Любовно писмо

Най-дългото любовно писмо, което получих по Коледа! Въпроси и отговори!

Това е най-дългото любовно писмо, което съм получавал. И точно такива писма, писани със сърцето ме радват най-много. Те са безценни. В следващите редове ще споделя писмото отправено до мен (все пак е анонимно) за да отговоря на някои въпроси в него! И отговорите ми да бъдат в полза на имащите нужда!

Здравейте г-н Гергов, надявам се няма да е проблем да се обръщам към вас на ти.

И така… Реших да ти пиша, което всъщност искам да направя от доста време, но все не правя. Определено твоите постове, статии и всички теми за любовта, няма как да останат незабелязани. Или поне от мен, защото и аз вярвам, и се надявам да срещна тази любов.

Случайно онзи ден попаднах отново на профила ти и видях, че пише необвързан, а пък преди известно време видях, че си се оженил. Стана ми интересно, как и защо жена не е могла да оцени любовта, която носиш в сърцето си. Как е възможно, именно човек като теб, зрял и разсъдлив да е отново със статус – необвързан.

Отговор от М.Г.: Чудесен въпрос! Във всяка една връзка съм се раздавал максимално. И максимумът ми е намалявал, когато не видя от отсрещната страна подобно. В този случай… материалните неща взеха превес!

А това не трябва да се случва! Случи ли се, значи… у единия не е Любовта на преден план! Историята е доста дълга. И някой ден мога да ти (предполагам може на ти :)) я разкажа, но на 4-ри очи, както се казва! А не… анонимус.., както предпочиташ да бъдеш!

Аз съм жена на 31 г., смятам се за приятно изглеждаща, но… от близо 2 години съм сама.
В началото на тази моя самота бях ок. В последствие тя започна да ми тежи и реших да се оглеждам за някой подходящ мъж. Регистрирах се в сайт за запознанства, писах си и излизах с доста мъже. Изведнъж започнах да получавам постоянно съобщения от непознати мъже във фейсбук. Все едно усещаха, че търся някой.

Първоначално смятах, че не е ок, запознанството чрез фейсбук. И аз не знам защо, не отговарях. Но в последствие, промених това мое решение и започнах да отговарям. Срещнах се с доста хора и от там, наистина доста. Не се получаваше нищо. Бих могла да вляза в по подробно обяснение, но не е нужно да те занимавам. Един ден обаче, когато бях изпаднала в нещо като дупка, което само да кажа ми се случваше често, защото тогава бях изгубила надежда да срещна някой! Моя приятелка ми каза – няма да си намериш никой, защото си голяма претенция и имаш много високи критерии.

Отговор от М.Г.: Повечето жени след една, две и т.н. връзки решават да останат сами. Разбира се, ако имат дете… те го превръщат едва ли не в заместник на Любовта. Чувал съм изказвания, виждал съм статуси и прочее… моята най-голяма Любов… детето ми. Всъщност обаче, това е самозаблуда на изморените и/или предпочели да затворят сърцето си за Истинска Любов жени. Защото Любовта, която може да даде един истински мъж на една истинска жена, както и обратното… никой друг не може да даде (ни деца, ни майка, ни баща…) и тези хора живеят нещастно… като задоволяват липсата си на Любов, посредством чести пътувания и покупки (ненужни в болшенството от случаите) и т.н… ако имат тази възможност разбира се.

Можем да срещнем своята половинка навсякъде. Във фейсбук, на улицата, в магазина, във фитнес залата и къде ли не! Но за да разберем дали, тя е истинската ни половинка…. не трябва да крием мислите си, а напротив. Защото нямаме цяла вечност… и никой няма да се сети зад скритите ни мисли. Още по темата – виж тук!

Първоначално не обърнах внимание на тези думи, но по късно когато се срещах отново с някой. И след това преценявах, че този човек не ок за мен, тези нейни думи се връщаха в главата ми. И аз започнах несъзнателно да си ги повтарям, и бях готова да направя компромиси с много важни за мен неща. Само и само да кажа пред себе си – ето не си претенция и можеш да снижиш критериите.

Известно време след това, започнах нова работа. Там се запознах с една жена и, и споделих за това, че не ми върви в любовта, и онези думи на моята приятелка. Тя ми каза нещо друго, което всъщност обърна мисленето ми и до момента успява да ме държи извън онази моя дупка, а то е! „Трябва да имаш високи критерии, защото това на първо място е уважение към теб, на второ място към човека срещу теб“. После се замислих, тя пък дали не ме праща в другата крайност. И всъщност за себе си намерих извода, който ми е ок.

Отговор от М.Г.: Абсолютно! Любовта иска всичко или нищо (говоря за безценните неща). Така, че истинската Любов има безкрайно високи критерии и за мен. И това не е условие, а просто безусловна и истинска Любов. Ти, трябва да поставяш другия на пиедестал, а другия – теб на пиедестал. Така се върви нагоре! Ако единият пести, а другия се раздава… то на първия не му е чиста „работата“ (Любовта)!

Разказах ти на кратко, в много съкратен вариант за неуспеха ми в любовта, и ако ме питаш защо – не знам. Просто исках да го споделя с теб. Може би защото също като теб търся онази (дори не знам как да я опиша), но накратко… истинската любов.

Ще запазя анонимност, защото сме приятели във фейсбук, и към този момент не е нужно да знаеш коя съм. Благодаря, че отдели от времето си, да прочетеш съобщението ми. Аз дори не искам да те питам нищо, просто исках, да споделя с теб, защото мисля, че можеш да ме разбереш. Светли празници.

Любовно писмо

Отговор от М.Г.: Винаги съм се чудел, защо хората предпочитат да останат анонимни. Със сигурност обаче има причина за анонимността им! А на отговорът „Към този момент не е нужно да знаеш коя съм“… ще отговоря така! Човек, трябва да разголи напълно душата си и да бъде уязвим. Но това го могат само смелите! А Любовта, онази истинската…. е именно за тях… повече по темата – клик тук! Приказни дни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *