.

The FIFA Diploma in Football Medicine

персонален фитнес треньор

Дипломният курс на FIFA е предназначен главно за лекари, фитнес треньори и други здравни практици. Състои се от 42 модула, всеки от който включва по около 14 въпроса(плюс минус) с изчерпателни лекции към всеки един въпрос. Общо около 550-600 въпроса на които не трябва да има нито един сгрешен отговор за да получиш дипломата от FIFA. Едва след това ще имаш възможността да добавиш и този сертификат към постиженията си като фитнес инструктор.

Сертификат от Google за успешно завършен курс по онлайн маркетинг

Гугъл сертификат

Дипломи от Национални и Международни състезания

Фитнес треньор е човек, обучен в изкуството и науката за физически упражнения

Добрият персонален фитнес треньор или фитнес инструктор, трябва да познава много добре различните видове упражнения, диети и правилните техники за оптимално представяне. Фитнес треньорът може да бъде самостоятелно зает или нает във фитнес център, гимназия, атлетически отдел в колежа и други.

The best fitness trainer in Sofia Bulgaria

Фитнес треньорът е инструктор, който обучава спортисти или пациенти в упражнения, които подобряват физическата им форма. Това включва тренировки за бягане, загуба на тегло, разтягане, колоездене и други видове упражнения.

Професионалният фитнес треньор с утвърден опит ще:

 • Ти бъде личен треньор;
 • Психотерапевт;
 • Мотиватор;
 • Изготви подходящ хранителен режим.
Фитнес треньор и фитнес инструктор в София

Без значение колко видеоклипа гледате или фитнес треньори се консултирате, ако не искате да промените начина си на живот, това няма да се случи. За да постигнете вашите фитнес цели, е важно да имате надежден треньор или фитнес инструктор и диетичен хранителен план, който ще работи за вашите лични нужди.

Добрият личен фитнес треньор ще ви помогне да формулирате реалистична и постижима рутина за тренировка

Като дългогодишен личен фитнес треньор и фитнес инструктор в София ще споделя, че има много различни видове диети, които работят за различни хора. Най-добрата диета е тази, която е устойчива и ви предпазва от връщане към старите навици, когато диетата е завършена. Хората живеят по-дълго в наши дни. В резултат на това нивата на тяхната физическа годност се влошават.

Fitness trainer riality

Освен това, с променящата се среда и нейното въздействие върху нашето производство на храни, начинът на живот и общото здравословно състояние също са се отразили. Хората, които някога са били активни, сега са по-заседнали поради работата си или различни други причини. И доста от тях избират тренировки с онлайн фитнес инструктор за да влязат във форма. Но това не е най-правилното решение!

Избери своя фитнес треньор в София!

Професията фитнес треньор и фитнес инструктор в София съществуват от десетилетия

Но работата им не е достатъчна, за да върне хората в пистата с техните нива на фитнес треньор. Те могат да помогнат на хората да влязат във форма, но не могат да го направят вместо тях. И така, какво трябва да се направи? Хората трябва да поемат отговорност за себе си и да започнат да правят някои промени в живота си, които ще гарантират, че живеят по-здравословен живот, вместо да чакат някой друг да го направи вместо тях!

Фитнес треньорът трябва да има добро разбиране за вашия тип тяло и целта ви, за да ви даде най-добрия съвет относно какъв диетичен план трябва да следвате. Те също така могат да отговорят на всички въпроси за това колко упражнения трябва да правите. Днес е популярен и т.нар. онлайн фитнес треньор.

Фитнес треньор и диета

Диетата е само една част от уравнението за фитнес. Важно е всеки, който иска да отслабне, да бъде наблюдаван от своя лекар или от квалифициран здравен специалист с опит в управлението на теглото. Квалифициран здравен специалист ще може да оцени вашата медицинска история, да отговори на всички въпроси относно храненето и да предостави индивидуален план, съобразен с вашите нужди. Фитнес треньорите често работят с клиенти един на един, за да им помогнат с диетата и фитнес рутините. Тяхната работа е да могат да обучават хора в различни области като загуба на тегло, натрупване на мускули и обща физическа форма.

Някои фитнес треньори се специализират в определена област – например лично обучение или онлайн коучинг. Личният фитнес треньор може да работи с клиент, използвайки индивидуални сесии, за да разработи план за тренировка, който ще отговаря най-добре на техните нужди. Онлайн коучингът може да е по-подходящ за тези, които търсят насоки как да упражняват от комфорта на дома си.

Фитнес треньор и диетолози

Често мислим за фитнес треньорите и диетолозите като за експерти в тази област, но те не винаги са подходящи за всеки. Проблемът с фитнес треньора е, че те не могат да предоставят персонално обслужване на всеки индивид. Докато диетолозите могат да предоставят персонализирана информация за това, какви храни трябва да ядат хората. Фитнес треньори са ангажирани, за да ви помогнат да ви водят по пътя към по-здравословен начин на живот. Те ще бъдат там, за да ви напътстват през вашето пътуване за отслабване, като ви научат на най-добрите методи, като същевременно ви насърчават.

Екшън сцена

Някои от най-добрите фитнес треньори работят с диетолози, за да осигурят интегриран подход към здравословния начин на живот. Диетолозите предоставят специфичен план, разработен от експерти в областта на храненето и здравните специалисти, така че да можете да отслабнете и все пак да водите здравословен начин на живот.

Фитнес треньорите имат страхотна работа

Те започват да работят с хората и им помагат да постигнат целите си. Добрият персонален фитнес треньор, трябва да напомнят на клиентите си да се придържат към строга диета и трябва да им кажат кога са се отпуснали. Фитнес треньорът е професионалист, който помага на клиентите да постигнат своите фитнес цели. Те могат да се съсредоточат върху неща като хранене, упражнения и загуба на тегло.

Резултати преди след тренировки и хранителен режим
Фитнес инструктор и личен треньор Мартин Гергов

Често Задавани Въпроси

Каква е разликата между фитнес инструктор и фитнес треньор?

Фитнес инструкторът обръща внимание на група хора, а фитнес треньорът обръща внимание само на един човек в сесия. Именно поради тази причина се нарича и личен фитнес треньор.

Трябва ли да тренирам с личен фитнес треньор в София?

Ако сте начинаещ е задължително! Така ще си спестите куп пари от експерименти, време, както и ще намалите максимално вероятността от евентуални травми.

Трябва ли да спазвам хранителен режим?

Разбира се! Спазването на хранителен режим за отслабване или мускулна маса, върви ръка за ръка с тренировъчния план.

След колко време ще отслабна или ще повиша мускулната си маса?

Това са въпроси на които никой не може да даде точен отговор. Спазвайте стриктно хранителния и тренировъчния си план и резултатите няма да закъснеят.

Постоянно ли трябва да тренирам с личен фитнес треньор?

Ако имате тази времева и финансова възможност, то тогава отговорът ми е да! Но дори и да сте заучили правилното изпълнение на упражненията, това не означава, че ще се справите сам. Ако нямате възможността да тренирате с личен фитнес треньор, тогава тренирайте с тренировъчен партньор, който да ви помага за последните 3-4 повторения във всяка работна серия.

Фитнес инструктор или фитнес треньор да избера?

Фитнес инструктор в София или в друг град на България е една от най-търсените услуги, когато стане въпрос за отслабване или мускулна маса. Следват ги хранителен режим и диета за отслабване, личен фитнес треньор. В следващите редове ще споделя приликите и разликите между тези две еднакви на пръв поглед услуги, на база опита ми над 20 години.

Като фитнес инструктор започнах работа в края на 2001 година след Световното първенство по силов трибой. Причината да започна тази работа беше липсата на финансови средства в т.нар. „професионален спорт в България“. По цял ден си във фитнес залата и накрая просто един медал, кутия протеин, браво и точка. И така започнах работа в квартален фитнес на столичния квартал Борово.

Фитнес инструктор или личен фитнес треньор в София да избера в кварталния фитнес център?

Да си фитнес инструктор на щат в малък фитнес център без значение дали си в София, Пловдив или друг град е обширна тема. Фитнес инструкторът в малката фитнес зала е и… „фитнес треньор“, барман, чистач, поддръжка на фитнес уредите, касиер. Той е всичко, но не и личен фитнес треньор по време на работа. Именно поради тази причина не препоръчвам да си плащате за личен фитнес треньор.

Фитнес инструкторът е безплатен в някои фитнес зали. Но в други има такса, която е много по ниска от таксата за личен фитнес треньор. Фитнес инструкторът тренира няколко човека едновременно и те не винаги са едни и същи хора. Фитнес инструкторите обикновено получават заплащане на час, но има някои, които таксуват месечна или годишна такса. Те могат да обучават един човек или много хора наведнъж.

Недостатъци при тренировката с фитнес инструктор?

Фитнес инструкторът може да ви помогне с някои базови съвети за вашата тренировка и диетичен план. Но запомнете, че той не вашият личен треньор. Фитнес инструкторът е човек, който обучава хората как да тренират. Именно поради тази причина той често бива бъркан с личен треньор. Всъщност ролята на инструкторите по фитнес е да покажат на потребителите как да изпълнят съответното упражнение. Или да им дадат съвети относно диети за отслабване, мускулна маса и други планове за тренировки.

Фитнес инструктор

Фитнес инструкторът не е човекът, който ще седи през цялото време на тренировката ви до вас. Нито пък ще засича почивките между работните серии. Както споделих някои фитнес зали имат фитнес инструктори, които работят безплатно, докато други зали таксуват услугите на фитнес инструктора. Причината някои фитнес центрове да имат безплатни фитнес инструктори е, че искат да привлекат повече клиенти.

Тренировки с фитнес инструктор или с фитнес треньор?

Идеята за тренировки с фитнес инструктор или личен треньор, както и диета не е нова. В древна Гърция философът Платон говори за важността на балансираната диета. Той казва, че е важно да се яде това, което е през сезона, защото някои храни са подходящи за определени периоди от годината, но не и други.

Но тази концепция сега е по-популярна от всякога. Има много хора, които искат да водят здравословен начин на живот и са готови на всичко, за да постигнат целта си. Те искат да подобрят фитнеса си и да влязат във форма с личен фитнес треньор, който може да им помогне с техния план за тренировка, рутинни тренировки и диета.

Фитнес инструкторът е този, който ви показва упражнения, но не е личен треньор!

Фитнес инструкторите ще ви помогнат с вашата диета за отслабване, план за тренировка и ще ви покажат как да тренирате правилно във фитнеса. Ако не сте сигурни какви упражнения да правите по време на тренировка, те ще ви покажат.

Но най-добрият начин за всеки начинаещ е да започне да тренира не с фитнес инструктор, а с личен фитнес треньор. Затова потърсете такъв, който отговаря на вашите нужди и график. Личният фитнес треньор може да дойде и във вашия дом или офис, ако имате оборудването там. Някои фитнес треньори могат да дойдат със собствено оборудване, ако не се нуждаят от такова от вашето място.

Ползите от работата с фитнес инструктор или личен фитнес треньор са много!

Ще получите насоките и подкрепата, от които се нуждаете, за да постигнете целите си. Те също така ще ви помогнат да вземете правилните решения за това какъв вид диета и план за тренировка е най-подходящ за вас.

Спазването на хранителен режим и тренировъчен план водят до резултати

Първата стъпка е да намерите фитнес инструктор в София или друго място удобно за вас, който предлага сесии на вашия език и говори свободно родния ви език. След като намерите инструктор, започнете, като го попитате за неговия опит и квалификации. Те трябва да могат да предоставят информация за своя опит, образование, сертификати и всякаква друга подходяща информация, така че да можете да прецените дали са квалифицирани за работата или не.

След като намерите квалифициран инструктор, е време да се запишете за една от техните сесии и да започнете по пътя си към по-добро здраве!

Как започнах със спорта?

Добър личен фитнес треньор в град София

Състезанията са част от живота на всеки истински спортист.
Това е професионалният спорт.
Обсипан с лишения, нерви, болка, неуспехи, успехи.

Запомнете добре горните редове преди да започнете да се занимавате професионално със спорт или да работите като фитнес треньор
Ако се чудите как започнах, сега ще ви разкажа!
Никой от родителите ми не е бил спортист.
Баща ми, който е от с. Нивянин, обл. Враца е бивш военен, а майка ми музикален ръководител.
Спомням си, че майка ми искаше да ме учи да свиря на акордеон, защото имаше школа, но аз нямах желание. Имам спомен, че баба ми е била по на „ти“ със спорта.
Още в пети клас започнах да спортувам.

Правех набирания, кофички, лицеви опори и т.н.
Виновникът, който ме запали по спорта бе мой братовчед с впечатляваща за времето си физика. Така малко, по малко заяквах, тренирайки почти всеки ден.
В училище нямаше кой да ме бие на коремни възлизания или набирания.

Първата ми фитнес зала

Онлайн фитнес треньор

За първи път влязох във фитнес зала, в девети клас.
Също така, тогава тренирах и таекуон-до.
Започнах силовите си тренировки в малко мазе, миришещо на мухъл с правени ръждиви уреди. Където лятото беше задушно, зимата доста студено, но това не ми попречи.

В десети клас се преместих в зала на по добро ниво.
Там обаче си имах доста неприятности, защото бях 43 килограма и нямах личен фитнес треньор. Всеки се бъзикаше с мен. Имах си дори прякор Херкокалес. Въпреки това, не им обръщах внимание.
Бях си измислил поговорка „Винаги ще съм една крачка пред тези които не тренират“.
Тогава вдигах от хоризонтален лег едва 25-30 кг (180 кг п.к.)
По това време тренирах и по книжката на Арнолд Шварценегер „Тайните на моя успех“. Въпреки упоритостта ми резултатите бяха доста слаби.

Първата ми мега ретро фитнес зала
Не мястото прави човека, а човека мястото / Залата в гр. Ивайловград, в която стартирах тренировки с личен треньор

Това се дължеше на постоянната смяна на какви ли не програми от списания. Липса на фитнес треньор, неправилно хранене и други неща, които осъзнах по-късно.
След като завърших 11 клас за първи влязох в професионална зала в град В. Търново.
Тогава теглото ми беше 45 кг. Това беше първата зала в която малко по малко започнах да разбирам как стоят нещата. Благодарение на напътствията от някои трениращи и информацията, която попивах от книжки на тази тема.

По това време освен с фитнес започнах да се занимавам и с ортодоксален тай-дзи-цюан.

Преди да бъда фитнес треньор

След около две години промени в тренировките и храненето аз бях достигнал около 58-60 килограма (снимката с униформата).
Един ден си бях купил вестник „Културизъм“ и в него бяха публикувани резултати от Републиканско първенство по силов трибой.
Като ги сравних с моите се оказа, че имам резултати, колкото на първия в моята категория. И така реших да участвам на първото си състезание по силов трибой. През студения месец февруари на 1999 година в гр. София.
Стегнах си багажа и се запътих към непознатата столица.
Отидох във федерацията по силов трибой и им казах, че искам да тренирам професионално с треньор срещу заплащане.

Тренировка с подръчни материали в кошарата
При липса на условия съм тренирал и така… в двор тип кошара за животни в Гърция

Имайки в предвид резултатите ми! А също и факта, че първа приятелка ми е щангата-веднага ме уредиха безплатно с треньора на Национална спортна академия.

Дори шефът на федерацията Мишо Савов всеки ден ме наблюдаваше лично как се храня.
И така тренировките започнаха. Тренирах всеки ден и резултатите растяха. Последва приемането ми в Националния отбор на България, титли, рекорди и т.н. На мнение съм, че спортът, позитивното мислене и вярата са голям жокер за успеха. И ако се чудите откъде да започнете! Стартирайте тренировки с личен фитнес треньор.

11 thoughts on “Фитнес инструктор и личен фитнес треньор в София

 1. Д-р Таня Найденова says:

  Истинско удоволствие е да се работи с човек като г-н Мартин Гергов. Радвам се, че помогнахме за неговия проект. А на самият Мартин Гергов пожелавам най-искрено много успехи и заявявам най-отговорно желание за съдействие и подкрепа – както от мое име, така и от името на US Pharmacia.

  С уважение – д-р Таня Найденова

 2. Жени says:

  „Треньора ми Мартинес се нарича и релефа много му прилича!
  Вае мускули от зори до здрач, бяга, кляка, не се маитапи!
  Мъртва тяга, клек, гърди – никога не го мъзи!
  Много е здрав, но не е поредния напомпан глупак!

  В здрач започва да твори сайтове, лога, картини, хубавини!
  Телевизията го привлича и натам час по час тича!

  Део, Тео, Роро, кой ли не, той във форма ще приведе!
  Във фитнеса лепят му се като мухи на мед, всеки бута се да си запази ред!

  Със всеки той е мил и отзивчив, истински професионалист!
  Зад големите гърди се крие огромното му сърце.
  Мултифункционален, широко скроен,
  зарежда ме той с позитивна енергия всеки ден!
  Благодаря ти Мартинес за това, че те има във фитнеса“!

 3. Pingback: За или против бързото отслабване | Анкетна бланка

 4. Pingback: Имаш 2 седмици да влезеш във форма! „Стисни зъби“ и се пробвай от раз!!! - Mr.Hours

 5. Pingback: Поддръжка в Парковото Строителство - градинска поддръжка.

 6. Kostadinka says:

  Здравейте отново след 3 дена правя един месец стриктно спазване на хр режим чувствам се повече от страхотно пия си витамините и съм вече минус 8 кг . благодаря ви. Вие сте най добрия фитнес инструктор който до сега съм срещала.

 7. Pingback: Flexin 500 - програма за подобряване на здравето при възрастните

 8. Pingback: Мускулна електро-стимулация новата фитнес тренировка | Фитнес програми и диети

 9. Стоеслава says:

  За първи път получавам толкова компетентен отговор.
  Бъдете здрав и все така всеотдаен,за да помагате на хората да преоткриват собствената си красота!

 10. Красимир Димитров says:

  Мартин ми даде А-то в спорта и ми е помагал с хиляди съвети. Мисля, че всеки, който започва с фитнес или някакъв вид тренировки, трябва да има ментор. Мартин Гергов е чудесен избор за това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *