Изкачване по стълби или степер

или степерПочти на всеки му се е случвало да изкачва стълби в блока, на работното си място или в магазина!
По този начин съвсем несъзнателно натоварвате най-вече седалищните си мускули и бедрата.
Ако по време на изкачването сте снаряжени и с тежки пазарски чанти, то успешно работите за седалищните си мускули без може би дори да подозирате!

Изкачването по стълби е наистина много хубаво аеробно упражнение за всеки желаещ да подобри релефа на седалищните и бедрените мускули!

Упражнението и неговата алтернатива

Културистите използват това упражнение в предсъстезателен период за да накарат седалищните си мускули да бъдат изключително, чудовищно релефни.
Ако имате желание правете го и вие. Но ако ви притесняват хората, които може да срещнете по стълбите, то на помощ идва заместникът наречен степер.
Степерът е уред, който почти напълно имитира движението изкачване по стълби.

Подходящ степер за тренировка у дома

Най – подходящи са професионалните, поради възможността за увеличаване и намаляне на натоварването, както и някои други екстри като задаване на определена програма.
Дори обаче да е за домашно ползване – всички те показват изгорените калории, което е наистина важно, както и доста други показтели като време, брой стъпвания и други.
Степерите за домашно ползване са удобни поради малките си размери, особено ако нямате много място за фитнес уреди у дома!

Правилният начин на тренировка със степер

Със степера няма да увеличите мускулната маса на бедрата и седалището си, а просто ще ги направите много по стегнати и релефни.
Особено важно е обаче, докато изпълнявате упражнението не просто да стъпвате правейки супер плитки стъпвания.
Трябва да стягате седалищните си мускули по време на самото изпълнение и тогава ще настъпи истинския ефект.
Ако се изтощите много по този начин – починете си малко, като изключите стягането на седалището правейки само стъпвания и след 2-3 минути преминето отново на стягането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *