Силови Тренировки на Футболистите с Георги Градевски

Градевски футболистПреди няколко публикации бях обещал, че ще разгледам силовата тренировка по която съм тренирал някои от младите таланти на „Литекс“, както и тренировката на един професионален футболист.

Тренировката в залата по тежка атлетика е задължителна за всеки футболист, който постоянно се стреми към напредък.
Тренировките на терен обаче, трябва да бъдат много повече от тези във фитнеса, защото там се провежда състезанието.
Движенията и техниките по време на състезание, трябва да бъдат перфектно оттренирани, както и различните тактики.

Именно затова са необходими двама треньори – един за терен и друг за фитнес залата.
Тренировките във фитнеса са индивидуална за всеки в зависимост от много фактори.

ЦЕЛИ НА ТРЕНИРОВКАТА ВЪВ ФИТНЕС ЗАЛАТА

Тренировките с тежести са индивидуални за всеки един състезател в зависимост от телосложението му като цяло.
Не трябва например да се цели максимално развиване на широките гръбни мускули, защото те ще пречат на ръцете ни по време на тичане. На щангистите например не е „позволено“ да тренират за увеличаване обема на гърдите, защото добре развитата гръдна мускулатура ще придърпва щангата напред, а това от своя страна пречи на техниката на изпълнение, а от там води и до по-слаби резултати.

Като цяло главната цел на футболиста във фитнес залата е да увеличи взривната сила на бедрата си. За целта е необходимо да се правят специални упражнения за сила!

ТРЕНИРОВКАТА НА ФУТБОЛИСТА ГЕОРГИ ГРАДЕВСКИ

TravnikЩе разгледам силовата тренировката на професионалния футболист Георги Градевски от футболен отбор „Травник“, която провеждаме по време на неговата „почивка“ в България.
Нека не забравяме, че Бербатов също тренираше по време на своята почивка преди няколко месеца у нас, което е доказателство, че още имаме много сериозни състезатели!

Нашата тренировка включва полуклекове за сила, като за целта използваме и професионални бинтове за клек.

Спрели сме се на полуклекове, защото именно те са най-близкото упражнение до тичането(краката ни са в положение полуклек).
След като приключат „ужасно“ тежките серии с по 170 кг се прехвърляме на сгъване и разгъване на бедрата, коремни преси и други упражнения за горната част на тялото с цел увеличаване мускуатурата на изоставащи мускулни групи.

За да даде всичко от себе си мускулатурата на атлета, трябва да работи в едно цяло, като не забравяме и психиката. По време на тренировки за сила именно се работи и затова, защото тук става въпрос за наистина големи тежести. Трябва първо да преодолееш тежестта психически и едва след това физически! Трябва самовнушение, трябва дисциплина и още куп неща, които няма как да знаете, ако не сте минали по този път!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *