Как да Превърнем Мазнините в Мускули? Възможно ли е това?

Измерване на мазниниПървият въпрос, който би задал почти всеки човек сблъскал се с проблема наднормено тегло е, колко килограма ще успее да свали за един месец. Честно казано обаче, отговорът зависи от задаващия въпроса?

Нека се върнем назад във времето и да помислим, колко време ви беше необходимо за да се сдобиете с наднорменото тегло с което сте в момента. За него се „грижехте“ всеки ден, но сега искате да превърнете мазнините в мускули, ако може дори с две тренировки седмично. Трябва постоянство!
За да се справите с излишните килограми по-бързо е необходима дисциплина.

Трябва упорито да тренирате във фитнес залата всеки ден, поне по час и половина.
Относно храненето ще се наложи, коренно да промените начина си на хранене.

СТЪПКА ПО СТЪПКА! СТЪПКА 1 – [ФИТНЕС ЗАЛА]

Първото нещо, което трябва да направите е да си намерите подходящ фитнес център, който да ви бъде удобен като местоположение и перфектно оборудвана зала.
Местоположението също е от значение, защото така ще спестите време, но ако уредите във фитнеса са непрофесионални и малко на брой, то много бързо ще ви писне!

Колкото и да сте нахъсани да тренирате и да влезете във форма, ако се налага всеки път да чакате за бягащата пътека по 30 минути, а може и повече(характерно за малките фитнеси) , нервите ви няма да издържат и това ще ви подейства демотивиращо.
Същото важи и за някои от най-използваните фитнес уреди като стойки за клякане, уреди за разтваряне и събиране на бедрата, някои скрипци и други.

Фитнес зали София, фитнес Pulse

Времето в което ще имате възможност да тренирате също е важен фактор.
Най-много спортуващи има в часовете между 17.30-21.00 часа, т.е., когато работния ден на повечето хора приключва. Ако имате възможност да тренирате в друг интервал, изберете го!

СТЪПКА 2 – [ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ]

Нека се разберем, че без коренна промяна в начина ви на хранене, няма как да превърнете мазнините в мускули. Всъщност мазнините не могат да бъдат превърнати в мускули, но можем да ги премахнем, а колкото повече намаляват, толкова повече ще се открива формата на мускулите ни, която градим благодарение на силовите тренировки във фитнес залата.

Постарайте се да се храните на всеки 3-3,5 часа, като за целта си определете, точни часове и ги спазвайте. Може да си навиете алармата на телефона като начало и да ви подсеща, че вече е време за хранене. Чудесен вариант е да си приготвяте храната предварително за следващия ден в кутии, които да носите с вас на работното си място. Така не само ще се движите с пълни сили към целта, но и ще спестите и нерви, и пари.
Благодарение на храненето на 3 часа не само, че ще забързате метаболизма си след време, но и ще се чувствате постоянно заредени с енергия и положително настроени, защото има постоянен прилив на хранителни вещества в организма ни, а от там и постоянна енергия.

Диета за отслабване

Наблягайте главно на високобелтъчни храни, като – филета от риба, пилешко, телешко; сложни въглехидрати – овесени ядки, кафяв ориз; както и много зеленчуци!
Ако ви е трудно да спазите някое от храненията, може да го заместите с протеинов шейк.
Не забравяйте и приема на вода – минимум 3 литра на ден, но без да се издувате.

СТЪПКА 3 – [ФИТНЕС ТРЕНЬОР]

За да спестите още много нерви, ценно време и не на последно място за да се предпазите от травми, не пропускайте да си наемете личен фитнес треньор, който да бъде неотлъчно с вас поне в първите 3 месеца. Фитнес инструкторът ще бъде вашия учител, който ще ви води във фитнес залата и без който, ако не сте наясно с правилното изпълнение на упражненията, ще ви трябва много време и нерви, защото информацията днес е толкова много, че почти абсурдно е да отсеете, това което е подходящо за вас.

ВАШИЯТ ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ЩЕ

 • Изслуша целите и изискванията Ви;
 • Създаде правилният тренировъчен и хранителен план за Вас;
 • Се увери, че тренирате безопасно и ефективно;
 • Ви мотивира, вдъхновява и забавлява;
 • Ви помага да постигнете целите си за най-кратки и безопасни срокове.

Фитнес и спа център СофияПОЛЗИ ОТ ПЕРСОНАЛНОТО ТРЕНИРАНЕ

Ползването на персонален инструктор намалява:

 • Риска от наранявания и контузии;
 • Изтощението от неправилно трениране;
 • Застоя при резултатите;
 • Скуката и депресията;
 • Възможността от допускането на грешки.

Ползването на персонален инструктор увеличава:

 • Тренировъчните резултати(no pain, no gain) ;
 • Забавлението(за къде без него – време е за шоу) ;
 • Мотивацията(gooo, let’s go) ;
 • Познанията(кое, какво, защо) ;
 • Самоувереността(на къде без нея) ;

И още нещо… отговорът на въпроса в заглавието „Как да превърнем мазнините в мускули“ е, че няма как това да се случи! Но когато стопим мазнините, релефа на мускулите ни ще започне да прозира с все сили под изтънялата ни кожа! Това е то :))

Фитнес инструктор София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *