Бял трън и силимарина за пречистване на черен дроб

Бял трън: Ценните Ползи на Силимарин в Пролетното Пречистване на Черен дроб

Бял трън познат също и като силимарин е растение срещано и по българските земи, което има здравословни ползи за здравето на черния дроб. Като цяло белият трън е известен със своите антиоксидантни свойства. Най-вече от него се използва силата на на активната съставка силимарин. Силимаринът е ценен за подпомагане функциите на черния дроб и се използва най-вече за прочистването му от натрупани токсини. Последните могат да бъдат натрупани от прекомерна и постоянна употреба на алкохол, прием на лекарства, стрес, нездравословен начин на живот и др.

Ползите от белия трън са добре познати, особено когато става въпрос за пречистването на черния дроб. А силимаринът играе ключова роля в този процес, помагайки му да се освободи от токсините и да поддържа здравословно функциониране. Черният дроб е филтър на кръвта, която идва от червата. Задачата на този жизнено важен орган е да хване и обезвреди токсините, които са попаднали в кръвта по време на храносмилането. И е хубаво поне веднъж годишно да му правим профилактика с бял трън под формата на хранителна добавка. Та днес ще ви споделя и за една такава германска хранителна добавка, която е събрала в една капсула ползите на белия трън.

Силата на белия трън: Как може силимаринът да помогне за пролетно прочистване на черния дроб

Белият трън, известен също като силимарин, е един от тези невероятни суплементи, които могат да направят истински чудеса за нашето здраве. Този растителен екстракт не само подпомага черния дроб, но и може да бъде ключов играч в пролетното прочистване на организма от токсини.

Силимаринът има уникални свойства, които помагат на черния дроб да функционира по-ефективно и по-здравословно. С добавянето му към здравословен хранителен режим, можете да усетите значително подобрение в общото си здравословно състояние. Така че, ако все още не сте направили пролетно пречиства на вашия черен дроб!

ВИДЕО МАТЕРИАЛ ПО ТЕМАТА

Не се колебайте да включите натурален екстракт от бял трън под формата на хранителната добавка с германско качество „Mariendistel Komplex“, и да изпитате всички негови благоприятни ефекти за черния дроб. Вашето тяло ще ви благодари!

Какво представлява германската хранителна добавка „Mariendistel Komplex“ с натурален екстракт бял трън, артишок и глухарче?

Mariendistel Komplex е висококачествен троен комплекс под формата на веге капсули, който се използва с цел грижа за здравето на човешкия черен дроб. Тази уникална натурална формула с натурални екстракти от бял трън, артишок и глухарче – съдържа стандартизиран екстракт от бял трън, с цели 80% силимарин. Формулата има отлична бионаличност и много добра усвояемост от организма.

хранителна добавка с бял трън и силимарин за пречистване на черен дроб

Добавката бял трън с Артишок на германската компания ZeinPharma:

  • Допринася за поддържането на нормална функция на черния дроб и жлъчката;
  • Подпомага лечението при омазнен черен дроб и чернодробни заболявания;
  • Съдейства за прочистването на организма от токсини;
  • Препоръчва се да се използва при прекомерна консумация на храна, алкохол и/или прием на лекарства.

Белият трън (Silybum marianum L.) е растение, най-вече известно с това, че ефективно защитава и помага на черния дроб – подпомага възстановяването на увредени чернодробни клетки и оптимизира цялостната му функция.

Белият трън има силни детокс свойства и се използва както при омазняване на черния дроб, така и при усещания за тежест в областта на черния дроб.

Някои проучвания показват, че тази вирееща и по българските земи билка, може да доведе и до намаляване на кръвната захар, и до подобряване на инсулиновата резистентност при хора с диабет тип 2.

Добавеният в тази хранителна добавка и екстракт от артишок се използва предимно за подпомагане на храносмилането, подобряване на метаболизма. Както и за намаляне на лошия холестерол и при съпътстващо лечение на чернодробни заболявания. Листата на артишок съдържат веществото цинарин. Именни той представлява мощен антиоксидант с доказан благоприятен ефект върху черния дроб и жлъчката.

Глухарчето е третия по ред екстракт добавен в добавката за която ви споделям, чийто пополезни свойства се крият основно в корена. Този екстракт подкрепя функцията на стомашно-чревния тракт и на черния дроб, както и подпомага здравето на жлъчката. Допринася за прочистването от токсини на черния дроб, така и на храносмилателната система. Облекчава и симптомите при лошо храносмилане. Съдържа витамини, минерали и флавони. Последните (флавоните) представляват фитохимикали (растителни съединения), които притежават силно изразени антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Мнения и препоръки за приема на бял трън (силимарин) под формата на хранителната добавка „Mariendistel Komplex“ с цел подпомагане на черния дроб

Белият трън е известен с многобройните си ползи за черния дроб и общото здравословно състояние. Много потребители споделят своите мнения и препоръки след като изпитат ефектите от приема на този невероятен природен продукт събран под формата на натурален екстракт в „Mariendistel Komplex“. Много хора споделят, че след редовната консумация на белия трън, усещат значително подобрение в работата на черния им дроб.

Епимедиум маджун турски

Резултатите от приема на белия трън могат да бъдат изключително впечатляващи и мотивират още повече хората да направят дори едно пролетно пречистване на своя черен дроб през годината.

Отзивите от употребата на белият трън са различни за всеки човек!

но повечето потребители споделят как този продукт им помогна да поддържат здравословно функциониращия черен дроб. Лично аз Мартин Гергов съм приемал силимарин под формата на таблетки преди 15 години. Тогава нямаше толкова много хранителни добавки, колкото днес и по препоръка на треньора ми пиехме по няколко (не си спомням точното количество) таблетки „Карсил“.

Най-вероятно ги пиехме профилактично! И от тогава до днес не се бях сещал за тази добавка. Но преди няколко дни ми направи впечатление как често клиенти купуват немската добавка за която ви споделих по-горе.

Едни я взимаха за да можели да пият повече алкохол и да не им се увреждал черния дроб. А други просто за прочистване покрай приемане на лекарства и профилактично. И така и аз реших да направя едно пролетно пречистване на черен дроб, което и да споделя в този материал. И смятам, че е хубаво поне веднъж годишно да се прави такова пречистване на този „филтър“. Замислете се само… филтрите на автомобила ги сменяте обикновено на 10 000 км. Добавяте добавки за по-добрата работа на двигателя и още, и още. Но, какво правите за вашия „двигател“ в тялото?!

Пролетно прочистване на черен дроб: как може да включите белия трън в своята диета за здрав черен дроб

Пролетното почистване на черния дроб е важно за поддържането на здравословното състояние на тялото. Един от начините да се грижим за черния дроб е чрез включването на белия трън в нашия хранителен режим. Тази добавка може да има много положителни ефекти върху черния дроб и целият ни организъм.

Ползите от консумацията на белия трън под формата на екстракт са много – той може да помогне за почистването и стимулирането на черния дроб. Както и за подпомагането на храносмилателната система като цяло. Включвайки белия трън в своя хранителен режим, можете да усетите подобрение и в енергията си, както и в общото си самочувствие.

И все пак не бива да забравяте, че както за автомобила е важно качеството на горивото и маслото, така същото, но под формата на храна е важно и за вашия организъм. Затова е хубаво да внимаваме колко пъти, кога и с какво се храним. Какво количество алкохол пием! Спортуваме ли и по колко. Правилното храненене и спортуване са основите на здравето. Благодарение на тях се справяме и със стреса, а „частите“ на „двигателя“ ни могат да карат дъъълги години без да отказват. Затова, ако не знаете как да се храните правилно или пък, как да спортувате във фитнес залата. Посъветвайте се с фитнес инструктор и с диетолог с практика.

Заключение: Погрижете се за здравето на вашия черен дроб чрез ползите на силимарин от бял трън!

Белият трън е истинско съкровище за здравето на черния дроб! Тази невероятна билка е богата на антиоксиданти, витамини и минерали, които помагат за подобряване на функциите на черния дроб и целия ни организъм. Не пропускайте възможността да включите белия трън в ежедневния си хранителен режим и да подпомогнете здравето на черния си дроб. Хранете се по-често и с истински растителни продукти, като такива можете да си наберете и от гората. Чудите се какви? Нека започнем с чорба от коприва или пък супа с прясна коприва и ориз. Ммммм вкусно и здравословно.

Това е най-добрата книга за отслабване

Абонирайте се за бюлетина на блога ми за да не пропуснете следващите ми публикации, както и за да спечелите кодове за отстъпка и други изненади, които също споделям в бюлетина. Също така изтеглете БЕЗПЛАТНО и книжката ми „Във форма у дома“ и, ако нямате възможност да тренирате вкъщи… тренирайте у дома!