да отслабнем с дюнер

Може ли да отслабнем с дюнери? Oops! Митове и истини за арабската вкусотия наречена дюнер!

Да отслабнем с дюнер на пръв поглед звучи така! Хааа-ха-хаааа! Но само на пръв поглед погледнато отгоре-отгоре! Дюнерът е вкусно ястие, чиято родина трудно може да се определи. Има го в България, Ливан, Турция, Гърция и много други страни. В различните страни приготвянето му е по различен начин. Но най-вкусен е Ливанският дюнер (според мой приятел от Ливан).

Да отслабнем с дюнер? Митове и истини!

Огромен мит е, че от дюнерите се пълнее. Е рабира се, ако прекаляваш с всяка една храна ще обереш и последиците от крайностите й! Така че, да отслабнем с дюнер е напълно възможно. И ето един пример за който се сетих на момента! Връщам се назад във времето и по точно в края на далечната 1999-та година, когато за първи път се подготвях за състезание по културизъм.

Да отслабнем с дюнер
Снимки от състезанието по културизъм

Спазвах хранителен план за отслабване (горене на мазнини), който беше богат на протеини, но не беше вкусен! Малко преди състезанието (може би месец) треньорът ми ме заведе в едно Софийско заведение за дюнери. Учудих се, защо сме там! И причината беше, че ще похапнем по дюнер!

да отслабнем с дюнер
Дюнер с пилешко, телешко или свинско? Въпрос на избор!

В крайна сметка разбрах, че дюнерът заема челни здравни класации сред храните от т.нар. клас „бърза закуска“. И не се притеснявайте за съдържанието на мазнини, въглехидрати, белтъчини и калории! А ето ги и тях!

Ето, какво има в един истински дюнер!

Всъщност реших да напиша тази статия, посветена на дюнера след едно парти в град София, където бях в арабски стил. Много бях гладен след него.

дюнер oops
Напред към Oops!

И дали заради арабския ми стил или поради огромниш ми апетит! Сетих се за едно познато заведение за дюнери „Oops“ на Лъвов мост! Кратко видео от посещението ми вижте във видеото по долу.

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

ВИЖ ОЩЕ ВИДЕА В YOUTUBE КАНАЛА МИ - КЛИКНИ ТУК

Един дюнер съдържа тънка питка от пшенично брашно, която се равнява на не повече от една филия хляб „Добруджа“ (приблизително). И ето, какво още:

  • Домати, зеле, лук или на диетичен език казано – отрицателни калории. Т.е. изгаряме повече калории, отколкото приемаме.
  • Пържени картофки! Oops! Е, колко пък толкова калории съдържат 5-7 резенa да се запитаме?
  • Млечен сос (спокойно не е майонеза).
  • Люто! Подобрява апетита, половия нагон, а лютото присъства и в почти всеки силен фет бърнър.
  • И месо (телешко, пилешко или свинско). Т.е. белтъчини от животински произход!

В крайна сметка предполагам разбрахте, че истинският дюнер е вкусно ястие богато най-вече на протеини и фибри. Малко на въглехидрати и мазнини, които също за важни за здравето ни!

P.S. В Oops съм хапвал най-вкусните дюнери до сега. Но, какви ли са майсторите в Aladin Foods! И дали дюнерите им са толкова вкусни и красиви, като сайта им. И по точно дали ще допаднат на вкуса на Mr. 3Hours! Хм! Ще видим! 🙂

Търсиш Фитнес инструктор или личен треньор? Хранителен режим! Виж това...

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!

Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!