системата уидър

За силата „Уидър“ в разговор с последния българин, който й беше личен приятел

Системата „Уидър“ е истина, която малцина от днешното поколение познава. И не само от днешното. Във времена, когато нахлуват „фитнес сериали“ целящи групови тренировки. И фитнес инструктори, водещи такива, вместо индивидуални тренировки. Тя истината! За жалост е въпрос на точно попадение или просто късмет да я уцелите право в десятката!

За системата „Уидър“ в разговор с единствения и последен българин, който беше личен приятел с Джо Уидър.

Евгени Генов (човекът на снимката до мен) е единственият и последен българин, който е бил личен приятел на Бен Уидър. Джо и Бен Уидър са двамата братя, които можем да наречем „Бащите на Бодибилдинга“. Джо Уидър е бил личен треньор и ментор, както на всеизвестният Арнолд Шварценегер, така и на редица бодибилдинг звезди.

Системата Уидър
Папки със стотици писма до Евгени Генов от Джо Уидър

Те бяха и създателите на най-голямото състезание за професионален културизъм „Мистър Олимпия“. По стечение на обстоятелствата Евгени Генов се запознава с Бен и така започва една българо-американска дружба, която звучи като приказка. Да, наистина е приказна, но истинска приказка!

Кратък видео материал по темата

Предлагам ви да изгледате това 8 минутно видео в което с включвания и на Евгени Генов(зад кадър) ще си поговорим за системата „Уидър„. Евгени не пожела да застане пред камера, понеже някак си става „нагласено“. Той предпочита просто да разказва, но да преразказва пред камера… е реших, че няма да го мъча. Като изключението на важи, когато сме на тренировка 😉 .

Преди два дни (на 11.12.2017г.) бях в град София и отново отскочих до един от старците с млад дух, който наистина уважавам. Исках отново да си поговорим по темата „Weider“, защото истината е, че с малцина хора мога да си говоря за истини! Днес болшенството от хората не обичат истината, а иначе все я търсели. Но по скоро слепец ще я намери, отколкото човек, който уж вижда!

системата уидър
Лична картичка от Бен, Джо и Ерик Уидър

За мое голямо щастие, именно Евгени е един от тези хора с които мога да си говоря и по всяка друга тема. Защото е човек минал и преминал през редица трънливи пътеки.

уидър

Неговият фитнес център „Уидър“ е и първият български фитнес център, блеснал в Американското списание „Flex“.

Но въпреки подкрепата на Уидър, ситуацията в един момент се променя коренно и по точно след смъртта на Бен Уидър.

списание "Flex"
Първият български фитнес(на Евгени Генов) в Световноизвестното Американското списание за културизъм „Flex“

Приказката е много дълга и не искам да застъпвам, и тежките моменти, а просто ще ви помоля поне за аплодисменти. Аплодисменти за този голям българин.

бен уидър
Бен Уидър с президента на Палестина – Ясар Арафат

Бен и Джо Уидър бяха и ще останат в сърцата завинаги на хората от средите на истинския бодибилдинг. Така, както остана в нашите професионални сърца и „Системата на Иван Абаджиев“. За жалост тези големи треньори напуснаха тази земя и са нужни последователи, които да разпространяват истината, такава, каквато е!!!

Няма по добри упражнения от базовите – клек, вдигане от лег, мъртва тяга, сгъване за бицепси, гребане от стоеж и т.н. Не на машините във фитнес залата!

2 thoughts on “За силата „Уидър“ в разговор с последния българин, който й беше личен приятел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *