Мускулната Маса При Жените

Тренировка за мускулна масаСъс сигурност са малко случаите в които някой мой клиент ще дойде при мен и ще заяви тренировка за повишаване на мускулната маса. Още по малко са и тези с цел повишаване на взривната сила.

Но най-редки са случаите ми с изготвяне на хранително-тренировъчен план за жени. Какво и да си говорим, ако желаете дори и ще поспорим, но това е истината. И като казах поспорим се сещам как преди време започнах „спор“ с манекенка, която беше висока около 175 см с тегло около 45 кг.
Тя твърдеше, че няма нужда да тренира, защото била слаба, а това не е критерий.

Всъщност тя имаше нужда от тренировки за повишаване на теглото, но така и неможах да излеза на глава с нея, дори се „скарахме“ след като й обясних, че слаб не значи във форма.

СЛАБ НЕ ЗНАЧИ ВЪВ ФОРМА

За да бъдем с красиво тяло на първо място от голямо значение е генът ни.
Хората с тънки кости(глезени и китки) обикновено са с бърз метаболизъм и трудно повишават мускулната си маса, не им се лепят мазнини, каквото и да си похапват, но това е така до определена възраст.

След 30 годишна възраст метаболизмът ни се забавя и ако не внимаваме с храненето и тренировките, то започваме да трупаме мазнини, колкото и да сме надарени генетично.

Коремни преси

Вчера проведохме първата тренировка с Деси под логото „На война с мазнините без повиквателна“ във фитнес клуб „Верджини“ на булевард Стамболийски в град София.

С това стартира и моята нова рубрика в която ще показвам и обяснявам как тренирам с моите клиенти, ще правим интервюта, снимки, ще има подаръци.
Теглото на Десислава е 42 кг и целта й е да стане 48 кг.
Започнахме с три тренировки седмично(според нейните възможности) , като във всеки ден тренираме различни мускулни групи. Нейното желание е да наблегнем най-вече върху мускулатурата на бедрата, седалищните мускули и гърба. Целта е мускулна маса.

Адрес на фитнес център „Верджини“ – София, бул. Стамболийски29 (във вътр. двор, към който има достъп и от ул. Цар Борис и от ул. Цар Самуил. Етаж 2, над р-нт Камина)

2 thoughts on “Мускулната Маса При Жените

 1. Петя says:

  Здравейте ?, търся фитнес зала и инструктор в центъра на София и попаднах на Вашия сайт. Бихте ли бил така добър да ми кажете какви са условията за тренировки във вашия фитнес ? не съм начинаеща ?, но не мога без инструктор да тренирам. Благодаря предварително ?

  • М. Гергов says:

   Здравейте, Петя.
   Благодаря за запитването.

   Отдавна не водя тренировки в този фитнес център, а и за момента не мога да окажа помощ в тази част на гр. София.
   Мога да предложа фитнес инструктор за ж.к. Студентски град, ж.к. Люлин 4 и ж.к. Манастирски ливади(ул. Ралевица 34)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *