Al Khatim Abu Dhabi Desert

Арабско парти в оазиса на пустиня „AL Khatim“, Абу Даби, Обединени Арабски Емирства

Al Khatim е огромна и красива пустиня, която се намира на около 90 километра от столицата на Обединените Арабски Емирства – Абу Даби. Именно там беше и нашето „Арабско парти“ в края на сафарито. И понеже наближават Коледните и Новогодишните празници, реших да споделя този материал, който може да се окаже в помощ на някои от читателите на блога ми.

Booking.com

С други думи казано, ако се колебаете между Коледа в Дубай и Абу Даби, или пък Банско и Велинград. Хм! Моят съвет е да отидете в Абу Даби, защото хем ще ви бъде по-различно, ако не сте ходили никога там, хем пък и по-бюджетно. Та нека ви разкажа в текст, снимки и видео…

Al Khatim Abu Dhaby Night Party

Al Khatim е популярна атракция, където се провеждат пустинни сафарита и нощни партита, които са част от програмата във вечерното пустинно сафари. Това е популярна туристическа атракция за хора, които искат да изпитат красивата пустинна природа и да усетят, какво е да си насред нищото.

Desert Al Khatim Abu Dhabi

Да се спуснат като в коледна шейна с мощен джип „Toyota“ сред огромните дюни. Както и да се попързалят с пясъчен борд. В Ал Хатим се намират и няколко оазиса разположение в средата на Арабската пустиня. Именно там беше и нашето незабравимо „Арабско парти“, което включваше организирани забавления, вкусна храна на корем и напитки. И всичко това е включено в пакета за сафари + безплатен транспорт от хотела и обратно.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ НОЩНОТО ПАРТИ В AL KHATIM

В Абу Даби има много забележителности, но в никакъв случай не пропускайте сафари в пустинята „Al Khatim“. Местните туроператори, провеждат обиколки с джипове 4×4 от Абу Даби по приказни пясъчни писти, които криволичат между недокоснати вериги от пясъчни дюни. По пътя ще срещнете и камили, някои от които се разхождат свободно (също като кравите в България).

Вечеря в оазиса на пустиня Ал Кхатим

Красотата на този район се изразява в неговият тих, хълмист пейзаж, девствени дюни и откритостта на пустинята. Al Khatim Desert се намира близо до път E22 по средата между Абу Даби и Ал Айн.

Booking.com