Най-добър Курс за баристи

Научете как да си приготвим кафе по „Етиопски“ и какви са неговите ползи!

Днешната тема на разговор е за кафето бе което „не можем“ и ползите от него. В темата ми ще разберете, как да си приготвите кафе по различен от всички начини до момента. Кафе по „Етиопски“!

Така, че… пренасяме се в Етиопия!

Казват, че Етиопия е родината на кафето. И още по точно – горите на района Кафа. Това са местата, където кафето „Арабика“ се среща за първи път.
В Етиопия, около 4,000 кв. километра са засети с кафе.
Според местните поверия, „Арабиката“ е изнесена от горите на Кафа, още в древността чрез робите. Те ги разнасяли и в други райони на държавата, дъвчейки кафени боровинки.

Според легендите, кафето има дълбоки корени в историята на Етиопия. Една от най-известните легенди, която може би и вие сте чували, е за местния козар от Кафа. Един ден, докато водел козите си на паша, той забелязал, че те ставали по-активни и започват да играят, повдигайки се на задните си крака. Козарят се учудил и забелязал, че на земята около козите има надъвкани клонки от храст с червени боровинки.

Кафе нервна система
Знаете ли, че: Кафето стимулира централната нервна система!

Опитал ги и той, и след малко усетил прилив на енергия.
Когато козарят се върнал в селото, разказал за чудноватия ефект на това растение. Местните монаси дочули за растението и помислили, че има зли сили. Събрали храсти от местността и започнали да ги горят.
Не след дълго обаче, във въздуха се понесъл аромат на изпечено кафе.

Пленени от сладкия аромат и любопитство, монасите угасили огъня, натрошили зърната и ги облели с вряща вода. За минути, из манастира се разнесъл аромата на кафе, което привлякло вниманието на мнозина. Монасите решили за опитат получилата се каша и не след дълго, усетили прилив на енергия. Така консумацията на кафе била „узаконена”.

А сега предлагам да изгледате видео кафето ми по „Етиопски“

Този материал е осъществен с любезната подкрепа на едно от малкото места с качествено кафе по Света – „DABOV Specialty Coffee“ – магазин за кафе, чай, кафе машини, аксесоари.

Официален представител на „DABOV Specialty Coffee“ е компанията „Мира Мар 08“ ЕООД. Тя стартира през 2008 г. като единствената й цел е да задоволи търсенето на българския пазар на висококачествени продукти в сегмента ХоРеКа (Хотели, Ресторанти и Кафетерии), а именно – топли напитки (кафе, чай, горещ шоколад) и оборудване.

Гватемала 2016 No 1 - Калибус Ла Сиера
ВИЖ ПОВЕЧЕ – КЛИКНИ ТУК!

През цялото това време усилията на екипа са били и продължават да бъдат насочени единствено към:

  • Подобряване на качеството на продуктите, без да се прави компромис;
  • Подобряване на качеството на услугите, свързани с обгрижване на клиента.

Дъбов кафе София

Научете повече за „DABOV Specialty Coffee“ и разбере как да отпиете първата си глътка истинско кафе на сайта на компанията – www.dabov.bg


Виж още от блога

[mp_row_inner] [mp_span_inner col=“12″] [mp_posts_grid query_type=“ids“ custom_tax_field=“slug“ posts_per_page=“3″ posts_order=“DESC“ ids=“7552, 6193″ columns=“2″ posts_gap=“30″ show_featured_image=“true“ image_size=“large“ title_tag=“h2″ show_date_comments=“true“ show_content=“short“ short_content_length=“200″ read_more_text=“Виж Повече“ display_style=“show_all“ load_more_text=“Load More“ filter=“none“ filter_tax_1=“category“ filter_tax_2=“post_tag“ filter_btn_color=“motopress-btn-color-silver“ filter_btn_divider=“/“ filter_cats_text=“Категории:“ filter_tags_text=“Етикети:“ filter_all_text=“Всички“] [/mp_span_inner] [/mp_row_inner]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.