Научете как си приготвих кафе по „Етиопски“ с DABOV Specialty Coffee и какви са неговите ползи! + [Видео]

Кое е най-доброто кафе на зърна в София

Днешната тема на разговор е как да си приготвим, някак си по нетрадиционно най-доброто кафе на зърна, както и да разберем ползите от него. В темата ми ще разберете, как да си приготвите кафе по най-различния от всички начини до момента. Във видео материала в публикацията ще ви покажа как да си направите кафе по „Етиопски“! Така, че… пренасяме се в Етиопия!

Казват, че Етиопия е родината на кафето. И още по точно – горите на района „Кафа“. Това са местата, където кафето „Арабика“ се среща за първи път. В Етиопия, около 4,000 кв. километра са засети с кафе. Според местните поверия, „Арабиката“ е изнесена от горите на Кафа, още в древността чрез робите.

Кое най-доброто кафе на зърна на база опита ми? Не спирай до тук! Продължи… има и видео!

Те ги разнасяли и в други райони на държавата, дъвчейки кафени боровинки. Според легендите, кафето има дълбоки корени в историята на Етиопия. Една от най-известните легенди, която може би и вие сте чували, ако ви се е наложило да търсите нещо по темата за най-доброто кафе на зърна, е за местния козар от Кафа. Един ден, докато водел козите си на паша, той забелязал, че те ставали по-активни и започват да играят, повдигайки се на задните си крака. Козарят се учудил и забелязал, че на земята около козите има надъвкани клонки от храст с червени боровинки.

най-доброто кафе на зърна в София
Знаете ли, че: Кафето стимулира централната нервна система!

Опитал ги и той, и след малко усетил прилив на енергия. Когато козарят се върнал в селото, разказал за чудноватия ефект на това растение. Местните монаси дочули за растението и помислили, че има зли сили. Събрали храсти от местността и започнали да ги горят. Не след дълго обаче, във въздуха се понесъл аромат на изпечено кафе.

Пленени от сладкия аромат и любопитство, монасите угасили огъня, натрошили зърната и ги облели с вряща вода. За минути, из манастира се разнесъл аромата на кафе, което привлякло вниманието на мнозина. Монасите решили за опитат получилата се каша и не след дълго, усетили прилив на енергия. Така консумацията на кафе била „узаконена”.

А сега предлагам да изгледате видеото ми с приготвянето на кафе на зърна по „Етиопски“!

Този материал е осъществен с любезната подкрепа на едно от малкото места с качествено кафе на зърна в София и по Света – „DABOV Specialty Coffee“ – магазин за кафе, чай, кафе машини, аксесоари.

Официален представител на „DABOV Specialty Coffee“ е компанията „Мира Мар 08“ ЕООД. Тя стартира през 2008 г. като единствената й цел е да задоволи търсенето на българския пазар на висококачествени продукти в сегмента ХоРеКа (Хотели, Ресторанти и Кафетерии), а именно – топли напитки (кафе, чай, горещ шоколад) и оборудване.

Кое е най-доброто кафе на зърна

През цялото това време усилията на екипа са били и продължават да бъдат насочени единствено към:

  • Подобряване на качеството на продуктите, без да се прави компромис;
  • Подобряване на качеството на услугите, свързани с обгрижване на клиента.
най-доброто кафе в София

Научете повече за „DABOV Specialty Coffee“ и разбере как да отпиете първата си глътка истинско кафе на сайта на компанията – www.dabov.bg

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!


За връзка с мен

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт.

Въведете вашето име
Въведете вашия е-мейл
Въведете вашето съобщение
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни с "Условия за ползване".
Fitness trainer and Blogger

Името ми е Мартин Гергов и съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, фитнес треньор и блогър.

Биография

Тел. 0893 889 768

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

България
Град София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *