glucosamine

Свинска мас, ракия, лайка, глюкозамин и какво още срещу болките в коленете

Глюкозамин или свинска мас с ракия и лайка срещу болки и пукане в коленете, лактите, пръстите или пък кръста? Въпрос, чийто отговор може да бъде доста различен и непознат най-вече за хората над 60 годишна възраст. Възраст в която все повече хора започват да се оплакват от сериозни болки най-вече в коленете. Но на какво се дължат болките в коленете? На неправилно хранене или тренировки, а може би и двете? Какви методи за „лечение“ използват хората над 85 годишна възраст и наистина ли работят!

Глюкозамин сред възрастните хора? Впуснах се в интервю!

Преди няколко месеца след не малко усилия успях да накарам майка ми да започне да пие хранителна добавка с глюкозамин, вместо обезболяващи лекарства. Но, какво мислят по темата хората, които са още по възрастни е въпрос, който днес изплува и реших да намеря поне един отговор по темата. И така без много да му мисля се качих на автомобила, и се отправих за село Одринци, където направих интервю по темата „Как се борят с болките в коленете възрастните хора“ с баба Руска, която е на 86 години.

Видео материал. За да го изгледаш – кликни на видеото!

Хранителната добавка, която подарих на баба Руска се нарича „Glucosamine Formula“. Съставът й включва – глюкозамин, колаген, кора от бяла върба и витиамин C.

Според производителя „MaxMedica“, тази формула с глюкозамин за здрави стави и тъкани:

  • Стимулира производството на синовиална течност;
  • Подпомага нормалното функциониране на опорно-двигателната система;
  • Оказва благоприятно влияние за нормална структура и функциониране на ставите и сухожилията;
  • Благоприятства поддържането на функционалната подвижност и активност на ставите.
глюкозамин формула - цена

Виж цената на Glucosamine Formula - кликни тук

Повече за съставките в „Glucosamine Formula“

Глюкозаминът е амино-монозахарид, който се среща в хитина и гликозамингликаните като хилауронова киселина и хепаран сулфат. Под формата на ацетилиран дериват-N-ацетил-глюкозамин, той се включва в състава на по сложни въглехидрати като гликопротеини, които са съставна част на съединителната тъкан. Макар и по-трудно, глюкозаминът може да се набавя от хранителни източници. Най-високи е съдържанието в черупките на ракообразните, както и в животинските кокали. Има го и в някои растителни източници, като с най-голяма концентрация е гъбата „Aspergillus Niger“.

глюкозамин цена

Колагенът подобрява еластичността и свежестта на кожата. Той е основен компонент в състава на костната система и зъбите. Кората от бяла върба е използвана за облекчаване на мускулни болки още преди 400 години. Всъщност активната съставка в кората на бялата върба се нарича салицин. Салициловата киселина до която се разгражда има противовъзпалително действие. Салициловата киселина се използва във фармацията за синтез на аспирин. За разлика от аспирина обаче, естественият салицин не води до стомашно-чревни разстройства и кървене.

Витамин C не може да се образува в човешкото тяло, поради което е необходимо да се внася чрез храната и/или хранителни добавки. Според специалистите без витамин C е невъзможен синтезът на колаген, който е основен протеин за изграждането на съединителната тъкан. Също така този витамин участва в усвояването на калция, от което става ясно, че спомага за формирането на костите, растежа и навременното зарастване при травми като счупване.

…..

ИМАШ ВЪПРОС? ИЗПРАТИ МИ ГО ЧРЕЗ ОНЛАЙН ФОРМАТА ПО ДОЛУ И ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ!

Сигурно отслабване за два месеца с PGX Daily и планът на фитнес треньора Мартин Гергов
Името ми е Мартин Гергов и съм автор на блога. Също така съм бивш старшина на рота, 4-тен Държавен шампион и рекордьор по силов трибой, 4-ти в света по мъртва тяга, фитнес треньор и SEO блогър. Ще се радвам да си бъдем полезни!
Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!