Какво ще се случи, ако изядем „1 метър шоколад“ – история, митове и истини

метър шоколад

Шоколад, шоколад, шоколад, него всеки го обича. Но след като си похапнем сладко, сладко после, трябва да се тича. Сили нови той ни дава да вървим напред, и мозъкът ни да не се предава и ето, както виждаш превърнах се в поет! Няма мързел и депресия, идват мозъчните равновесия.

1 Meter Chocolate и неговата история, възродена от Биляна Екснер

Предполагам сте изгледали видео материал по горе за този вкусен шоколад, който се е превърнал в традиция. И тази традиция е възродена от бизнес дамата – Биляна Екснер.

екснер

Този шоколадов император е създаден изцяло от естествени съставки и висококачествени суровини, без съдържание на хидрогенирани (растителни) масла. Вкусът му е неповторим.

Историята на „1 METER CHOCOLATE TM“ започва през 1877 г. с войната между Руската и Османската империя, довела до Освобождението на България.

Първият, превзет от руската армия, български град е Свищов. Руският император Цар Александър Втори и главнокомандващият армията – Великият княз Николай Николаевич, разполагат Главната си квартира край града и оттам ръководят сраженията.
Ежедневието в Императорската главна квартира освен военни действия включва и традиционните царски пиршества, а в менюто на аристократите задължително присъства шампанско и … шоколад!

Известните с предприемчивостта си Свищовски търговци бързо отговарят на търсенето и започват да произвеждат шоколад. А заради постоянните нужди на императорската свита го отливат в големи еднометрови форми. Така започва традицията на 1 METER CHOCOLATE. В същия размер, шоколадовото изкушение за малки и големи, днес се създава по традиционният начин запазен само в „Pallatium Hotel Manastira Svishtov“ от Биляна Екснер.

Митове и истини за шоколада

Покрай удоволствията, винаги се крият някакви митове, които поради една или друга причина се опитват да спрат нашето творческо въображение. А от там и да грабим с пълни шепи от живота.

  • Когато си на диета – не трябва да се яде шоколад

Мит! Ако не трябва да се яде шоколад, значи не трябва да ядем и плодове, както и други храни, които съдържат калории. Калорията си е калория и ако се злоупотребява с тях, тогава те ще се отложат като мазнини. Така, че – „дозата прави отровата“. Яде ви се шоколад – не се лишавайте.

диета с шоколад

Но, ако желаете всеки ден да си похапвате от него и да отслабвате, тогава! Погледнете гърба на опаковката от „1 Meter Chocolate“ и вижте, колко калории има на 100 грама продукт. По същия начин процедирайте и когато похапвате други храни.

След като знаете, количеството калории, ето ви и няколко приятни рецепти за изгарянето им:

  1. Крос или бързо ходене на бягаща пътека – 100 калории, обикновено се изгарят за около 1 километър тичане или ходене.
  2. Крос или бързо ходене в планината. На този терен 100 калории, обикновено се изгарят за по малко от 1 километър тичане или ходене, защото планинските терени, обикновено включват и доста неравности. Другото хубаво нещо е, че имате много свеж кислород, който ще е в плюс за здравето ви, в сравнение с бягащата пътека в затворено помещение.
  3. Вече сте пълнолетни, яде ви се шоколад – правете секс. Какво по хубаво от това да включите в края на вечерта след енергичния работен ден, тренировката, която проведохте във фитнеса след работа… и разпускане. Хапнете си отново няколко блокчета шоколад, сипете си по чаша вино и се отдайте на приятно „изразходване на калории“. Сексът стимулира и жлезите с вътрешна секреция, така, че ще ви носи също здравословни ползи. Колко калории, обаче се горят тук е трудно да се отговори с точност, защото има секс, и секс! 🙂 Така, че раздавайте се на макс за да има още по голям разход на калории и тук. Както при тичането на открито, и секса на открито също е свързан с по голям разход на калории!

Има още много митове и истини за шоколада, а според избора му, психолозите си правят и характеристика на типажите хора.

Какъв човек сте в зависимост от избора на шоколад?

  • Млечен – 1 Meter Chocolate

Психолозите са категорични, че млечният шоколад е предпочитан най-вече от нежния пол. С фин и изтънчен вкус, този вид шоколад неустоимо привлича и всички романтични натури, мечтатели по природа. Хората, които предпочитат млечния шоколад, ценят простотата, хармонията, умеят да почиват пълноценно и се радват на обикновените неща в живота.

Meter ChocolateСлавят се още като изключително добри приятели, готови винаги да изслушат и утешат, затова и постоянно са обградени от хора, които търсят компанията им.

  • Бял – 1 Meter Chocolate

Според психолози, фенове на белия шоколад са хората, които дълбоко в себе си са убедени, че могат да въздействат върху съдбата и да направят света едно по-добро място за живеене. Изключително позитивни личности, които рядко изпадат в депресивни състояния, благодарение на силния си дух.

Meter ChocolateСъщо така, те отлично умеят да отстояват позициите си, но без да влагат агресия в споровете. Точно обратното – по-скоро могат да бъдат квалифицирани като миротворци.
Почитателите на белия шоколад са също така и много романтични натури, изискани по природа. Имат добри обноски и винаги са приятна компания, защото не натрапват мнението си, добронамерени са, а и умеят да изслушват.

  • Черен1 Meter Chocolate

Според психолози, черният шоколад е предпочитан от хората, които са родени лидери. Те са здраво стъпили на земята и добре знаят своята цена.
Винаги отстояват позициите си и са изявени водачи както в личния си живот, така и в службата.

черен шоколад за отслабванеПонякога стават агресивни, което се обяснява с нуждата им постоянно да доминират. Тези хора са изключителни бойци и не се страхуват смело да гледат към бъдещето, защото вярват, че могат да го създадат такова, каквото самите те решат.

От къде може да поръчате „1 Meter Chocolate“?

Най-лесният вариант за поръчка на този „Императоски шоколад“ е да си го поръчате през официалната страница на „1 Meter Chocolate“. Шоколадът пристига в специална предпазваща го от счупване опаковка.

кликни тук за поръчка

За поръчка - кликни тук

Не пропускайте и възможността да си поръчате „1 METER CHOCOLATE“, специално брандиран по Ваше желание или личен повод. С колаж от ваши снимки и послание, или само надпис, който може да бъде дори с предложение за женитба 😉 Подходящ за всеки и за всеки повод! Срокът за изработка е 2-3 работни дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *