Три лесни и вкусни манджи с яйца, които ще те накарат да се храниш правилно

Когато стане дума за здравословно хранене, обикновено си казваме, че щом е здравословно, значи няма да е вкусно! Аз обаче, като човек, който доста е експериментирал с какви ли не здравословни ястия! Ще споделя, че именно тази тема ще отключи апетита ти за здравословно хранене.

И започвам с 3 вкусни рецепти с яйца, които приготвих днес

Тези рецепти с яйца се приготвят много лесно. Лично на мен приготвянето ми отне, около 15 минутки, но със сигурност може да се направят и по бързо. След това следва печене, като вие ще прецените дали да ги печете в жар или пък във фурната.

рецепти с яйца за отслабване

В случай, че изберете варианта за готвене сред природата – изкопайте дупка в земята около една педя. В нея запалете стабилен огън, който да е достатъчен да заровите гювечетата(глинени съдове с капак) в жарта след като изгорят дървата.

Видео материал с коментар по темата за вкусните и лесни за приготвяне рецепти с яйца!

В следващия видео материал ще ви запозная с трите ястия с яйца, които приготвих. Споделям и рецептите за приготвянето на диетичните манджички, както и ги пробвам на вкус. 🙂

Видео материал. За да го изгледаш – кликни на видеото!

Предполагам разбрахте от видео материала, че да се храниш здравословно, може да бъде и много вкусно. Пробвайте и ще чакате с нетърпение следващото си хранене на 3 часа!

Ето и необходимите продукти за трите ястия от видео материала

Гювече „Селска сила“

рецепти с яйца - домати, сирене, яйца

Необходими продукти:

 • Яйца: 5 броя;
 • Сирене: 100 грама;
 • Кромид лук: 1/2 глава(средно голяма) ;
 • Домат(средно голям) : 1/2 брой.
 • Риган и сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Поставете на дъното на гювечето 50 грама сирене(може и натрошено). Върху него добавете резен домат във формата на кръгче с дебелина около 1 см. След това добавете риган. Следват 3 яйца и сол на вкус. Следва още един резен домат във формата на кръгче. Малко сиренце. Две яйца. Малко сол. Сирене и риган, отново! Похлупете с капак и слагайте да се пече.

Гювече „Дива сила“

рецепти с яйца с гъби

Необходими продукти:

 • Яйца: 5 броя;
 • Пресни гъби „Пичурки“ : 3-4 броя(средно големи) ;
 • Риган и сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Поставете на дъното на гювечето половината от гъбите, които предварително сте нарязали на едри парчета. Посолете и добавете риган. След това добавете 5 яйца и отново посолете. Добавете останалата част от гъбите, посолете и отново риган. Похлупете с капак и слагайте да се пече.

Гювече „Мутант“

рецепти с яйца и телешка кайма

Необходими продукти:

 • Яйца: 5 броя;
 • Телешко филе на кайма: 100 грама;
 • Кромид лук: 1/2 глава (средно голяма) ;
 • Риган и сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Покрийте дъното на гювечето с 50 грама от каймата, като я оформите на тънко кюфте. Добавете риган, сол и 1/2 част от лука. Добавете 5 яйца и сол на вкус. Добавете останалата част от лука. И над него разтелете под формата на тънко кюфте, и останалата част от каймата. Добавете отново риган и сол на вкус. Похлупете с капак и слагайте да се пече.

Естествено, че може да експериментирате, като добавите и други продукти. Ще се радвам да споделите в коментар своите предложения по темата с гювечетата и яйцата за да може все повече хора да започнат да се хранят и здравословни, и вкусно! 🙂


Мисия „30 яйца на ден за 30 дни“ част от „На война с мазнините без повиквателна“ се осъществява с любезната подкрепа на най-големия производител на яйца в България – „Яйца и птици – Зора“ АД, село Дончево.

яйца и птици Зора село Дончево

Компанията започва своята дейност още през 1964 година. Основната дейност на фирмата е: Производство, преработка и търговия в страната и чужбина с яйца за консумация и разплодни яйца, еднодневни пилета, птици, птичи продукти и земеделска дейност.

Дружеството е най-големият производител на яйца за консумация в България и за износ. От създаването си досега фирмата поддържа добър имидж сред своите клиенти, поради което тя е добре позната както на вътрешния, така и на външния пазар.
От години наред с основната дейност дружеството отглежда зърнени култури върху над 5 000 дка арендувана и собствена земя с цел производство на собствено зърно за изхранване на птиците. Повече за „Яйца и птици – Зора“ АД: www.zora-donchevobg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *