Вода по време на тренировка

Водата съставлява около 70-75 % от нашето тяло.
Тя играе важна роля в процесите в организма ни.
Пиенето на вода по време на тренировка е нещо, което в никакъв случай не трябва да се забравя.

Обезводняването може бързо да прекъсне тренировката ни.
Как ли? Ами най-просто като ни се схванат мускулите или пък като ни падне издръжливостта, а от там и силата.
Лично аз съм го изпитвал този ефект при доброволно обезводняване за бързо влизане в категория преди състезание. Тогава обаче се пият минерали(магнезий, рингеров разтвор и други) за да се предотврати този страничен ефект.
Моят съвет е да се пие вода с разтворени в нея минерални соли(isostar например или магнезий) между сериите на глътки по малко за да бъде тренировката ни качествена.
Споделям го от собствен опит! Не си мислете, че ако приемате много вода ще задържате много. Напротив-точно обратното, а също така и от консумирането на солени храни. Натрият задържа водата.
Приемането на големи количества вода е добре дошло за бъбреците особено при високопротеинови диети-спомага за отделянето на излишния азот и уреята(която е токсично съединение).

Водата е ценен източник за усвояването на хранителните добавки с креатин монохидрат. Така, че ако приемате креатин увеличете приема на вода тъй като той има свойствот да привлича вода в мускулните клетки от където те увеличават обема си.
Кръвта е съставена от 90 % вода, така че обезводняването както сами разбирате-никак не би и се отразило добре. При обезводняване кръвта се сгъстява, което от своя страна би могло да доведе до редица проблеми.
Пийте поне 2 литра вода дневно-ако пък и спортувате и е горещо, то непременно я увеличете с още два литра.

Тук е мястото да спомена и за хиалуроновата киселина или по точно за новия продукт на Актавис Xya Vita-перфектна кожа всеки ден.
HyaVita – beauty продукт, който спомага заличаването на бръчките.
1 мека желатинова капсула HyaVita съдържа:
Хиалуронова киселина 6,3 mg
Витамин Е (D-?-Tocopherol)100 IU
Препоръчвана доза: 1 капсула два пъти дневно с храната
Комбинацията гарантира цялостно действие срещу стареенето на кожата (мимическите линии, фините и дълбоките бръчки).

Най-чистата форма патентована хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло в меки желатинови капсули.
Хиалуроновата киселина е основна съставна част на съединителната тъкан, която има уникалната способност да поддържа водния баланс на кожата и спомага за нейното младежко излъчване. Една молекула хиалуронова киселина е способна да задържи повече от 1000 молекули вода. Тя е способна да задържа водата във всички тъкани на тялото. Близо 50% от тоталната хиалуронова киселина в организма се намира в кожата.
Хиалуроновата киселина играе решаваща роля в транспортирането на хранителните вещества към външните слоеве на кожата, улеснява изхвърлянето на токсините и спомага за регулиране и удължаване на жизнения цикъл на кожните клетки. Хиалуроновата киселина е способна да задържа водата във всички тъкани на тялото.
Витамин Е е мощен антиоксидант, който забавя всички процеси на стареене в организма.
D-?-Tocopherol ( Vit.E ) се съдържа два пъти повече в епидермиса в сравнение с дермата,
тъй като епидермиса е главната бариера срещу оксидативния стрес върху кожата.
Доставката на антиоксидант е особено необходимо за защитната роля на кожата, а Vit.E играе основната роля в тази защита.

Ежедневното приемане на Хиавита осигурява хидратация, комфорт и защита на кожата.
– Преобразява лицето, челото е изгладено, бръчките между веждите, около очите (пачи крак), между носа и устните започват да изглеждат видимо по-малки.
– След редовната употреба на HyaVita лицето изглежда преобразено. Kожата възстановява плътността си и изглежда по-млада.
– ХиаВита запазва ефекта на вече инжектираните филъри от хиалуронова киселина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *