Масаж – различни приложения

Масажист в Младост

От древни времена азиатските народи са открили различните видове масаж и лечебно им действие.
Масажът се прилага и в спорта, защото може да помогне за по–бързото възстановяване на атлетите от умората, която настъпва след изтощителните тренировки.
Умелият масажист може да свърши по–добра работа дори и от някои не до там качествени хранителни добавки при които ефектът е минимален или почти никакъв.

Добър масажист в София – квартал Младост или в центъра?

Ефектът от масаж веднъж или два пъти седмично може да бъде значителен ако се комбинира с добра и балансирана хранителна и тренировъчна програма.
При усилени тренировки преди състезание например масажът може почти да замести стречингът или аеробните тренировки(като изключим загряванията преди тренировка), като поддържа мускулът гъвкав и го предпазва от прекомерната скованост, която е резултат от липсата на тези два вида тренировки, ключови за всеки трениращ. По този начин се спестява много време на спортиста, и той/тя може да се концентрира изцяло върху специлизирани тренировки, като отделя по около час на ден за масажи.

Масажът също така може да е много полезен на начинаещите спортисти в залите като облекчи шокът на които е подложено тялото от усилените тренировки във фитнес залата.
Винаги началото е най–тежко защото тялото не е свикнало на интензивно физическо натоварване и колкото по–голяма е възрастта на един човек и колкото по–заседнал е бил начинът му на живот-толкова повече той има нужда от помощни средства за възстановяване на тялото.

Масажист в София

В България голям процент от хората започващи да се занимават с фитнес не приемат хранителните добавки като помощно средство, а като „химия” , от което страда единствено тяхното тяло което се изтощава несравнимо повече.
За тези хора масажът е чудесен заместител защото чрез един възстановяващ масаж може да се изнесат продуктите на умората извън тялото.
Спортният масаж е често използван от спортисти и хора, чиято работа е активна и свързана с много излизане навън.

Използва се дори като предпазна мярка срещу мускулни разтяжения и контузии и помага за по-доброто представяне. Освен това се използва и за по-бързо възстановяване след контузия.
С днешният начин на живот всеки човек натрупва в тялото си определени количества токсини които са повече от излишни за тялото, те са вредни и най–добрият начин да се премахнат е чрез медотерапевтичен масаж (масаж с мед).
Действието на този масаж се постига чрез вкарване на медът в порите на кожата, където по него полепват токсините и извличането му след това от организма заедно с всички вредни токсини.

Медотерапията може да се прилага и след болестни състояния ( настинки леки вирусни заболявания), като изхвърля отпадни продукти.
В много случаи се изхвърлят отдавна складирани отрови, останали в тялото от лекарства, ваксини, недоизлекувани болести, а съшо така отровни вещества попаднали в организма от мръсната околна среда.

Имаш въпроси? Ползвай формите за контакт!

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт по-долу. Ще ви отговоря възможно най-рано!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *