Защо, трябва да имаме личен блог и любимите ми WordPress теми за него!
Блог

Защо, трябва да имаме личен блог и любимите ми WordPress теми за него!

Изготвяне на блог

Да имаш блог не е като да имаш фейсбук. По модерно е, и наложително!

Блогърството не е много разпространено в България, за разлика от страни като Англия и Щатите например. Това може би се дължи на по слабата информираност на българските потребители в тази насока.

Какво е блог и защо ми е необходим?

Блог или уеб сайт е почти едно и също нещо. По точно казано блогът е онази секция в която блогваме(постваме) нашите новини, тренировки, рецепти, снимки и каквото друго сметнем за добре. Т.нар. блог сайтове се инсталират посредством една от най-използваните платформи „WordPress“. Поддържането на блог секцията в него не е трудно и лесно би се справил всеки, който поне малко разбира от това да пише на Word(т.е. да пише в електронен формат .doc).

Блогът е нашата модерна визитна картичка, която може да я види всеки и от всички краища на Света. Благодарение на блога, ние можем да добавим всички наши снимки на едно място, което можем да озаглавим „Галерия“. Друг раздел може да бъде с името „Биография“ , а трети „Контакти“. И ето, че сме си създали една чудесна визитна картичка, която ще ни е необходима например, когато си търсим работа. Благодарение на личния ни блог, всеки ще може да разбере много по лесно и много повече за нас като личности. Да види как пишем и какви са интересите в новинарската ни(блог) секция. И още, и още. Готино, нали!

Фейсбук или Блог?

Отговорът е – и двете. Има милиони хора, които имат фейсбук и смешни цифри, които имат и свой личен блог. Имайки само фейсбук профил, ние работим като цяло за фейсбук. Да, фейсбук ни дава пространство за изява в което можем да качваме снимки, видеа, да публикуваме наши виждания и още, и още. Но!

Но! Фейсбук не е наш! Дори и да си имаме профил, този профил не е наш и никога няма да бъде, защото домейнът facebook.com е на друг човек. Този човек ни предоставя място за изява, а ние „работим“ за него. Нормално! Той ни дава нещо, ние му даваме нещо и така сме си взаимно полезни. И до там. Така, че най-добрия вариант е да си имаме свой собствен блог и фейсбук профил и страница, където да споделяме писанията си от блога с цел да бъдем полезни, както на себе си, така и на други хора. Не се знае на кой с какво можеш да бъдеш полезен.

Можем ли да печелим от блога си?

Това е добър въпрос, който би задал всеки, който е изпълнен и с не малко отговори. А ето и част от тях!

а) Намиране на по добра работа

Вече сме спечелили с минимум крачка пред всеки, който няма блог, когато кандидатстваме за нова работа, или пък пишем е-мейл, завършващ с нашия домейн(много по сериозно звучи, отколкото безплатните е-мейл пощи). Дори, когато трябва да дадем на някой телефонния си номер! Много по лесно и запомнящо ще е да подадем визитна картичка в която да е изписан нашият уеб сайт!

А и няма да се налага на всеки да обясняваш с какво се занимаваш, ама от колко време, ама това, ама онова. Просто си даваш името на блога и хората научават всичко за теб! С този проблем се сблъсках за първи път, когато започнах да работя като фитнес инструктор през 2001 година в Софийските фитнес центрове. И тогава се замислих за създаването на сайт, който малко по късно създадох!

б) Афилиейт програми

Има доста афилиейт програми и други облаги за посещавани блогове с които може да си докарате едни добри приходи. Кликни тук, кликни там! Купи си това, купи си онова и кликайки на вашите банери и линкове, може да си изкарвате едни добри приходи. Едни от най-добрите сайтове за мен с подобни програми са Fiverr.com , AliExpress.com.

в) Ревю

Можете да напишете в блога си ревю, дори за лютеница по рецептата на баба си, както и за дядовия пчелен мед. И след това да го споделите във фейсбук, и така може да откриете, и хора, които желаят да си купят нещо истинско и качествено! Идеите тепърва ще започнат да ви заливат! Може да видите и част от моите ревюта в раздел „Ревю“ на сайта ми.

Как да си направим блог и каква е цената?

Първото нещо, което трябва да си изберем, това е домейн и хостинг. Домейн е името на нашия блог(например MGergov.com) , а хостингът е мястото, където ще съхраняваме информацията от блога си, ще инсталираме приложения и един куп други неща.

Цената на домейните е различна, но един от най-използваните .com е в порядъка на 20-24 лв за 1 година. Цените за хостинга също са различни и там нещата са по особени. Но като цяло хостинг от порядъка на 11,75лв на месец(предлаган от СуперХостинг) ще свърши чудесна работа.

Следващото нещо, което трябва да си изберем, това е шаблон за блога ни. Има хиляди безплатни шаблони, но след немалко експерименти, стигнах до извода, че по добрият вариант е платеният. Като ще споделя и няколко от любимите ми теми. А те са:

Тема „EntertainmentNews“

Тази тема помага на вашия сайт да изглежда като професионален новинарски сайт, под знаменателя на забавния блог.

Тема „TheStylist“

TheStylist е красива WordPress тема, създадена специално за грим, коса, модни сайтове и женски блогове.

Тема „TheHealth“

TheHealth е чиста блог тема, създадена специално за здравни и фитнес блогъри, загуба на тегло, и други блоговое за здравословен начин на живот.

Тема „FashionForward“

FashionForward е модерна, модна WordPress тема построена с креативност и подход. Тя ще бъде добра за модни списания, красота и модни портали, знаменитости, модни блогъри и новинарски сайтове.

Виж още красиви теми – Кликни Тук!

Ако имате нужда от моята помощ по тази тема! Пишете ми или звъннете на тел. 0893 889 768. Ще се радвам да бъда полезен!

фитнес инструктор в град София

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов / Автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.