Мъжки Цици или Мъжки Гърди! Ти Решаваш, каква да бъде твоята тренировка!
Блог

Мъжки Цици или Мъжки Гърди! Ти Решаваш, каква да бъде твоята тренировка!

Тренировка за мускулна маса гърдиВиждал ли си мъж с цици, но не и с гърди.
Жик-так и на какво ли се дължи това, уважаеми читателю!
Ако наистина не знаеш на какво се дължи това, то следващите редове са за теб.

Докато една жена лесно може да коригира своите гърди с импланти поради факта! Че гърдите й няма да пораснат със силови тренировки(но пък тренировките за гърди премахват ефекта „циците на баба”). То при мъжете нещата стоят по друг начин.
И ако сте мъж с увиснали, мазни цици, то време е да ги превърнем в стегнати гърди!
Няма да е никак лесно, но пък си заслужава.

Гръдните мускули или пекторалисите спадат към големите мускулни групи. И за да предизвикаме техния растеж ще трябва да ги натоварим, наистина много сериозно.

СТЪПКА 1 – РАЗГРЯВКАТА

Преди да пристъпите към работните серии* е необходимо! Да разгреете за 5 минути на велоергометър или бягаща пътека с цел повишаване на температурата на тялото ни. Както и кратко ОФП с цел предпазване на мускулатурата от травми и подготвянето й за работните серии.

Не подценявайте разгряващите серии, защото загрявката е първата най-важна част от тренировката, и ако желаете да сте в редиците с „циците“, то внимавайте с нея, но и не прекалявайте.

СТЪПКА 2 – НЕ ТРЕНИРАЙ САМ

За да направите наистина качествена тренировка е необходимо да ползвате тренировъчен партньор, който ще ви помага при изваждането на щангата от стойките на лежанката, както и ще ви помага при изпълнението на последните разкъсващи мускулните влакна 3 повторения.
Не тренирай сам! Не само, че е некачествено, но е и МНОГО ОПАСНО!

СТЪПКА 3 – ПОВТОРЕНИЯ, СЕРИИ, ПОЧИВКА

Ясно е, че целта е повишаване на чистата мускулна маса на гърдите.
В този случай важи „златното правило” 8 серии по 8 повторения.

Тренировка за мускулна маса на гърдите

Почивка между сериите 2 минути. Тренирайте гърдите си веднъж седмично или на всеки 5 дни при условие, че мускулната ви треска е изчезнала напълно.

СТЪПКА 4 – ПРАВИЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ

Навярно сте виждали във фитнес залата как някой „силен мъж” слага на лежанката 150 кг и без загравка, но с безброй чупки, изтласквания, пружинации и какви ли не други движения прави едно повторение само и само да покаже, че вдига 150 кг!
Не – твърдо не! Правите шоу на зяпачите в залата, което за тях е готин може да ви коства здравето!
Запомнете, че тук не е важно, колко кг вдигаш от лег, а как ги вдигаш.
Целта не е да вдигнем по голяма тежест, а да натоварим качествено и правилно мускулите.

Това ще рече, че след като заемете изходно положение на лежанката и вземете лоста(щангата) в ръце, трябва да приключите с всякакви други движения на тялото насам-натам. Единственото, което трябва да правите е да спускате щангата нагоре и надолу до ключиците, като лактите ви са в една линия с раменете.

Упражнения за мускулна маса на гърдите

Правилните движения в случая са плавните.
Представете си, че все едно сте на балет и щангата е вашият партньор.
Напълно забравете да спускате щангата рязко надолу(по инерция) с цел пестене на сили, както и отблъскване на лоста с гърди, защото мускулите работят и надолу, и нагоре.

ПРОЦЕС НА РАСТЕЖ ИЛИ КАК ЦИЦИТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ГЪРДИ

По време на качествена силова тренировка се получават микро разкъсвания на мускулни влакънца(признак за това е „жестоката” мускулната треска, която задължително, трябва да усетите между 24-36 час).
Запомнете, че по време на тренировката мускулите се разграждат(т.е. разкъсването на мускулни влакънца) , а по време на почивката се възстановяват и стават по-големи и по-силни благодарение на белтъчините, които задължително трябва да подавате на тялото си на всеки 3-4 часа.

* Работни серии – сериите с по 8 повторения. Т.е. работната тежест, трябва да е такава, че последните 3 повторения да бъдат изпълнени с помощта на тренировъчен партньор.


Виж още от блога

Ревю на Therma Cuts, която обещава до 12 килограма отслабване за 5 седмици


Правилно отслабване с хранителен и тренировъчен план

септември 13th, 2010

Отслабването или по точно казано намалянето на подкожните мазнини със сигурност е много по лесно от колкото изграждането на мускулна маса. И ще ви запозная, защо нещата стоят така! Разход на калории =...

Виж Повече

Диета за мускулна маса

Как се прави „Мускулната маса“. Програма за хранене и тренировки.

юли 10th, 2010

Хм! Не се заблуждавай, защото това не става без забранени субстанции(лекарства) или допинг. Употребяван от състезатели. В случая обаче е ефектна снимка в голям размер. Т.е. това съм аз в една реклама....

Виж Повече

фитнес инструктор в град София

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов / Автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.