Моят преживян коментар по темата за най-преследваната модна агенция у нас

Модна агенция

Модна агенция

Тази не чак толкова женствена моя визия, може да се дължи на прекомерна употреба на анаболи, астероиди, стероиди, гниди, въшки и прочее непознати за обществото таблетки. Но това е просто предположение! / Снимка, грим и одежди: Модна агенция „Фреш Фешън“

А сега по темата за човека до мен на снимката! Съвсем случайно преди няколко месеца попаднах на репортаж на всеизвестното за българското общество, предаване, пред което трепери и младо и старо, и полиция и министри дори. Предаването е „Господари на ефира“ в един от епизодите на което, видях как редица хора се оплакват от нашенска модна агенция, наричайки я измамна! И днес влизам си аз в Youtube (телевизия не гледам от години) по работа и хоп пак за тази модна агенция и „ужилeните” модели. Десетки предавания за нея!

Може би ще съм единственият към днешна дата, който ще се опълчи срещу всички ви „засегнати“, но това съм аз. Нищо лично, просто демократично!
И няма нищо нагласено(часът в който написах този материал е 04:32ч., 16.01.2018г) просто споделено в обществена полза!

И така реших да споделя опита си като бивш модел на тази модна агенция!

Това беше далечната 1999 година, когато за първи път отидох в Столицата, но не заради така коментираната в „Господари на ефира“ модна агенция, която тепърва се беше родила! А заради спорта наречен силов трибой(клек, вдигане от лег и мъртва тяга).

Бях изключително срамежлив, дори не ходех по дискотеки, не говорех с момичета и нормално… нямах си и гадже. След няколко месеца попаднах в обява на всеизвестния тогавашен вестник „Позвънете” в която се търсеха статисти. И така аз отидох в модна агенция „Фреш Фешън” , чийто адрес беше една пресечка на Столичната Витошка. Направиха ми няколко снимки… мисля, че имаше и такса от… някаква символична сума беше (не си спомням) . Да имах тяло(една красива девойка до която беше собственика на агенцията ми се усмихна), имах пъпчасало лице и много ниско самочувствие. Може би, ако не беше шефът на тогавашната модна агенция… аз щях да си остана онзи схлупен човечец. Човечец, който се срамуваше дори да стане и да танцува в дискотеката, който се вълнуваше и преживяваше всичко дълбоко, който изпитваше тотално притеснение да заговори някое момиче! И още, и още.

Благодарение на този човек, който за мен е голям психолог, защото успя да пречупи онзи… да го кажем „селски” манталитет в мен. Граден близо 19 години. Благодарение на този човек, който нито веднъж не съм виждал да не бъде усмихнат, колкото и уморен да е от живота.

модна агенция БългарияБлагодарение на този човек… аз момчето от село, което го беше срам дори да излезе на дискотека… станах танцьор!
Ха-ха-хааааа голяма работа си станал… може би ще каже масовката.

„Майната й“ на масовката, и стадната й мисъл в комплект, ако разсъждава така. Това за мен беше голямо постижение. Ходехме целия екип от танцьори на хореограф – всяка седмица в едно читалище. И този човек поемаше разходите на всички… и не съм плащал дори и стотинка. Този човек вложи много психика за да пречупи мисленето ми.

След  редица часове обучение по танци, психотерпия (нали така е модерно да се казва сега) ние участвахме и на първото състезание „Мистър Фитнес” в голяма Столична дискотека. На това състезание тип шоу, имаше доста видни личности от Българския… викат му елит!!! Същият този човек, плащаше сметките на екипа ни, когато бяхме на този конкурс и не само.

Благодарение на същия този човек аз записах първото си участие в клипа на Галена „Нищо общо”.

Да правилно прочетохте. Представете си какъв успех е било това участие за мен по това време. И как повлия на моето „селско“ самочувствие и поглед напред.

Години след това, благодарение на този човек ми беше направен професионален грим, професионална фотосесия(и не беше първата или втората такава), бяха ми дадени дрехи. И без да ми бъде взета дори и 1 стотинка, когато нямах достатъчно средства и за тази инвестиция(платих на операторите със свои средства тогава), но имах нужда за едно мое участие по случай интервю за 8-март в рубриката си за фитнес, която водех в онлайн предаването на Милен Цветков.

Същият този човек, години след това тренирах във фитнес залата в която работех в град София и сърце не ми даваше да му поискам пари за воденето на тренировка. Въпреки това същият този човек на тръгване от фитнес залата хвърляше парите за тренировка на бара във фитнеса, въпреки, че не ги желаех.

Ще го нарека моят първи треньор на тема психика!

А психиката управлява физиката! Дори днес го добавих на видно място в блога си в раздел „За мен“. И по точно в раздела с моите треньори и се извинявам, че до сега не бях се сетил. Но благодарение на „Господари на ефира”… се досетих! Така, че аплодисментииии!

Да! Признавам, че същият този човек е допринесъл в голяма част за моя успех, благодарение на стотиците часове труд положени за моята промяна.

А сега искам да се обърна към всички онези „измамени” хора от тази модна агенция!

Скъпи „измамени хора” от тази модна агенция. Първо искам да ви попитам, някой на сила карал ли ви е да давате пари. Не, нали! Дали сте ги, защото сте искали, както и аз исках да бъда модел, екшън звезда и т.н.
Но вие искате да дадете 50-100 лева(примерно) и от никому неизвестен в тази апетитна и „бляскава сфера” да се превърнете в Световно известен модел! Не може да се спори с вас, че не вашето дете е най-красивото от всички. Да, да без дори да си и помисляте, какво се крие зад т.нар. успех на моделки, модели и прочее.

Значи този човек ви отделя от времето си(знам, че времето и информацията по „български” нищо не струва за болшенството глупаци и хитреци), правят ви професионални снимки, грим и прочее. Дават ви съвети, повдигат ви самочувствието до известна степен и т.н. И хоп… без дори да сте се научили да говорите без диалект. Без дори да имате необходимата физическа и психическа форма и още, и още… Искате да кажете, че сте измамени!

Помислете логично… всъщност това е един курс, който ви помага да се почувствате по уверени в себе си, но това не става от раз… базирайки се на собствен опит. И аз исках да стана от раз шампион и нима, трябваше да кажа на треньора ми, че е измамник, защото ми каза, че ще стана шампион, а на първото състезание на станах такъв. Или, защото използва принципа на самовнушението давайки ми да пия витамини, а казвайки ми, че това са силни анаболи. Тогава бях и един вид „опитно зайче“, защото тепърва се прокарваха нови системи за тренировка в силовия трибой.

Идеята е да се вземете в ръце и да продължите пътя си, който никой не е казал, че е лек.

Лично в моята сфера ми е обидно (просто използвам тази дума) … не смятам, че някой би могъл да ме обиди, когато са ми казвали в град София, Ивайловград и пфф… еее тук за 2 странички написани с програми ми искате еди, колко си лева примерно.

А вие драги ми подобни клиенти, знаете ли, колко години усилия и лишения са ми стрували на мен за да извлека, изпитам и изцедя всичката тази специфична информация! Не! Не знаете!

Тук се сещам за една притча на Пикасо на която попаднах в сайта на един seo специалист, която гласеше следното:

„Преди много, много години една много богата дама поканила Пикасо да й нарисува картина. Той я нарисувал за 20-тина минутки и когато дамата го запитала, колко да му плати той отговорил – 1.000.000 госпожо. Но как така толкова много пари, попитала тя… вие рисувахте само 20 минутки. Госпожо, отговорил Пикасо… за да стигна до тези на пръв поглед 20 минутки съм рисувал почти денонощно цели 20 години!”

Замислихте ли се сега!!!

И още нещо, което си спомням от този човек… и мой треньор! Той ми беше казал следното „Грозни хора няма. Въпрос на поддръжка”. Не го забравяйте, но не чакайте с кръстосани ръце, ей тъй от горе да дойде нещо. Когато някой ви подаде искра, постарайте се да запалите огън… ако разбирате, какво ви говоря.

А сега да се обърна към „Господарите на ефира”!

Господа „Господари” не мога да отрека, че правите добри дела, залавяйки дори много по лесно от полицията (по някога) опасни хора. Но не винаги клиентът е прав, колкото и да ни го набиват шефове и прочее с цел да не ги загубим! Ясно е, че публиката е важна, масовката определя много неща… тя обича да гласува, да псува, но не и да спортува(по мои статистики) и после, трябва да й сърбаме попарата. Лично аз пък не държа на масовката, а на качеството!

Лично моят опит до момента със сълзи на очи ми казва… напускай България момче! Аз пък с наведена глава му отвръщам… скоро приятел… уча английски език! Благодаря за вниманието!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *