фитнеси в София

Най-добрите фитнес зали в София на база безпристрастни отзиви в Goolge и фитнес блогъри

Кои фитнес зали в София са най-добрите и имат добър фитнес инструктор? Това е дилема, пред която се изправят все повече хора в Столицата, когато стане въпрос за избор на най-добрата фитнес зала, в която да ваят красиво тяло. Но, какво ще рече „най-добри фитнес зали“! В следващите редове се постарах да ви запозная с моите виждания по темата на база опита ми и на клиенти, както и на служители от една голяма фитнес верига.

Най-добрите фитнес инструктори в София
Мартин Гергов – фитнес треньор в София / Телефон: 0893 889 768

„Нашите виждания за най-добри фитнес зали в София няма да ви го споделяме, защото предпочитаме клиентите да си кажат думата. И още повече от особена важност за нас е, когато някой, ей така без да го молим сподели мнение за нас.“ / Pulse Fitness & Spa

И се впуснах да търся мнения в Google search. А темата е:

Фитнес зали в София – кои са най-добрите?

Отзиви за най-добрите фитнес зали в София и инструктори или треньори има хиляди. Разбира се повечето от тях са кратко представени с текс и/или със звездички в Google отзиви. Но попаднах на едно доста задълбочено и безпристрастно изказване по темата, направено от фитнес блогъра Светослав Ковачев. Светослав от fitnesstime.eu e написал една чудесна статия, която със сигурност ще бъде полезна на всеки, който се затруднява в избора си на най-добрата фитнес зала в София. Ще я цитирам с леки корекции за да съм в крак с правилата на Google и новостите, но оригиналът ще прочетете в неговия блог.

Фитнес зали в София
Pulse Fitness & Spa Mladost, Снимка: Фейсбук

„Коя фитнес зала в София да изберем? Светослав се спира на две от най-големите фитнес вериги в София – “А******” или “Pulse Fitness & Spa”? Напълно естествено и той бива изправен пред същата дилема, и на пръв поглед двете вериги фитнес центрове, ценово са почти на едно ниво.

В Pulse Fitness на бул. България – освен фитнес залата и груповите занимания, може да се ползва и СПА центърът. Ако обаче се ползва и закритият  басейн с почти Олимпийски размери, това съвсем леко повишава цената на картата.

С една карта ползваш всички фитнес зали в София

Първото нещо, което е от голямо значение в днешния забързан начин на живот е местоположението на фитнес залата. Фитнес зали днес има почти във всеки квартал в големите градове, но от огромна важност е и местоположението. Най-добре е същото да бъде в близост до дома и още по добре е да бъде в близост до работа. И може би си задавате въпроса, каква е разликата – фитнес залата да бъде в близост до дома и в близост до мястото, където работите.

На база разговорите ми с клиенти като дългогодишен фитнес треньор ще споделя, че! Болшенството от тях предпочитат фитнес залата да бъде в близост до работното място поради следните причини:

  • Можеш да отскочиш за тренировка в обедната почивка;
  • Можеш да тренираш веднага преди или след работа, като по този начин ще избегнеш големите задръствания из Софийските улици. Така пестиш време, а то е безценнен ресурс.

Ако фитнес залата е близо до дома ви, но пък работите в другия край на София. Оу! Тогава положението с тренировките, може да бъде доста затормозяващо. И ето защо:

  1. Да кажем, че избирате да тренирате сутрин преди работа! Сложно! (ех как ми се спи) . Но да кажем, че ставането рано не е проблем! Фитнесите отварят най-рано в 6.30 – 7.00 часа. От тук следва тренировка около час. След това душ. И след това бързай за работа в задръстването след 08.00 часа, защото все пак не сте на фитнес в Кърджали или друг по малък град;
  2. Ако решите да тренирате пък след работа, тогава се получава следното. Скачате в задръстването, и когато стигнете до фитнес залата, тогава! Разбира се леко поизнервени (не препоръчваме да се изнервяте :)) от трафика!

Фитнес зали, фитнес уреди и членски карти

„Тъй като имам две години тренировки във фитнес зали A****** и малко повече в Пулс фитнес, смея да твърдя на база дългогодишния ми опит и като фитнес треньор, че фитнес уредите и машините във верига фитнес и спа центрове „Пулс“-  превъзхождат като брой и удобство тези в „A******“ споделя фитнес блогърът Светослав Ковачев.

fitnes zali

Също така хубавото и на двете фитнес вериги: Пулс и А******  е, че с една карта имате достъп до всички зали в град София без да се доплаща допълнително при стандартните карти. При промоционалните вече има разлики.

Членска такса има и в двете вериги фитнес зали, но с тази разлика, че в А****** фитнес зали, ако пропуснеш месец, трябва наново да заплатиш първоначална членска такса. Докато в Пулс фитнес при подписването на договора плащаш за целия му период членската такса в размер на 50 лева споделя в сайта си блогъра.

Фитнес зали и паркиране

Паркирането в близост до фитнес залата в никакъв случай не бива да се подценява, особено ако сте с автомобил. Понякога може дори изобщо да не си намерите място за паркинг или пък да се наложи да плащате допълнително за него.

„За двете ми години членство във фитнес зали А****** , (тренирах основно на бул. Черни връх), ползването на паркинга на магазин Lidl беше кошмарно след работа /18ч./ И през уикендите там пак трудно се намираха места за паркиране. Същото се отнася и за А****** фитнес до таурите на КАТ.

Докато в Пулс фитнеси нещата стоят така! Два големи паркинга и обикаляща охрана (спортувам в „Pulse Fitness & Spa Bulgaria) и когато е пълно, директно те насочват към свободните паркоместа и навигират дамите с трудности при паркирането. Pulse fitness and Spa на бул. България разполага и с автомивка, което е удобство и спестява време, ако обичате да поддържате автомобила си чист.

Фитнес зали и час пик

След 18.00 часа, както сами се досещате, голяма част от работещите хора се насочват към фитнес залите за тренировка. След две години тренировки в А******  фитнес, в Pulse Fitness & Spa почувствах свободата да тренирам спокойно, предвид голямото количество фитнес уреди и липсата на изчакване по машините… споделя безпристрастно Светослав Ковачев.

Ще се радвам да споделите в коментар и Вашите виждания по темата за „Най-добрите фитнес зали в София“ на база опит! Благодаря! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.