Блог

Самоконтрол на истинския спортист

Навярно сте виждали в залата по фитнес как някои от трениращите се отличават от вас с тетрадка в ръка.
Това, което правят може би ви е смешно, но не е!
Самоконтролът на истинският спортист се изразява в редовно следене на развитието си – тренировка, възстановяване, резултати, здравословно състояние.

Самоконтролът спомага за спазването на хранително-тренировъчния процес и след време ще спомогне да си направите цялостен разбор на вашия процес.

Вашият дневник за самоконтрол

В дневникът си може да отбелязвате как реагира тялото ви на тренировките, да записвате и отбелязвате броя на вашите серии и повторения. Да следите възстановяването си!
Също така да правите планове за бъдещите си тренировки и постижения, и устремено и неотлъчно да ги следвате до пълното им реализиране.

Показатели за самоконтрол

Показателте за самоконтрол биват субективни и обективни.
Към субективните показатели се отнасят самочувствието, желанието за тренировка, сънят, апетитът, усещане за болка и други.
Към обективните показатели се отнасят натоварването в тренировката, дишането, собственото тегло преди и след тренировка и други.

Самочувствието като показател

Състоянието на централната нервна система се отразява на състоянието на спортуващия, поради което самочувствието се явява и счита за много важен показател.
В някои случаи то се влияе и от външни фактори, но най-често отразява субективно здравословното състояние на спортуващия.

Ползвана спомагателна литература за по – точно написване на статията „Самоконтрол на истинския спортист“ – Учебник по вдигане на тежести за студентите от ВИФ.

Препоръчани публикации

най-красивото дупе в света

Направи си най-красивото дупе в света само с една хард тренировка седмично! Готов ли си?

март 11th, 2020

Кое е най-красивото дупе в света е въпрос, чийто отговор е мечта за огромна част от хората. И признайте си, че бихте искали да е си имате красиво дупе, нали? Но мечтите се превръщат в реалност, когато...

Виж Повече

билки за потентност

Билковата „Epimedyumlu macun“ премахва умората и вдига яко потентността! Ефект след 30 минути! (+видео)

август 11th, 2019

Повишаване на потентността, премахване на умората и стреса, балансиране на кръвното налягане и още полезни неща предлага билковото сладко „Epimedyumlu Macun„. На този билков продукт, ко...

Виж Повече

Мартин Гергов - фитнес треньор

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.