Научете как да си приготвим кафе по „Етиопски“ и какви са неговите ползи!
Блог, Тест блогър ревюта

Научете как да си приготвим кафе по „Етиопски“ и какви са неговите ползи!

Кафе Етиопия

Готови ли сте да отскочим за по чаша кафе в Етиопия!?

Днешната тема на разговор е за кафето бе което „не можем“ и ползите от него. В темата ми ще разберете, как да си приготвите кафе по различен от всички начини до момента. Кафе по „Етиопски“!

Така, че… пренасяме се в Етиопия!

Казват, че Етиопия е родината на кафето. И още по точно – горите на района Кафа. Това са местата, където кафето „Арабика“ се среща за първи път.
В Етиопия, около 4,000 кв. километра са засети с кафе.
Според местните поверия, „Арабиката“ е изнесена от горите на Кафа, още в древността чрез робите. Те ги разнасяли и в други райони на държавата, дъвчейки кафени боровинки.

Според легендите, кафето има дълбоки корени в историята на Етиопия. Една от най-известните легенди, която може би и вие сте чували, е за местния козар от Кафа. Един ден, докато водел козите си на паша, той забелязал, че те ставали по-активни и започват да играят, повдигайки се на задните си крака. Козарят се учудил и забелязал, че на земята около козите има надъвкани клонки от храст с червени боровинки.

Кафе нервна система

Знаете ли, че: Кафето стимулира централната нервна система!

Опитал ги и той, и след малко усетил прилив на енергия.
Когато козарят се върнал в селото, разказал за чудноватия ефект на това растение. Местните монаси дочули за растението и помислили, че има зли сили. Събрали храсти от местността и започнали да ги горят.
Не след дълго обаче, във въздуха се понесъл аромат на изпечено кафе.

Пленени от сладкия аромат и любопитство, монасите угасили огъня, натрошили зърната и ги облели с вряща вода. За минути, из манастира се разнесъл аромата на кафе, което привлякло вниманието на мнозина. Монасите решили за опитат получилата се каша и не след дълго, усетили прилив на енергия. Така консумацията на кафе била „узаконена”.

А сега предлагам да изгледате видео кафето ми по „Етиопски“

Този материал е осъществен с любезната подкрепа на едно от малкото места с качествено кафе по Света – „DABOV Specialty Coffee“ – магазин за кафе, чай, кафе машини, аксесоари.

Официален представител на „DABOV Specialty Coffee“ е компанията „Мира Мар 08“ ЕООД. Тя стартира през 2008 г. като единствената й цел е да задоволи търсенето на българския пазар на висококачествени продукти в сегмента ХоРеКа (Хотели, Ресторанти и Кафетерии), а именно – топли напитки (кафе, чай, горещ шоколад) и оборудване.

През цялото това време усилията на екипа са били и продължават да бъдат насочени единствено към:

  • Подобряване на качеството на продуктите, без да се прави компромис;
  • Подобряване на качеството на услугите, свързани с обгрижване на клиента.

Дъбов кафе София

Научете повече за „DABOV Specialty Coffee“ и разбере как да отпиете първата си глътка истинско кафе на сайта на компанията – www.dabov.bg


Виж още от блога

Хранителен режим за отслабване

Вие сте най-добрият фитнес инструктор. Преливам от енергия. Чувствам се добре!

септември 17th, 2017

Хранителен режим за отслабване и тренировки с Костадинка от гр. София. Уважаеми читатели на блога ми, в днешната тема ще ви запозная с една многото хубава, и рядко споделяни истории от хора, които са ...

Виж Повече

Преди и след в снимки и история с плана за отслабване на Георги Калоянов

ноември 8th, 2016

Най-добрата програма за отслабване и има ли такава? Със сигурност има и формулата е просто една! Винаги съм се радвал, когато някой е споделял резултатите, които постига от хранителния и/или тренировъ...

Виж Повече

Мартин Гергов, автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.