Мнения за пътуване до Саудитска Арабия и Рияд

Най-важното, което трябва да знаеш, преди да посетиш Саудитска Арабия (Рияд) – Визови изисквания и закони

Планирането на пътуване до Саудитска Арабия може да бъде вълнуващо и възнаграждаващо изживяване. Но е важно да вземете предвид визовите изисквания, законите и културните норми, преди да тръгнете. Пътуващите трябва да са наясно с местните обичаи и закони, за да могат да се насладят на посещението си без никакви проблеми. Освен това пътниците трябва да проучат визовите изисквания за влизане в Саудитска Арабия. Както и всички ограничения върху дейностите, докато сте в страната. С внимателно планиране и подготовка, пътниците могат да имат безопасно и приятно изживяване в Саудитска Арабия.

В следващите редове ще споделя текст, снимки и подробен видео материал по темата „Туристическо пътуване до Саудитска Арабия“. Именно на там се отправихме и ние, но в крайна сметка решихме да се откажем от пътуването. Какво в крайна сметка преля чашата за да се откажем от почивка в Рияд? Ще научите в следващите редове и най-вече във видео материала!

Как да кандидатствам за виза за Саудитска Арабия?

Ако планирате да посетите Саудитска Арабия, ще трябва да кандидатствате за виза онлайн или на летището в Рияд. Процесът на кандидатстване за виза за Саудитска Арабия може да бъде сложен и да отнеме много време.

Виза и мнения за Саудитска Арабия

Но е важно да разберете изискванията и стъпките, свързани с това, преди да подадете молбата си. Видео ръководството ми по-долу на база личен опит, ще ви предостави общ преглед на това как да кандидатствате за туристическа виза за тази страна. Включително информация за това какви документи са необходими, каква е цената на туристическата виза и др.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ! ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ!

Внимание! В международния паспорт, с който пътувате за Кралство Саудитска Арабия, не трябва да има виза за Израел или печат, че сте посетили тази страна. Източник „Министерство на Външните Работи на РБългария: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/saudi+arabia

Позволено ли е несемейни двойки да ползват обща стая в хотел?

Не! Законът в Саудитска Арабия не позволява съжителството на несемейна двойка под един покрив.

Има ли магазини за алкохол в Саудитска Арабия?

Не! Продажбата и консумацията на алкохол в Кралството е строго забранена.

Как да кандидатствам за виза онлайн?

Посетете официалния сайт за издаване на туристическа виза на следния линк: https://visa.visitsaudi.com

Ограничения за алкохол, несемейни двойки и други правила за спазване от посетителите в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия има строги закони и разпоредби за посетителите, когато става въпрос за консумация на алкохол. Саудитска Арабия е мюсюлманска страна, където консумацията на алкохол е строго забранена.

Това означава, че туристите нямат право да внасят алкохолни напитки в страната или да консумират алкохол на обществени места. Освен това посетителите трябва да са запознати с други правила за спазване на правилата за посетители, като кодове за облекло и ограничения за поведение. Важно е за пътниците да проучат добре местните закони и разпоредби, преди да посетят Саудитска Арабия.

Също така е забранено съжителствуването на несемейни двойки. С други думи казано, ако не сте официално семейство – нямате право да бъдете в една стая в хотела. Така е по закон!

Споделям и част от текста, който трябва да подпишете по време на попълването на документите за издаване на туристическа виза за страната със столица Рияд:

Потвърждавам, че цялата предоставена от мен информация е вярна и надеждна. Освен това се задължавам да спазвам законите и правилата на Кралство Саудитска Арабия (КСА) и да уважавам обичаите и ислямските традиции на неговия народ по време на моя престой.

Потвърждавам, че разбирам, че специализираните органи в КСА имат право да ми откажат влизане и могат да ме върнат там, откъдето съм дошъл, ако не съм спазил правилата и законите; или ако се докаже, че информацията, според която съм получил визата си, е невярна.

Напълно съм наясно, че всички упойващи вещества, наркотични вещества, неприлични материали и публикации, както и публикации, свързани с всякакви религиозни вярвания или политически тенденции, които противоречат на исляма, са забранени в КСА.

Закон в Саудитска Арабия

Напълно съм наясно с процедурите и контрола по отношение на освобождаването на партиди и освобождаването на лекарства, съдържащи наркотични или психотропни вещества, които се притежават за лична употреба от пациенти, пристигащи и заминаващи от Кралството. Такива процедури и контроли са предоставени на връзката по-долу: http://www.sfda.gov.sa/ar/drug/drug_reg/pages/drug_reg.aspx.

Също така съм наясно, че ако тези разпоредби и контрол бъдат нарушени, ще бъда подложен на санкции и наказания, посочени в Закона за борба с наркотичните и психотропните вещества.

Никога не съм бил депортиран от КСА или която и да е друга страна от GCC, нито че съм нарушил техните правила.

Задължавам се да спазвам вида на предоставената ми виза и нейните условия и продължителност; и ще напусна страната преди датата на изтичане, посочена във визата. Също така съм напълно наясно с наказанието, което ще понеса в случай на нарушение на правилата на Кралството или на моята входна виза; и аз ще подлежа на наказанието и изпълнението на наказанията, предвидени от законите, регулиращи процеса на работа с хора, влизащи в Кралството с визи за хадж или умра и други видове визи, издадени от Кралски указ № (m / 42), на 18 / 10 / 1404 H и изменен с кралски указ № (m/9) от 1/5/1420 H. Както и санкциите за нарушителите на правилата за пребиваване и работа, обнародвани с резолюция № (140) на Съвета на министрите относно 6/5/1434 H.

Признавам правото на саудитските власти да ме репатрират от пристанището на влизане за моя сметка или да депортират територията на КСА след влизане в нея.

Признавам правото на саудитските власти да прилагат санкциите, предвидени от закона, ако се докаже, че след като съм получил визата или разрешението си за пребиваване, съм представил неверни документи или документи или съм предоставил фалшиви изявления на който и да е саудитски орган местно или в чужбина, за да получа виза за мен или за някой друг; поради причината за влизане или за получаване на разрешение за пребиваване или друга официална виза. Или като сътрудник или партньор в предоставянето на такава информация или документи, които не отговарят на истината.

Признавам, че търговията с наркотици или контрабандата на наркотици в Кралството е престъпление, наказуемо със смъртно наказание.

Потвърждавам и отново се задължавам, че цялата писмена информация ще бъде вярна и точно както е изписано в паспорта ми, който ще използвам при пътуването и влизането ми в Кралство Саудитска Арабия; и поемам пълна отговорност за това. Ако се докаже противното – или името ми изглежда включено в списък, съдържащ забранените лица, тогава молбата ми ще бъде отхвърлена или визата ми ще бъде анулирана автоматично, след като бъде предоставена.

Освен това признавам правото на саудитските власти да ме депортират обратно до пристанището на влизане за моя сметка и няма да имам право да претендирам за обезщетение. Разбирам, че нямам право да използвам туристическата виза за цели, различни от туризъм, и че не трябва да практикувам платена или неплатена дейност, свързана с работа, нито да извършвам хадж по време на престоя си в Саудитска Арабия Закони и етикеция в Саудитска Арабия.

Признавам, че зад посещението не стоят медицински цели. Доколкото ми е известно, не съм влизал във физически контакт с член на обществото, засегнат от коронавируса (2019-nCoV) Таксите за кандидатстване за виза не подлежат на възстановяване Прочетох и съм съгласен с Политиката за поверителност, Правилата и условията Продължителността на престоя е 90 дни при влизане в Саудитска Арабия в рамките на валидността на електронната виза, която е една година. След като изтекат 90 дни, няма да има удължаване или подновяване на eVisa до изтичане на валидността на eVisa (една година). За немюсюлмани е забранен достъпът до двете свещени места Мека и Мадина.

Хотели и атракции в Рияд – къде да отседнете и какво да правите

Рияд е столица на Саудитска Арабия и популярна дестинация както за туристи, така и за пътуващи по работа. Със своето богато културно наследство, оживен живот и модерна архитектура, Рияд има какво да предложи на всеки. От луксозни хотели до вълнуващи атракции, Рияд със сигурност ще ви осигури незабравимо изживяване.

Независимо дали търсите място за престой или нещо забавно за правене, Рияд има много възможности. От традиционни пазари и исторически места до модерни молове и тематични паркове. Когато става въпрос за настаняване, посетителите могат да избират от разнообразие от луксозни хотели и бюджетни хостели. Без значение какъв пътешественик сте, със сигурност ще намерите идеалното място в Рияд, което отговаря на вашите нужди.

Внимание: Имайте предвид, че не малка част от хотелите в Рияд не предлагат гарантирана резервация с кредитна карта през Booking.

Мнения за хотели в Рияд Саудитска Арабия

Заключение: Подгответе се за пътуването си до Саудитска Арабия и се насладете на културата!

Саудитска Арабия е страна, пълна с изненади, със своята древна култура, зашеметяващи пейзажи и оживени градове. Пътуването до тази страна може да бъде уникално и незабравимо преживяване, но е важно да сте подготвени за него.

Преди да тръгнете, уверете се, че сте запознати с местните обичаи и закони, планирайте внимателно маршрута си и проучете най-добрите места за посещение. С известна подготовка и познания за културата и историята на тази Арабска страна със сигурност ще прекарате невероятно време, изследвайки тази очарователна част от Света!

Abu Dhabi 2022

И все пак, ако решите, че всички тези законни изисквания не са по вашите възможности! Но пък желаете да посетите Арабска страна… Насочете се към Абу Даби в Обединените Арабски Емирства. Ето и цени на хотелите в Booking…

Booking.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *