Какво е DHEA (извлек от див картоф) и защо го наричат „Хормон на младостта“

dhea

Като 4-тен шампион на България по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001 година и над 16 години опит като фитнес инструктор! Аз съм пил един куп хранителни добавки.

Не е тайна, че ние тежкоатлетите наблягаме на хранителни добавки, които повишават нивата на тестостерона. По високите нива на тестостерон водят до повишаване на мускулната маса, взривната сила и издръжливост, намалят мазнините, повишават концентрацията, както и забавят стареенето. Със сигурност има и още редица ползи. Въпреки, че бях чувал за тази хранителна добавка още, когато бях на 16 години, то чак днес се сетих да я пробвам.

Дали, защото 18-ет годишната ми възраст (да де 38-годишната :)) реши да ме подсети или просто, защото сред фамилията сме и поети като Ганка Гергова например! Както и да е де. Определено нещо отвътре, както се казва ме грабна за да ви представя DHEA на Американската компания „Natrol“. Тя е водещ производител от САЩ на висококачествени витамини, минерали и добавки с натурален произход.

И още за DHEA – „Хормонът на младостта“

Прочетох доста информация за тази хранителна добавка в интернет и определено са изписани много хубави неща. DHEA спокойно може да се нарече и „братовчед“ на анаболните стероиди, но без техните странични ефекти. Все пак DHEA е хранителна добавка, която се извлича от див сладък картоф.

dhea

В следващите редове ще споделя информация, която пресях от различни сайтове по темата за DHEA!

Според лабораторни проучвания DHEA упражнява стимулиращо въздействие по отношение на естествения имунитет на организма. Снижаването на нивата му обикновено е симптом на имунна недостатъчност, понижено либидо и намалена жизненост.

DHEA е пряко свързан с метаболизма на глюкозата. Според изследванията високото ниво на глюкоза в кръвта потиска отделянето на хормoна на растежа. И обратно – ниското ниво на глюкоза в кръвта стимулира синтезирането на този хормон.

dhea - dehidroepiandrosteron

Дехидроепиандростеронът е едно от най-мощните средства за удължаване продължителността на живота и повишаване на качеството му. DHEA благоприятно влияе и при жените, като подпомага преодоляването на хормоналния дисбаланс и спирането на процеса на стареене.

DHEA:

 • Подобрява общото здравословно състояние на организма;
 • Стимулира производството на естроген, тестостерон, прогестерон, кортизон, както и много други стероидни хормони, от които тялото ни се нуждае;
 • Поддържа ендокринната система;
 • Понижава високото кръвно налягане;
 • Помага при депресия и други нарушения на нервната система;
 • Забавя процесите на стареене;
 • Поддържа либидото;
 • Съдейства за производството на енергия в организма и поддържането му в оптимална форма;
 • Подпомага съхраняването плътността и здравината на костите;
 •  В препоръчителната доза за еднократен дневен прием се съдържат 60mg калций и 50mg DHEA(инфо от сайта Natrol.bg) ;
 •  Съдържанието на продукта е на 100% вегетарианска основа;

Главната цел на Natrol е да осигури възможно най- висок клас продукти в областта на грижата за здравето, които да осигурят качествен и активен начин на живот. Всяка опаковка с марката Natrol е преминала през строги процедури за следене на качеството.

По този начин производителят гарантира, че продуктите са безопасни, чисти и съдържанието отговаря на посоченото върху етикета. Благодарение на лоялността към своите клиенти и установяването на прозрачни отношения със своите партньори марката се радва на забележителен успех.

natrol usa
Цена: 21.49 лв / 60 табл. x 50 mg

Още информация за хранителната добавка ще намерите в сайта на официалния представител на „Natrol“ за България – https://www.natrol.bg

Ето как може да спечелиш 1 опаковка – DHEA 60 табл./50 мг

И след като ви представих във видео и текстова информация тази чудесна хранителна добавка! Идва ред и на играта ми с награда в която един от всички участници, изпълнил условията на играта ще я спечели.
Участникът ще бъде избран на случаен принцип чрез жребий на 28 февруари 2018 година.

Условия за участие

1. Сподели публикацията в личния си фейсбук профил посредством „Бутона за Споделяне“.

Сподели във фейсбук - Кликни тук

2. Напиши в коментар(посредством формата за коментари най-долу в блога ми) до края на 27 февруари 2018г. отговор на въпроса: „От кое растение се извлича DHEA на Американската компания „Natrol“?“ (отговора на въпроса се „крие“ някъде в текста и/или видеото най-горе)

a) Горчив портокал;
б) Горска ягода;
в) Див сладък картоф;

Печелившият участник ще бъде изтеглен от мен на случаен принцип чрез жребий(с всички участници, които са изпълнили „Условията за участие“) на 28 февруари 2018 година и уведомен на е-мейла, който е използван във формата за коментари. Играта е активна на територията на РБългария.

Оставените коментари ще бъдат видими(публикувани) в края на играта с цел постигане на равенство за всички участници.

4 thoughts on “Какво е DHEA (извлек от див картоф) и защо го наричат „Хормон на младостта“

  • Мартин Гергов, блогър says:

   Честито, Илия.

   Вие печелите DHEA!
   Ще очаквам да се свържете с мен. Подробности, относно получаването на наградата ще получите на е-мейла, който сте използвали в коментара.

   По Здрави,
   Мартин Гергов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *