Анаболните стероиди също са вид дрога! Не посягай към тях и победи себе си!

анаболи
„Дрогата“ под чийто знаменател влизат редица лекарства, представлява група фармакологични вещества, които действат предимно върху централната нервна система. Тези вещества биват употребявани с цел „убиване“ на болката, както и произвеждане на състояния на блаженство(превъзходно състояние, което надвишава и отива отвъд щастието). Има различни видове „дрога“, която може да причини и зависимост с фатален край. Под знаменателя на „дрогата“, обаче влизат и т.наречените – анаболи.

Какво са анаболи и с каква цел се приемат?

Анаболни стероиди или наричани за по кратко анаболи са вид хормонални препарати, които са предназначение за лечение на тежки болести. Техните ефекти обаче, включват и такива, като повишаване на чистата мускулна маса и сила, изгаряне на мазнините и др., така търсени и желани ефекти от редица мъже. До тук на бързо и с няколко изречения звучи чудесно. А сега нека погледнем към лошите странични ефекти, които могат да предизвикат.

Анаболи и нежелани странични ефекти!

Анаболни стероиди са били употребявани още преди стотици години по време на някои войни. Анаболите отключват и агресията, която от своя страна може да бъде изключително опасна. И става още по опасна, особено, ако се смеси и с големи количества алкохол. При мъжките индивиди анаболите могат да причинят – проблеми с ерекцията, свиване на тестисите, дори импотентност. Те водят понякога и до неприемливо сексуално поведение – повишена сексуална активност. Също така и до акне, увеличена възможност за сърдечен удар и заболяване на черния дроб, увреждане на бъбреците и др. Това са странични ефекти, които се наблюдават по време на техния прием(цикъл с анаболи) , както и около 3 месеца след спирането на цикъла. След като обаче изминат трите месеца и организмът започва своето т.нар. изчистване от подадените фалшиви хормони, тогава идват още странични ефекти. И това са супер понижена сексуална активност, придружена със загуба на мускулна маса и сила, и черешката на тортата – депресия! Според статистиките степента на пристрастяване към анаболните стероиди е умерена!

С какво да заместим опасните анаболи?

Алтернативата на анаболите са хранителните добавки с подобни на техните желани ефекти, но без техните нежелани такива. В следващите редове ще изброя едни от най-добрите хранителни добавки в тази насока.
  • Л-Глутамин

Глутаминът е най-разпространената аминокиселина, присъстваща в скелетните мускули. Поддържа мускулната тъкан чрез ограничаване разграждането на протеин посредством задържане на азота и синтеза на гликоген. Зарежда с гориво и помага за детоксикацията на мозъка. Глутаминът играе важна роля в редуцирането на мускулната умора и възстановяването на разкъсаните мускулни влакна след тежки физически тренировки. Изследванията посочват, че след интензивна тренировъчна сесия, нивата на глутамин в тялото спадат с около 50% и може да са нужни до 6 дни за да се възстановят напълно. През това време може да бъде загубена чиста мускулна маса и сила, а това е нещо което не бива да позволяваме!
  • Tribulus TestoMax 1500

Екстракт от български Трибулус Терестрис, извлечен по най-модерната швейцарска технология. Натурален продукт без отрицателни странични действия. Увеличава собственото производство на тестостерон, повишава физическата издръжливост и мускулния растеж. Мощно стимулира либидото. Увеличава собственото производство на тестостерон, като по този начин повишава физическата издръжливост. Има положителен ефект върху силата и мускулния растеж. Стимулира многократно либидото.
  • Anabol HGH

За да извлечете всички потенциални анаболни предимствата на хормона на растежа, вземете мощния Anabol HGH от NUTRIMIZE Switzerland. Увеличете собственото производство на растежен хормон, необходим на всеки атлет. Спомага за изгарянето на мазнините. Доставя аминокиселини в мускулните клетки за засилен синтез на протеини, намалява разграждането на протеина (анти-катаболизъм). Подобрява производството на мощния анаболен хормон IGF.

Няма как да не включа в този раздел и един от най-добрите „анаболи“ – креатин монохидрат!

Тя работи най-добре и за най-бързи срокове постигате, толкова големи резултати, както никога до сега! С тренировките запасите от креатин в тялото ни се изчерпват, което води до бърза умора и след втората работна серия силата и издръжливостта ни изведнъж рухват. Не забравяйте и за правилното хранене на всеки три часа, както и за яките силови тренировки(с качествен тренировъчен партньор), включващи базови упражнения и свободни тежести. Те ще създадат стабилна анаболна среда в организма ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *