Пет Причини за Възникването на Бърза Умора

Причини за умораКаквото и да правим, както и да се борим, то има едно нещо с което не можем да се преборим – нейно величество умората!
Всеки ден се борим с нея, и никога не успяваме да я победим завинаги.

Това бяха думите на Димчо Бъчваров – един от моите треньори по спринт на 100метра.
Това е самата истина, но тук става дума за умората, която настъпва по време на упорити тренировки, чийто обем е огромен.
Когато обаче стане дума за възникването на бърза умора, дори от изкачването на стълбите на 3-етажен блок, то трябва да помислим сериозно по темата.

И ако и ти си в тази група, то в следващите редове ще представя едни от най-често срещаните причинители на бързата умора, които се опитват с все сили да ни повалят.

ПРИЧИНА 1 – ПРИЕМ НА ВОДА

Водата в тялото ни съставлява около 70% и продължителното обезводняване със сигурност ще доведе до бърза умора. Представете си само ако бяхте автомобил – как ли щяхте да се движите без вода. Двигателят щеше да прегрее, датчикът за добавяне на вода да се счупи, а с него и двигателят.

Докато двигателят може да се смени с нов, то нещата в човешкото тяло не могат, толкова лесно, както с автомобила ни.
Така, че приемът на минимум 2 литра вода на ден, като препоръчителни са 3 литра, а още по добре и повече(в зависимост от начина ни на живот) е от особено значение!

ПРИЧИНА 2 – ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

Много хора се заблуждават, че изяждайки по 2 портокала и 3 ябълки на ден е много по добре от колкото капсула витамини и минерали. Ако направите едно сравнение, то ще разберете, че тези витамини и минерали съвсем не са достатъчни за възстановяването ви, особено пък и ако сте активно спортуващ, така че добавете и капсула витамини и минерали.

Витамини и минерали „Nexgen“

Витамини и минерали
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Цена: 21.00лв
Наличност: В наличност
Модел: Nextgen – 60 капсули
Марка: Reflex
Средна оценка: Продуктът няма оценка

Количество:

Поръчайте Сега >>

ПРИЧИНА 3 – ХРАНЕНЕ

Ако се храните по един два пъти на ден, то това е сериозна причина за възникването на бърза умора. Тялото ви се нуждае от подаване на хранителни вещества на всеки 3-3,5 часа, така че спомнете си как ви хранеха, когато бяхте кърмаче.
Най-добрия вариант обаче е да спазвате хранителен план в зависимост от целите ви.

Ако пък нямате апетит, което е нормално в началото или пък време, то съветът ми е да започнете с по 1 протеиново барче през хранене, което освен, че е много вкусно е и богато на белтъчини.

Protein Bar

Protein Bar
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Цена: 42.00лв
Наличност: В наличност
Модел: Grenade Reload Flapjacks – 12 x 70гр.
Средна оценка: Продуктът няма оценка
Възможности:

Избери вкус: – Банан, Смлени плодове, Кокос, Шоколад

Количество:

Поръчайте Сега >>

ПРИЧИНА 4 – ТРЕНИРОВКА

Спортувате ли?
Ако отговорът на този въпрос е твърдо не, то време е да го промените на твърдо да и след месец тренировки във фитнес залата(аеробни и анаеробни) ще почувствате разликата.
Ако сте начинаещ обаче, то започнете поне месец тренировки с личен фитнес инструктор.

Фитнес инструктор 2015 София град

Тренирайте минимум два пъти седмично, като най-добрият вариант е всеки ден по една мускулна група.

ПРИЧИНА 5 – ЕМОЦИИ

Ако сте обкръжени от негативно настроени към живота и към вас хора, то започнете новогодишно „разчистване“, защото негативните емоции носят негативна енергия, която е сериозна причина за възникването на бърза умора.

Също така избягвайте гледането-слушането на новини, четенето на новинарски и клюкарски издания, защото те са презаредени с негативизъм… отдайте се на усмивки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *