Вила Армира – вино от Ивайловград

Вила Армира ИвайловградБроени дни остават до настъпването на Нова година.
А празник без обилно мезе и естествено без вино няма!
Виното е алкохолната напитка, която е неделима част от българската трапеза, особено когато е отрупана с месести пържоли, богати на необходимия ни протеин.

Като стана въпрос за вино, не че искам да се хваля, но днес опитах вино от моя край на което съвсем случайно попаднах в един магазин – вкус, който не бях опитвал от много години, вкус напомнящ ми за моя роден край.

Виното от този край се отличава с хармония и силен аромат, плътен и съвършен завършек.
Веднъж опитали вкуса на виното от този вълшебен край Вие ще се влюбите завинаги!

Вила Армира – гр. Ивайловград

Вила Армира” е най-богатият частен дом-дворец от римската епоха разкрит в наши земи. Била е център на поземлено владение на богата тракийска фамилия и архитектурен паметник от преди две хиляди години, а забележителната й планова схема, пищна мраморна украса и оригинални подови мозайки я определят като уникален образец на римската провинциална архитектура и изкуство на Балканите със световна значимост.

Тя е един от най-ранните и най-точно датирани вилни комплекси от римско време, проучени до момента в България и най-богатият частен дворец от този период, разкрит в днешните български земи, построен през втората половина на I в. от виден тракийски аристократ като център на голямо поземлено владение в долината на река Армира.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *